Фентъзи и фантастика - 24

• 31 704
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Завърших си фентъзи трилогията. Всъщност е фентъзи приказка, в която има всичко, дори любовна линия (без сцени 18+), но не тя е водещата.
Имам отчайваща нужда от мнението на хора, четящи този жанр. Ако някой има желанието да влезе в ролята на критик (признавам си без бой, че не ме бива много със запетаите), мога да дам на ЛС линк към първите две части, там се чете без регистрация. При третата книга действието се развива 20 години по-късно и е вид затваряне на всички останали сюжетни линии.
Скрит текст:
п.п. Новият ми аватар е медальона на Мая.

# 181
окей метни един линк. "Всеяден" съм и чета бързо. Ще гледам до края на седмицата да дам мнение. Но за мен е странно - прочела си трилогията, а искаш критичен прочит? Защо ти не дадеш ревю?

# 182
Тоест ти си я написала ли? Бих я прочела, но нямам много време и не обещавам срок.

# 183
окей метни един линк. "Всеяден" съм и чета бързо. Ще гледам до края на седмицата да дам мнение. Но за мен е странно - прочела си трилогията, а искаш критичен прочит? Защо ти не дадеш ревю?
Защото аз съм автора. Wink Все още ли искаш линк?

# 184
  • Майничка
Аниш, за мен ще е удоволствие, но преди 24.04. няма да мога да започна.

# 185
Аниш, за мен ще е удоволствие, но преди 24.04. няма да мога да започна.
Благодаря. Аз не бързам. Така или иначе, ще я предложа на издателството чак есента. Изпращам линк на ЛС.

# 186
И аз бих я прочела с удоволствие, но и при мен няма да е много бързо.

# 187
Защото аз съм автора. Wink Все още ли искаш линк?
Да. Ако ти не се притесняваш да съм критик, то аз нямам никакви притеснения кой ще е автора.

# 188
Аз отсега то казвам да не го слушаш Joy При първия намек за любов и чувства, ще се е отегчил и размрънкал Wink

# 189
Аз отсега то казвам да не го слушаш Joy При първия намек за любов и чувства, ще се е отегчил и размрънкал Wink
Може пък да го изненадам, кой знае. Има няколко глави, написани от името на мъж /главния герой/. Иначе, основното повествование е от трето лице.

# 190
  • София
Аниш, може да дадеш и на мен. Предупреждавам, че съм старо куче и съм претенциозна. Харесвам определени неща - Толкин, Буличов, Урсула ле Гуин, Цветелина Владимирова, Робърт Джордан, Тери Гудкайнд. Не понасям Тери Пратчет, Джоан Роулинг и Джордж Мартин - ако харесваш някой от тези последните, по-добре да не съм в групата на критиците Simple Smile

# 191
Аниш, има ли някъде откъс, за да преценя дали бих могла да се включа? Макар че не знам дали мога да бъде толкова полезна, чела съм предимно фантастика, с фентъзи започнах отскоро, но пък станах фен (сега съм на Абъркромби, който много ми харесва и заради което от друга страна ми е ангажирано конкретно за по-дълъг период напред времето за четене; освен това някои фентъзи книги, които се опитах да чета никак не ми допаднаха: критична към стил - не харесах роментъзи серията на Ярос, а снощи се опитах да дам втори шанс наш автор - на “Пермафрост” и не се получи - отново трябваше да прескачам изречения, не знам дали тези книги, които първо се повяват като аудиосериали не се възприемат най-добре именно със слушане, а не четене).

# 192
Заслужава ли си да прочета “Железния пламък” ( iron flame). Купих я, защото първата ми хареса, обаче втората ми е доста скучна, стигнах до 40-та страница и се отказах, заслужава ли си да продължа? Даже гледах, че ще излиза и трета част, но наистина ще се замисля за нея. Сега започнах да чета “ Шест врани”, като не разбирам още нищо, но гледах, че хората казват, че трябва да съм чела някаква си трилогия, за да разбера…. 😭

# 193
Книгите на Ярос от тази поредица ще са пет. В скрит текст давам линк с резюме на английски на Железен пламък. Дали си заслужава да се чете - зависи от читателя и интересите му, аз лично не мога да я чета, скучен за мен елементарен  стил на писане, историята - зависи от гледната точка пак, но предпочитам да я пропусна, след като има толкова други по-добри (за мен) книги за четене.
За феновете все пак на Емпирий поредицата давам още два линка - “енциклопедичен” на героите и събития, и един за детайли в първата книга:

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 10:41 от fenyx

# 194
Сега започнах да чета “ Шест врани”, като не разбирам още нищо, но гледах, че хората казват, че трябва да съм чела някаква си трилогия, за да разбера…. 😭
Добре би било да си чела трилогията "Гриша", но не е задължително. Аз например не успях да я прочета, едва завърших първата книга и дотам. При Враните се появявят герои от трилогията, но на мен не ми пречеше, че не им знам историята. Много харесах книгите, сега ми предстои да прочета "Белязания цар" и "Под знака на вълците". Надявам се да са толкова добри, колкото Враните.

Общи условия

Активация на акаунт