Фентъзи и фантастика - 24

• 31 692
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Много харесах "Трес от Смарагдово море". Цялата книга е за едно приключение. Много добър баланс между повествование, чувства и смисъл - нито едно от трите не е в повече и четенето си е наслада. В добавка има уникален свят - по нищо не прилича на Космера, освен по едно същество, наподобяващо кандрите. Връзката с Космера е споменаването на Сейзед веднъж: като виновник в исторически план Smiley Главната героиня е девойка, много свеж образ и самата история е такава. Края не е претупан и те оставя удовлетворен, въпреки че е събран на броени страници.
Дебна "Бял пясък" на промоция, ако някой го мерне някъде, да казва.
Трите тела ще ги дочета и тогава ще мисля за филма. Но китайската версия искам да я изгледам. За тая на нетфликс не съм сигурна.

# 151
Категорично искам да препоръчам трилогията на Кристин Кашор  за Седемте Кралства
Даровита - Огнена-Лазурна.
Особено ми харесаха Даровита и Лазурна - те са с едни и същи герои. Огнена временно измества действието в друг сетинг, но не може да бъде пропусната, защото част от героите имат отношение към третата книга.
Все пак аз смятам че е по-добре да се четат първа и трета книга, а след тях втора. Втора хронологически е дори преди първа, в друго царство се развива действието. Тук малко е като при Хоб - Корабите могат да се четат и преди втората трилогия за Придворния убиец, и след нея.

# 152
Видяхте ли каква красота ще издават Артлайн?

# 153
Видяхме и ги дебнем, но не намерих кога ще излезнат, ще има ли и приордър. Текат ми лигите вече няколко месеца Nerd

# 154
На сайта на Артлайн май ги има на преордър, ето едната напр.
Скрит текст:
https://artline-store.net/p-tjat-na-kralete-letopisite-na-svetli … na-burjata-1.html

На лимитираното издание е това с порезките, доколкото се вижда от снимките

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 18:26 от fenyx

# 155
От доста време отлагах Сандерсън, ноо тези книги са си знак, че няма за кога. Grinning Много красиви книги! Artline много бързо се превърнаха в любимото ми издателство, личи си какво старание влагат, за разлика от останалите издаделства, от които и едва твърда корица не можеш да издействаш.

# 156
На сайта на Артлайн май ги има на преордър
На лимитираното издание е това с порезките, доколкото се вижда от снимките

Скоро се рових в сайта им и нямаше нищо. Благодаря за споделения линк. Направих си много ранен подарък за рд Heart Eyes

# 157
Много красиви изглеждат и ще бъдат чудесен подарък. Още не съм чела Сандерсън, признавам си, бях позагледала Трес / много красиви илюстрации има също към книгата. Всъщност до миналата година избягвах фентъзи жанра, четях повече научна фантастика- но не само, а сега съм започнала да наваксвам и благодарение на вашите препоръки “открих” света на Абъркромби - страхотно увличащ разказвач, подозирам, че предимно трилогията Първият закон ще са книгите, които ще ме занимават в близко време. Преди него допуснах грешката (за мен е грешка) да позагубя време с едно твърде рекламирано фентъзи, оказало се всъщност роментъзи, вероятно с не толкова лоши идеи като сюжет, но с елементарен ученически стил на писане (четох на английския даже не дочетох съвсем, в един момент минах диагонално), след което тези книги, които сега започнах отмиха всяко неприятно останало чувство.

# 158
С роментъзито съм 50/50, реално ако прочетеш една поредица/книга от този поджанр - прочел си всичко. Което не ги прави лоши, естествено, просто много бързо писват.

Сиела пуснаха Godkiller, някой има ли отзиви? 'Палачът на боговете' май трябва да е на български.

# 159
  • София
Сетих се за трилогията на Цв. Владимирова "Проклятието на Воронина" - там има и роматнична тръпка, но не е дразнеща, само допълва идеализма на героинята, добре се вписва. Така че зависи.
Но истории от типа на тези на С. Маас и Нора Робъртс не са моето, харесва ми думата роментъзи 😀 ще я ползвам 😀
10 годишното дете прочете "Гости отдалеч" на Джоф Родки и обяви, че това е най-хубавата книга, която е чел до момента. Дадох му да опита "Отвъд безмълвната планета", но нямам убеждението, че ще му тръгне, май е малък. "Звездни дневници" дали да пробвам да му дам се чудя?

# 160
Много красиви изглеждат и ще бъдат чудесен подарък. Още не съм чела Сандерсън, признавам си, бях позагледала Трес / много красиви илюстрации има също към книгата. Всъщност до миналата година избягвах фентъзи жанра, четях повече научна фантастика- но не само, а сега съм започнала да наваксвам и благодарение на вашите препоръки “открих” света на Абъркромби - страхотно увличащ разказвач, подозирам, че предимно трилогията Първият закон ще са книгите, които ще ме занимават в близко време. Преди него допуснах грешката (за мен е грешка) да позагубя време с едно твърде рекламирано фентъзи, оказало се всъщност роментъзи, вероятно с не толкова лоши идеи като сюжет, но с елементарен ученически стил на писане (четох на английския даже не дочетох съвсем, в един момент минах диагонално), след което тези книги, които сега започнах отмиха всяко неприятно останало чувство.
Ако е тази за която се сещам и аз купих книгата без много, много да чета за нея и сега съжалявам, че хич не се разбирам с  роментъзи жанра.
Сиела пуснаха Godkiller, някой има ли отзиви? 'Палачът на боговете' май трябва да е на български.
Купих я, но мисля да изчакам с прочита докато не излезе втората книга.
Тази книга ме заинтригува и със сигурност ще я купя.
https://www.ozone.bg/product/srebarna-pesen-noshten-plamak/

# 161
На Цветелина Владимирова съм взела Червенохалата и я бях започнала, но малко бавно върви действието, затова я отложих за лятото. Исках и българско фентъзи да прочета, но явно ще е след време.
Меган, ако е книгата с красива черна корица
Скрит текст:
Крилото - даже не ми се и коментира вече, четох я поне електронно, на английски, ама много елементарен стил с много ругатни на всяка страница, така ли говорят тези хора в ежедневието си, в превод може и да е омекотено това
, вероятно да.

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 10:58 от fenyx

# 162
  • София
Не е лоша, аз си я прочетох с удоволствие, но към края там малко порозовяха нещата 🥴🙃

# 163
Ооо, Меган, тази със сигурност ще е хубава! Аз открих азиатското фенъзи с 'Шести алени жерава', много интересно пишат, наистина те пренасят в приказка.

Червенохалата и аз я мислих, четат ми се български автори, но искам сюжет, а не философстване на килограм и бавно действие. Grinning

# 164
Хубаво е написана като стил- това, което прочетох от Червенохалата, ама ми липсваше динамиката, затова реших, че имам нужда от друго четиво в момента. Щом е само малко порозовяването към края - не е толкова неприемливо.

Общи условия

Активация на акаунт