Отговори
# 570
Всъщност, да. И тогава си беше фетална морфология с всичките му измервания. Blush

# 571
Бобииии, официално те приветствам в клубчето на готините тъщи 🎀❤
Браво на момата-мн добре си дърпа от теб пупупу🤞 аз с тези приложения и таблици не мога да оправя грамажите още-голямо разминаване в инфото.
Няма да е никак късно 22 гс,даже ще се вижда мн по-хубаво всичко!
За пренаталния на мен Михова ми каза същото-само Даун,но като звъннах в Пренатест(май само те предлагат само него) минказаха някаква цена около 800 лв и аз се доверих на Чавеева за 950,но в тази цена е включен и тест за цитомегаловирус,токсоплазмоза,рубеола,и херпес-минали и сегашни и фракции,та си излиза под 900 лв за 3те тризомии,пол и монозомия.

# 572
Добре съм заварила. Blush Тук май сме доста тъщите.
Пренатест за Даун в Надежда е 600 лв. според ценоразписа, а в сайта на Пренатест е 729 лв. Иначе Панорама си е много изгоден, особено в пакет с изследването на токсоплазмоза, рубуола, цитомегаловирус и херпес. Зодия Везни съм, ще го измисля тези дни. Всяко решение се променя по 100 пъти преди да бъде взето. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 573
Бобиии, колко добре те разбирам-по везнишки точно🤣
Добра е цената за Даун в Надежда-пускай го и да не мислиш повече. Ясно е,че всичко е ок с бебка,но е друго да го видиш и на теста написано.

# 574
Момичета, да се похваля и тук, днес получих резултати от изпита и съм го взела, та официално съм консултант по кърмене! ❤ Много се радвам, много труд положих и наистина ми е на сърце това!
Утре съм на фетална аз, не съм си виждала човечето вече цял месец и направо ме изгаря желанието отвътре! Стискам палци да има хубави снимки, ще пращам! 😊
Иначе моята мома вече стабилно си побутва, усещам я и с ръка върху корема, но мъжа ми още нито веднъж не е успял да я усети, всеки път като си сложи ръката тя спира да рита 😃 Направо си е лично отношение към него 😂

# 575
  • София, България
Честито, Жирафче! Да помогнеш на много майки и бебенца от тук нататък Heart
Ще чакаме да се включиш след феталната Simple Smile

# 576
При мен май е чревен вирус , защото и днес пак съм с разстройство - еднократно , обаче ми е и леко отпаднало и ми се гади . Добре , че нямам температура . Иначе корема при мен не се втвърдява за малко примерно , като се втвърди си седи така , та и аз не знам вече контракции ли са , друго ли е ?! Между другото карах и в началото на бременността чревен вирус , бях около 7-8 седмица . Сигурно ги хващам , защото често ям навън. Иначе не знам от къде ще е…

# 577
Добро утро ,момичета🌞Как сте днес ? Аз вече успях да организирам повечето си ангажименти и смятам да започна да отделям повече време за мен и бебчо 🥰Бихте ли ми препоръчали някоя хубава книжка за бременеенето ,кърменето,бебока 😁 Има толкова много и се чудя коя да избера...

# 578
Добро утро и от мен. Аз се чувствам добре, корема ми расте и вече не мога да скрия, че съм бременна. Имам чувството, че за 1 седмица е пораснал много. Blush
Между другото, зодия Везни днес се събуди с решението да пусне Пренатест за Даун. Grinning Засилих се към Надежда и хоп... изненада. Трябвало д-р Чачева да ми го назначи, не могат от регистратурата, нито пък мога да запиша час за теста. А д-р Чачева ще преглежда чак в петък следобяд. Та в петък сутринта съм на ЖК в центъра в Парадайз и в 14 ч. ще ходя да вися пред кабинета и да помоля да ми назначат Пренатест. Blush Така е като ги мъдря тези мои решения по 1 месец.
Между другото забравих да спомена, че при феталната, която ми направиха в 13 г.с. шийката ми беше 3.6 см., а вчера в 17 г.с. пак на феталната я измериха 4.7 см. Голяма разлика ми се вижда и се чудя възможно ли е причината да е, че спрях работа и съответно стоенето на стол по 8-9 часа и си почивам и полежавам повечко. Но каквато е да е причината, важното е, че не се е скъсила. Плацентата още ми е ниска, но имало време да се вдигне.
Pivolini, аз имам ето тази книга, но не съм я започнала и не мога да кажа дали е добра. Но ми даваш идея да я сваля от рафта и да я попрегледам. Blush

# 579
  • София, България
Bobby, обади се на регистратурата и обясни за случая, за едно назначаване предполагам, че може и друг лекар да го направи не е нужно да е точно Чачева Wink
Това с шийката и по-назад говорихме, че е напълно възможно дори и с един и същи апарат да се вижда различна стойност. Още повече шийка се мери най-точно само с вагинален ехограф. Simple Smile

Книжки не чета, ама имаше някакви вървежни. Едната от тях беше “Всичко за кърменето” на Хедра Simple Smile
Скрит текст:
Аз за по-натам препоръчвам и книгата за Захранване водено от бебето на Мария Нуриега Simple Smile но това е вече друга тема, която е деликатна и не всеки иска да го практикува. Въпреки всичко дори и без въпросния метод, все пак е доста адекватна за културата на хранене и физиологията на бебето при ядене Simple Smile

# 580
Аз днес започнах " Най - щастливото бебе " на д-р Карп . До 102 страница съм и до тук нищо съществено ,ноо авторът обещава да става по -интересно нататък.  😆 Отивам сега да взема от спиди някои покупки за бебето и ще я продължа . 🤗

# 581
Има ли други започнали покупки за бебето, както Sezariya ? Имам чувството,че вече хората са си избрали всичко, а аз дори не съм започнала да гледам(все още не знам и пола де,но искам всичко универсално или поне по-гоелмите покупки). Smile Smile

# 582
  • София
И аз нищо не съм избрала, още мисля че за нас е рано, някак за всеки случай искам да понапредна малко, магазините няма да избягат.
Само разглеждам идеи за детски стаи и ако нещо ми допадне си го записвам, както и вашите пресложения за колички.

Днес най-накрая успях да отида на фризьор, даже от салона пиша. Чувствам се като Маугли или Рапунцел Joy.

От вчера си усещам корема някак по твърд, и честно нямам търпение за прегледа в четвъртък.

# 583
И аз нищо не съм купила освен възглавницата за бременни(ама то това си е лично за мен 😁)И да ви кажа това е най-великите изобретение на всички времена ,чудя се как съм живяла до сега без нея🤣.ММ само ми се подиграваше ,че я мъкна навсякъде ,но след като я пробва май ще купуваме и на него 🙈
   bobby и аз имам чувството ,че започна много бързо да расте корема.Макар че аз имам една и съща ситуация всеки ден : ставам сутрин и има едно леко издуто коремче което изобщо не прилича на бременно ,но до края на деня изглеждам все едно съм глътнала плажна топка...Имам чувството ,че ще направи пукк(имам три основни хранения + две междинни -плод или ядки)При вас така ли става?

# 584
Препоръчвам "Всичко за кърменето" на Хедра и "Раждане с любов" на Олга Дукат. Simple Smile
Добро утро ,момичета🌞Как сте днес ? Аз вече успях да организирам повечето си ангажименти и смятам да започна да отделям повече време за мен и бебчо 🥰Бихте ли ми препоръчали някоя хубава книжка за бременеенето ,кърменето,бебока 😁 Има толкова много и се чудя коя да избера...

Общи условия

Активация на акаунт