Фентъзи и фантастика - 24

• 32 073
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Ха, и аз запецнах на Колелото. Мислих, че съм само аз. Simple Smile Именно заради плоските женски образи. Все някога ще я довърша тая поредица, само не знам кога. Grinning

Не си само ти. Толкова да ме дразнеха  главните женски образи, от мъжете също никой не ми беше кой знае, колко симпатичен и зарязах поредицата. Дори не мога да се сеят на трета или четвърта книга я зарязах.

# 616
Ха, и аз запецнах на Колелото. Мислих, че съм само аз. Simple Smile Именно заради плоските женски образи. Все някога ще я довърша тая поредица, само не знам кога. Grinning

Не си само ти. Толкова да ме дразнеха  главните женски образи, от мъжете също никой не ми беше кой знае, колко симпатичен и зарязах поредицата. Дори не мога да се сеят на трета или четвърта книга я зарязах.
На четвърта. Питай мен.  Нали заедно четяхме с теб и ти ме пита
Скрит текст:
Eлайда аналог на Церсей ли ще се окаже
и на средата на 4-ката спря
Аз до осма ги четох без проблем, после направих половин годишна пауза,  изчетох осма и девета и пак пауза и се питах има ли смисъл напред. ИЗчетох десета и единидасета там около Мат се съживиха нещата и после ми стана интересно.
викам си " тя Меган щом до шеста не успя да ги докара, те после нещата са по-зле"

# 617
  • Бургас
Аз пък ги прочетох всичките 15 книги два пъти.Sweat Smile На втория прочит от 7ма до 11та малко по бързата процедура/напряко/.

# 618
  • България
И аз ги изчетох наведнъж, електронно.
Сега, след като се върнах на хартиеното четене се уверих, че правя разлика.
Затова започнах Пратчет и не мога да спра, явно съм го пробвала електронно и хич не ми потегли.
Чудя се дали и обратното ще е вярно, нещо което ми е харесало електронно, дали няма да ми хареса на хартия.
И без това не намирам интересни нови фентъзита, повечето са розови под прикритие и се каня да повторя някои четени на таблет, а сега да ги изчета на хартия.

# 619
Моарейн, докъде стигна с  Пратчет? още ли си на институциите ли мина на Вещиците?

# 620
  • България
Сега съм на "Под пара", следва "Опаричване" и след това на "Вещиците".

# 621
викам си " тя Меган щом до шеста не успя да ги докара, те после нещата са по-зле"
SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 622
Сега съм на "Под пара", следва "Опаричване" и след това на "Вещиците".

ъъъъ, опаричване хронологически е преди "Под Пара", но няма значение, все са за Мокр. Като стигнеш "Вещиците" свиркай.

# 623
Добре, а тогава книги 7-10 могат ли да се прескочат, става ли ясна историята в следващите, ако се продължи без тях?
Според мен не. Има няколко сюжетни линии, които се развиват самостоятелно и накрая се прИплитат, водейки до финала.

# 624
Могат да се изчетат по диагонала. Нищо съществено не се случва в тях (с изключение събитията около Тар Валон)
Мога да ги разкажа с пет изречения
Скрит текст:
Мат в три книги виси в Тарабон като жиголо на кралица Тилин докато не успява да избяга ..и да се забърка в поредните неприятности.
Перин става  военен лидер на околността сражава се с Колача, с тролоците и с кого ли не.  Шайдо отвличат жена му, той влиза в съюз със сеанчанците, за да си я върне. Междувременно Ранд го е изпратил за да намери Масема, който се кълне в Дракона и да го доведе. Перин разбира че Масема е фанатик и опасен популист и си намира повод да го убие.
Ранд постепенно се превръща в диктатор, става все по-мрачен и по-мрачен появява се Кацуан, като негова съветника, но тя играе мръсни  игрички
Егвийн става Амирлин на бунтовничките,  а накрая след като сеанчанците нападат кулата и отвличат Елайда я избират за Амирлин на Тар Валон;  Елейн войва за майчиния си трон

Ето вече знаеш всичко за книги 7-11 .JoyJoyJoyJoy

О, забравих най-важното

Във всяка книга 7-11 Ранд се бие с Отстъпник и побеждава...и така свършва книгата

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 14:36 от Лорд Сняг

# 625
Благодаря и за двете мнения 😃.
Сега още чета друго, тъкмо попривършвам историята за Берен и Лутиен, ама има още там… но после може да започна полекичко и с поредицата на Джордан, харесва ми да чета фентъзи (как съм пропускала толкова години 🤭).

# 626
Могат да се изчетат по диагонала. Нищо съществено не се случва в тях (с изключение събитията около Тар Валон)
Мога да ги разкажа с пет изречения
Скрит текст:
Скрит текст:
Мат в три книги виси в Тарабон като жиголо на кралица Тилин докато не успява да избяга ..и да се забърка в поредните неприятности.
Перин става  военен лидер на околността сражава се с Колача, с тролоците и с кого ли не.  Шайдо отвличат жена му, той влиза в съюз със сеанчанците, за да си я върне. Междувременно Ранд го е изпратил за да намери Масема, който се кълне в Дракона и да го доведе. Перин разбира че Масема е фанатик и опасен популист и си намира повод да го убие.
Ранд постепенно се превръща в диктатор, става все по-мрачен и по-мрачен появява се Кацуан, като негова съветника, но тя играе мръсни  игрички
Егвийн става Амирлин на бунтовничките,  а накрая след като сеанчанците нападат кулата и отвличат Елайда я избират за Амирлин на Тар Валон;  Елейн войва за майчиния си трон

Ето вече знаеш всичко за книги 7-11 .JoyJoyJoyJoy

О, забравих най-важното

Във всяка книга 7-11 Ранд се бие с Отстъпник и побеждава...и така свършва книгата
Това е само, ако не се интересуваш от създадените народи и техните бит/традиции. Точно добре разработените различни фентъзи култури правят Колелото толкова шарено и уникално. А каят определено беше изненадващ. Горкият Моридин...

# 627
Това изглежда също интересно. Ама защо толкова много книги в поредицата, време за всички кога… 😓😄 (извинете за “лиричното” отклонение).

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 15:05 от fenyx

# 628
Някой чел ли е "Трес от Смарагдово море?

# 629
Значи, Малазанския епос ги четох три пъти, Тъмната кула два пъти, ГоТ два пъти, Анъркромби поне три пъти...обаче Колелото- категорично Не! Не бих си го причинила, помня как се ядосвах на образите и на дупките в сюжета. Имах само един любим герой, охраната на Моарейн май беше.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 16:14 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт