"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 61

• 38 672
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Някъде бях чела, че в годината веднъж може да имаме смущение в цикъла, закъснение и т.н. може да ни пропусне и овулацията. Дори, като започнем да правим бебе се разбърква цикъла при някои.При 20 дневно закъснение и отрицателни тестове обаче не мисля, че има бременност. Преди да забременея с второто дете ми закъсня доста цикъла без конкретна причина според лекаря. Предизвикахме цикъла с хапчета и на следващия месец бях бременна. С късна овулация съм на 19-ти ден, само тогава правихме опит и забременях. След 5 дневно закъснение имах положителен тест. Всичко ще бъде наред. Успех следващия месец.

Цитат на: Sisi29. бlink=topic=1569334.msg46752508#msg46752508 date=1690536638
Здравейте, момичета.
Имам няколко въпроса тъй като съм много притеснена. Попринцип съм с нередовен цикъл (30-33дни) трябваше да ми дойде на 08.07, но до ден днешен цикъл липсва. С приятеля ми от 4-5 месеца правим опити за бебче, но не уцелваме овулацията. Днес ми е 20-ти ден от закъснението като няколко пъти правих тестове-отрицателни. Онзи ден докато бях на работа и подреждах стоката, корема адски ме заболя в областта на яйчниците и се превивах от болка. Веднага се прибрах, но болките дори и като легнах бяха адски непоносими- като преди цикъл, но доста по-силни. Мислех си, че ще ми дойде, но уви. Запазих си час за АГ в понеделник, но до тогава ще се побъркам. На 23 години съм и до сега чак такова закъснение не съм имала. Искам да кажа също, че този месец не съм имала ПМС, а попринцип всеки месец ме болят гърдите 6-7 дни преди да ми дойде. Този месец не съм пила някакви антибиотици или други специфични лекарства.
Според вас възможна ли е бременност въпреки отрицателните тестове и 20 дневно закъснение или става дума за здравословен проблем?
[/quote]

# 241
Пуснете ЧХГ на 48 часа.  Може да се касае за късна овулация или извънматочна бременност.  Би трябвало да се вижда вече с такова закъснение.  С вагинален или коремен Ви прегледаха?
Когато бях на преглед имах 9дена закъснение и казаха че още е рано и нищо не се вижда с коремен ме прегледаха

# 242
Пуснете ЧХГ на 48 часа.  Може да се касае за късна овулация или извънматочна бременност.  Би трябвало да се вижда вече с такова закъснение.  С вагинален или коремен Ви прегледаха?
Когато бях на преглед имах 9дена закъснение и казаха че още е рано и нищо не се вижда с коремен ме прегледаха
При мен на 15ти ден закъснение се видя плоден сак и жълтъчно мехурче. Аз разпитах лекаря и каза че въпреки че е различно при всяка бременност, е рано да се види още. На 8ми съм на преглед отново. Гледа ме с трансвагинален мен, но имаше сак и жълтъчно мехурче отговарящ на датата на последната менструация като размери. Имате положителен тест,имате закъснение така че не го мислете а се насладете на прекрасната новина, че ще ставате майка! Ходете си на прегледи когато ви кажат лекарите, правете това което ви казват и не се ровете да четете в интернет най-различни глупости(на различни места може да прочетете и брутални неща, които само да ви наплашат) Ако наистина вътрешно чувствате, че може би нещо не е наред, отидете и пуснете кръвен тест за бременност както ви е казало едно от момичетата. Пуснете, повторете го след 48 часа, ако се е удвоило/повишило и отговаря на референта стойност на Г.С. по таблица(има я доста добре написана в сайта на лаборатория Синево) няма от какво да се притеснявате, а имате причина да се радвате. Настройте се положително и не мислете негативни неща, защото само ще навредите на себе си и бебето. Хубава вечер и успех, дано всичко е наред!:heart:

# 243
Благодаря ти много тия дни ще ходя пак мисля че този път ще покаже бременност

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 12:31 от bubanka

# 244
Момичета, притесних се с този нисък прогестерон. Дайте съвет? На 01ви съм на преглед, но се притеснявам да не стане късно. Сега събота и неделя няма с кого да се свържа...

# 245
Дияна, за това не се е видяло сигурно. До трети месец обикновено гледат с вагинален защото всичко е много много малко още и не се вижда иначе.

Munchie, в спешен кабинет дали няма да Ви помогнат? Или да говорите с АГ по телефона, да Ви каже какво да  предприемете? От форума какъвто и медицински съвет да получите, не сме лекари все пак.  Чела съм, че в определени случаи е опасно на своя глава да се започва прогестерон. Опитайте да се свържете с АГ по телефона. Може да Ви вдигне и поне да Ви даде насоки за в момента.

# 246
Момичета, не успявам да намеря отговор на това какви са вероятните причини за много завишени прогестерон на 7ми ден след овулация, някоя от вас запозната ли е?

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 18:07 от Ellinor.d

# 247
Здравейте, случвало ли ви се е да имате изпарителна линия на clear test за бременност?

# 248
Момичета бях на гинеколог каза че не съм бременна но от 3 месеца вече само ме нацапва не ми идва само едно розово направих си тест преди да ида на гинеколог но не знам дали е отрицателен или положителен

# 249
  • София
Някъде на по-тъмно няма ли как да го снимаш, че този тука от светлината много блести и не се вижда добре.

# 250
Аз виждам и втора черта, бледа, но е там. Възможно е да  е фалшиво положителен или има нещо, което може и да не се е видяло, ако е много рано. Кръвен пускали ли сте откакто се е почнало това нещо със зацапването? Там няма как да има грешка ако има бременност. Възможно ли е да е извън маточна? Там знам, че може да има зацапване и после става страшно. С вагинален или коремен ехограф Ви прегредаха? На второ/трето мнение ходихте ли? Даде ли Ви причина АГ за липсващ цикъл, ако наистина няма бременност? Изследвани ли да щитовидни хормони?

# 251
Някъде на по-тъмно няма ли как да го снимаш, че този тука от светлината много блести и не се вижда добре.

Ами да разбира се секунда

# 252
Теста изглежда положителен, но е важно да се уточни дали чертата се е появила в определения интервал за отчитане на резултата. Ако се е появила след това, то той е невалиден.

# 253
Теста изглежда положителен, но е важно да се уточни дали чертата се е появила в определения интервал за отчитане на резултата. Ако се е появила след това, то той е невалиден.
.

Ами когато го бях правила беше тъмно светнах със на мъжа ми телефона и ми се видя другата черта но после когато доближих повече не се виждаше другата черта на другия ден като станах я видях щях да го изхвърлям и като видях след няколко дена отидох на гинеколог даде ми някакви хапчета да ми доиде менструацията не ми обърна мн внимание само ме прегледа за 5 мин и вика не си изписа хапчетата и това беше

# 254
Не мила...чертата ти е изпарителна за жалост....
Като дойде цикъла , вземи лентички за овулация . Следете я , правете опити. Желая бърз резултат!

Общи условия

Активация на акаунт