Отговори
# 150
  • София, България
Бе от микрокамъче така да боли?! Направо не мога да го повярвам. Rolling Eyes

PPPPPP, вдигай гълъбите от там, какво е това отношение….отиди при личната лекарка и си вземи направление за смяна на следящ лекар. Има много лекари по здравна каса, които не израждат и няма да искат от теб да раждаш при тях. Тези пък какви печалбари са голяма част от лекарите направо ми се повръща.

Пък абсолютно съм съгласна, че един лекар не трябва да се бърка в препоръките и практиките на друг вид лекар. Нали за това се ходи на тия консултации…

# 151
Ох , момичета , да ви се оплача ...от няколко дни ме започнаха ужасните киселини като предната бременност 😭😭 ще си взема нещо после от аптеката , препоръки ?

# 152
Ох, а моята АГ е прекрасна, следя се при нея по здравна каса, но тя не изражда ...ужасно е
Искам да си търся лекар за на частно, дето ще раждам при него ....ама много доктори, много мнения ... ако отида в 8 или 9 -ти месец ок ли е или ще искат от по-рано ....

# 153
  • София, България
Ох , момичета , да ви се оплача ...от няколко дни ме започнаха ужасните киселини като предната бременност 😭😭 ще си взема нещо после от аптеката , препоръки ?

Не знам дали става, но в болницата бях видяла реклама на Waya и ме впечатли, че миналия път умирах от киселини в края и само газирана вода пиех. Питай ако искаш в аптеката

Tsvetkova, там някъде се ходи. Да почнат после тонове да ти следят в 9 месец в болницата , в която ще раждаш Simple Smile

# 154
  • София

Гавискон.

ЛейдиРоуз Абе моля ти се, каква прееклампсия, тая бабка беше луда, и тя се бърка там където не и е специалноста, нефролог говори за кардиологични неща. Вместо да обърне внимание как да изкарам камъчето и да облекчат болките тя за друго ми говори

Фъстъче то и песъчинки болят, точно дето си мислех че е цистит явно е било песъчинките. Не е толкова силна болката а тъпа и неприятна

# 155
Иначе Кючюкова, при която си ходя на частно в Токуда никога не е поставяла условия да раждам при нея или да се следиш докрая при нея…даже сама е казвала, ако се харесате с някой друг лекар, може при него да родите. Да не говорим, че тя сама ме прати и по здравна каса да се запиша, за да си използвам правата на здравноосигурена.

Иначе знам за жени, които са се преориентирали по различни причини съвсем в края на бременността, но може би за лично спокойствие не е добре съвсем за последния момент да се оставя.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 16:38 от PPPPPPPP

# 156
Здравейте мами , не съм изчела всичко , даже не знаех , че има вече нова тема . Бях с ужасно главоболие и гледах да не седя на телефона . Днес бях на преглед за установяване на пола и 98% момиче ☺☺☺
Иначе някой беше писал за втърдяване на корема доста по назад ,  и аз имам такова , но лекаря днес ми каза ,че това не са контракции , а някакво напрежение от не почиване , ами не мога да лежа по цял ден . Искам да си шетам 😂

# 157
  • София
Маце, и аз се учудих кой е тоз “лекар”, дето с такава лекота поставя такива плашещи диагнози и то само от едно нещо. Какво да ти кажа, почва да ме гони и мене параноята само като я видя тая дума...пу пу, далече от нас!
Кесче, мен пък от повече движение и разходки, като седна после навън и ме подуха вятърът, ми се схваща кръстът. И едва на другия ден като се наспя, се оправя. Имам магнезиев гел, но не знам колко ще е полезен за такава травма.

# 158
Маце, и аз се учудих кой е тоз “лекар”, дето с такава лекота поставя такива плашещи диагнози и то само от едно нещо. Какво да ти кажа, почва да ме гони и мене параноята само като я видя тая дума...пу пу, далече от нас!
Кесче, мен пък от повече движение и разходки, като седна после навън и ме подуха вятърът, ми се схваща кръстът. И едва на другия ден като се наспя, се оправя. Имам магнезиев гел, но не знам колко ще е полезен за такава травма.
Мен също ме боли кръста от 2-3 седмици , особено в определени пози , като миене на чинии и не удобен стол примерно . Също така съм много много зле със съня , буквално спя по 4-5 часа на денонощие . Въртя се по цели нощи , а през деня дремвам за по 30 мин .

