Фентъзи и фантастика - 24

• 31 684
  • 745
  •   2
Отговори
# 135
И следващите се четат бързо. За мен това е една от най-добрите фентъзи поредици.
Самият Съливан е писал в стила "Стайнбек", да можеш да прекъснеш на всяко място.

# 136
  • Бургас
"Откровенията на Ририя" е една от любимите ми поредици.
Завиждам че сега я започвате.Simple Smile

# 137
"Откровенията на Ририя" е една от любимите ми поредици.
Завиждам че сега я започвате.Simple Smile
Снощи приключих с първата книга и определено ми хареса.
Артлайн имат хубава промоция за колекции. Някой, ако не е събрал някоя, може да се възползва. За съжаление книгите на Дейвид Хеър не са включени в нея. Аз понеже бях отписала поредицата дарих книгите преди време на една библиотека и сега ще се наложи пак да ги купувам.
https://artline-store.net/30-off-kolekcii.html?_=1706769327561&f … _3LPtS9mONy6JaQMA

# 138
Първа книга е най-хубавата. Тя е приключенска. Нататък събитията за нашите приятели Ройс и Ейдриън Блекуотър се усложняват, те вече официално са герои и трябва да почнат да се държат като такива...не че на Ройс много му харесва тази роля. Есрахадон отново ще се появи и ще започне интригите си срещу църквата, както и тя - срещу него. В хода на събитията ще се окаже, че нищо не е такова каквото изглежда.
Все пак втора книга напомня на първа - героите ще бъдат въвлечени в една мисия, която изглежда проста....докато не става ясно че е много по-завъртяна.

# 139
  • Майничка
Снощи и днес сдъвках "Железен огън", втората част на "Четвърто крило".
Откровено казано, книгата ме поумори, излишно многословна, да не говорим, че е и неудобна за четене, с този голям обем и меки корици, но и драмите между гълъбчетата ми дойдоха в повече. От една страна: "обичам те, ама не ти вярвам, но искам да си легнем, пък", от друга - "аз може много да те искам, ти може много да ме искаш, ама няма пък да ти дам, щото не си казала, че ме обичаш", абе интриги от провинциални соарета.
През повечето време двамата главни герои хем уж са със свръхнатоварено ежедневие, хем емоционално са в едно инфантилно и ирационално безвремие.
Някои от другите персонажи търпят интересно развитие, за да не съм съвсем негативна, но тъкмо стана интересно и хоп - неочакван кавак: " Какво се случи по-нататък? Това ще разберем при следващата ни среща. А сега лека нощ, деца!".

Ребека Ярос можеше културно да си приключи книгата с оплакване на мъртвите и щипка надежда, с една тъъъничка нишка тревога и съмнение, но така, че ако се гътне утре, да има завършен роман. Пък после да си му прави продължения, докато има мерак.
В тази връзка, пак да спомена колко уважавам Фийст за безкрайното му количество завършени трилогии в рамките на един епос.

# 140
И Робин Хоб

# 141
Завърших " Авемпарта", втората книга от "Откровенията на Ририя", доволна съм, класическо добро фентъзи. Ще продължа с поредицата но сега чета "Как Рори Торн унищожи мултивселената", взех я от библиотеката и скоро трябва да я връщам. Засега впечатленията ми от книгата са много добри, интересна е и добре написана. В последно време Артлай излизат с доста добри заглавия. Видяхте ли, че Ротфус е издал новела към "Хрониките на кралеубиеца"? Вече има и дата за третата книга ноември 2024 година , 896 страници, не мога да повярвам, че ще си завърши поредицата този мързел. Трябва да пиша на Прозорец и да ги питам дали ще издадат новелата и третата книга на български.
https://www.goodreads.com/book/show/21032488-the-doors-of-stone? … dafvyr5odc&rank=3
https://www.goodreads.com/book/show/157265081-the-narrow-road-between-desires

# 142
Пак съм аз:smiley: Току що затворих "Изумрудената буря", много ми харесва поредицата, никакви забележки нямам. Дори и Ариста харесвам, не ме дразни с нищо, а знаете, писала съм, колко мразя девойки тип "всичко зная, всичко мога, никой не може да ми каже нищо, защото аз знам най-добре". Сега мисля да прекъсна, за да прочета "Трилогията за Гуенди" и продължавам с поредицата.

# 143
  • Пловдив
Здравейте, аз пък съм на 5тата книга от тези: Леки и бързи за четене са.
„Копнеж“ (Crave)-Tracy Wolff
1. Копнеж – Crave (2020) издателство Егмонт
2. Камък – Crush (2020) издателство Егмонт
3. Колебание – Covet (2021) издателство Егмонт
4. Court (2022)
5. Charm (2022)
6. Cherish (2023)

# 144
# 145
Сиела излизат и с едно фентъзи с великолепна корица, но не ми допаднаха за книгата (в оригинал) някои отзиви в ГР- Някога имало на Кияш Монсеф.
В другата тема писах, че попаднах пък на една  драконова история - непреведена е, доколкото видях, но е и YA фентъзи, така че не ми е интересна, но давам заглавието - Scales of Ash & Smoke на Emily Schneider.

Коя книга на Абъркромби бихте ми препоръчали за първа среща с неговото творчество?

# 146
Сиела излизат и с едно фентъзи с великолепна корица, но не ми допаднаха за книгата (в оригинал) някои отзиви в ГР- Някога имало на Кияш Монсеф.
В другата тема писах, че попаднах пък на една  драконова история - непреведена е, доколкото видях, но е и YA фентъзи, така че не ми е интересна, но давам заглавието - Scales of Ash & Smoke на Emily Schneider.

Коя книга на Абъркромби бихте ми препоръчали за първа среща с неговото творчество?
Трилогията „Първият закон“. След това Монца, Герои и Червена страна. На мен и трилогията  „Разбито море“ ми хареса, но тя е по- лековата сравнена с "Първият закон".

# 147
Ако Моарейн Д ме чете - имам нещо за нея.

# 148
  • София
Нещо Малазана не ми потръгна, много дарк ми е, оставям я по средата на първа книга за някакъв друг момент.
Вчера си поръчах това на 30% отстъпка от Артлайн и днес дойде

Комиксът е за голямото дете, Трес е за мен. Започва спокойно и уютно, добре ми резонира.

# 149
За феновете на Трите тела на Цъсин- на 21.03 тръгва по Нетфликс сериалът, трейлърът изглежда обещаващ…

Относно книгите - струва ми се, че за негова книга с разкази срещах информация, че ще се издава тази година.

Благодаря за препоръките за Абъркромби, чета “Гласът на острието” и ме увлече, харесва ми.

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 14:41 от fenyx

Общи условия

Активация на акаунт