Фентъзи и фантастика - 24

• 31 520
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
  • Разпиляна във въображението
Аз ги четох електронно и една приятелка ми даде последната. Бях се засилила да ги купувам и добре че се мотаех и разбрах, че ще ги редактират и преиздадат Simple Smile Късмет!

# 736
  • България
Пратчет ме вълнува, а там има много, много за четене.
Радвам се, че засега Сандърсън не ме вълнува.
Четох Мъглороден, първата част ми хареса, но след това се разсеях.
По принцип търся цели поредици и така съм се набутала със "Сага за тъмните печалби".
Оказа се, че има още една част, която е предстояща.
Лорд Сняг, ти май ги четеше:

# 737
  • София
Оу, въобще не съм обърнала внимание. Мислех, че всичко е издадено, все пак отдавна се появиха първите томове...

П. С. Да им дам идея: и четири, и пет тома бих си взела на 35% 😉 да ги пуснат, докъдето са ги докарали 😁

# 738
  • България
Пише, че е последната за поредицата и дано, че никак не обичам недовършени истории.
Поредицата Дарковър, например, също има много непреведени книги.
Обаче там историята на героите започва и свършва в една книга.
Така може и да не превеждат всичко.
Но ако историята на един герой се развива в няколко книги е хубаво всичко да се преведе.
Наблюдавам още една поредица, питаха във Фейсбук дали всичко ще се преведе.
Отговорът беше, че ако има интерес, да.
Стига де, започваш нещо и не го довършваш. Angry

# 739
По принцип търся цели поредици и така съм се набутала със "Сага за тъмните печалби".

Първата я прочетох и хич не ми хареса.
Мъглороден втората книга също е много хубава.
При Пратчет вярно има много за четене.
Знам че не четеш електронно, ама тук има една съвсем малка новела, никъде я няма освен електронно. Десетина странички най-много да е на Уърд https://chitanka.info/text/1799-mostyt-na-trola

# 740

Първата я прочетох и хич не ми хареса.
Мъглороден втората книга също е много хубава.
При Пратчет вярно има много за четене.
Знам че не четеш електронно, ама тук има една съвсем малка новела, никъде я няма освен електронно. Десетина странички най-много да е на Уърд https://chitanka.info/text/1799-mostyt-na-trola

„Мостът на трола“, както и повечето новели от „Света на Диска“, са преведени и издадени в книгата „Примигване на екрана“, издателство „Сиела“, преводач Светлана Комогорова-Комата, като в книгата има и други негови кратки произведения. Тук има качено съдържанието на книгата:
https://www.book.store.bg/p233651/primigvane-na-ekrana-teri-pratchet.html
Като може и да се поръча от Ozone:
https://www.ozone.bg/product/primigvane-na-ekrana/

# 741
Летописите - като издадат всички. Газен от колелото на времето от буря се крие.🤭
Сърбят ме ръцете и аз да я почна тая поредица, понеже и много хора около мен, които са я чели, постоянно я хвалят, а и Сандерсън ми е сред любимите писатели, но след Колелото и "Песен за огън и лед" не смея да я започна, преди да са излезли всички книги.
Скрит текст:
But the struggle is real!

# 742
  • Разпиляна във въображението
Някак не се притеснявам, че Сандерсън ще остави поредица недовършена. Чакам петата тази година Simple Smile

# 743
И аз се съмнявам, но и самото чакане ме убива. Много време е за мен. Предпочитам да ги изчета на един дъх.
Нямам търпение иначе... ❤️

# 744
Някой - ако е чел в оригинал или друг преведен език, че сега за първи път ще се появи на български, “Кралете на дивото” на Никълъс Иймс би ли споделил впечатления от книгата?

# 745

Общи условия

Активация на акаунт