# 159
  • София
Това със съня няма лек...може би бебчетата имат друг режим на бодърстване от нас и ни събуждат 😃 Или пък е от хормоните. Често се будя на зазоряване, а лягам след 12.

# 160
  • Бургас
  Таничка , при теб как се развиха нещата ? Приеха ли те  някъде ?
Мерси че попита. То човек да не залипсва 2-3дни и сте изписали цели 110 мнения, едва ви прочетох Simple Smile Не ме приеха в болница, защото аг каза, че в Бургас отделението по ендокринология не е добро и ме прати уж в МД да ходя в Сф, но каза първо да направя една консултация с д-р Бояджиева от Сигридов. Мен и преди това ми я бяха препоръчали нея, та си запазих час онлайн и изкоментираме положението и изследванията. Комбинацията от прееклампсия и гестационен диабет определено хич не е готина. Чувствах се просто отвратително и по цял ден ми беше лошо. Започнахме да регулираме първо кръвното с Допегит и Магнерот и започнах да си правя профили. Да се боцкам с глюкомера по 9 пъти на ден и да съм на стриктна диета. Но видяха, че пак е висока захарта и ме диспансеризираха. Изписаха ми инсулин, купих го да го бия, ама обиколих сигурно половин Бургас докато намеря, че единия е много дефицитен. После ми пуснаха и протокол по каса, та от тук нататък ще си го взимам по каса инсулина. Бия го от няколко дни, засега не виждам някакъв мега напредък. Тя ми изписа ниска доза в началото и всяка седмица ще й пращам профили, за да ми регулира дозата. Със супер главоболие съм. Надявам се скоро да се нормализират малко нещата.
Иначе от днес сме в Хисаря на санаториум. То там беше друга сага. Търчане за подготовка на документи, накрая на мен ми отказаха от НОИ, защото се водя в болничен и не можело, та дойдох на свободен прием, а мъжа по НОИ. Тъкмо днес пътувахме. Надявам се да си починем малко, че тази година за пръв път сме без децата на почивка.

# 161
Гледай да се отпуснеш малко и стресът увеличава кръвната захар.  Стискам палци да се нормализират скоро нещата . 🍀
    Ако продължаваш с боцканията с глюкомера и те болят вече пръстите пробвай с по - фини игли ,може инсулинови от аптеката . А една дерматоложка от Пловдив беше писала ,че цяла бременност се е боцкала с игли за мезотерапия.

# 162
Таничка , Маце, пожелавам ви по най-добрия начин да се развият нещата , да не се налага хоспитализиране и да няма сериозни проблеми и последици за вас и за бебчетата❤️

Ами в аптеката ми дадоха само гавискон , друго с рецепта трябвало, а имам спомен ,че не ми действаше с първата бременност, но ще го пробвам все пак.

# 163
  • Бургас
Гледай да се отпуснеш малко и стресът увеличава кръвната захар.  Стискам палци да се нормализират скоро нещата . 🍀
    Ако продължаваш с боцканията с глюкомера и те болят вече пръстите пробвай с по - фини игли ,може инсулинови от аптеката . А една дерматоложка от Пловдив беше писала ,че цяла бременност се е боцкала с игли за мезотерапия.
Менкам ги пръстите, все пак имам десет хахаха
Търпи се положението, но си е филм. Сутрин след ставане се пият добавките преди храна, мери се кръвно и се мери захар на гладно. После се бие инсулина на закуска и след храна се пият хапчетата за след храна. След 1ч пак мерене на захар и след 2ч пак мерене на захар. После става време за обедния цикъл, айде пак захар на гладно и кръвно меря, после бия инсулина и ям, пия обедните хапчета, после меря захар 1ч и 2ч след храна. И после вечерната порция, захар, кръвно, инсулин, вдене, хапчета, захар 1ч и 2ч след ядене. И още един инсулин бавен имам преди лягане. Просто нон стоп трябва да се мисли за да не се забрави нещо, човек не може да се наслади на бременността и само пиша някакви дневници с всички измерени стойности. Много смотана работа. Тия хора дето са на инсулин цял живот как ли свикват?

# 164
  • София
Таничка, кураж мила! Сега най-важното е да се стабилизират нещата.
И аз меря кръвно по 2-3 пъти на ден и пия лекарства за това, няма как.
Важното е да се следи редовно ситуацията, за да се разминем с усложненията. Вярвам, че при редовно наблюдение и правилно лечение, ще го докараме всички до хубав финал! ❤

Общи условия

Активация на акаунт