ОСМИ КЛАС - ваканционна

• 33 536
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Момичета, 😍напълнихте ми очите със снимки 😍
Параходче,разкошен кадър!
Ние по почивки не ходим. Морето си е при нас. Ходим си,когато имаме време. Ей,на вчера бях с тримата ми сина 😉 - моите две и техният най-добър приятел,който от известно време,взе да ми казва ,,мамо или маме,, ☺️ Чувствал ме по-близка и готина от собствената си майка. Та,на плажа вчера ме гледаха странно - майка с три момчета! Две от които с една година разлика 😂

# 466
Карзче, браво, значи детето те е оценило подобаващо, щом ти казва така, рядкост е да чуеш от друго дете, да ти каже мамо. явно си си заслужила титлата, и щом той казва, че си готина, значи е тъй.
Ей ся вече, се готви за гости, идвам със сърдитка. Ма първо да направя поничките.

Изтрепах се да търся содата, 4 - ри кутии поне имах, къде съм ги свряла, идея си нямам. За пореден път не моа ги открия. Б@@@@ си му м@@@й..@, да му се не види. Накрая ша буфна бакпулвер.

# 467
  • София
У нас содата е на почит. Наборчето стои далеч от кухнята, че да не е да има караконджул там. Ама брат му като се развихри, понякога само със сода мога да изчистя след него. Затова купувам и купувам и е навсякъде. Ама ти си ми далече. Иначе да ти метна малко.
Пиша от телефона и не мога да сложа скрит текст. Но по-нататък ще ви напиша няколко интересни случки със сода.

# 468
  • Бургас
Така е, Тони! Според децата съм готина, само да не става дума за училище и уроци!
Преди малко попаднах на информация за предстоящите уроци по немски! Набора е в ступор,че от следващата седмица ще му се наложи, най-вероятно да ги посещава! Амиии,така е, като не слуша какво му се говори през учебната година....

# 469
Вампирче, споко, в крайна сметка намерих содата. Обачеее, този път нещо не се получиха както трябва.

Но пък сърдитка какво направи. Тамън ги свърших, измих де що съм охлепала. Тя довтаса, грабва чиния и почва да си слага първу пудрата, отива до несполучливите понички. Взима първата и вика - таз прилича на сърце ( човешко ), продължава да слага, пък аз и викам - таз е дробчето, а тази жлъчката. Тя продължава да изрежда, пък аз мяркам една, дет прилича на яйчници с тръбите, казвам и го, а тя съ хили та хили. Викам и, майка ти тая вечер, поничките ги е направила на човешки органи. Посмяхме се на изобретението ми, и докато се накани да ги вземе, виждам друга и и казвам, а тази е гръкляна. Голям цирк с тез понички.

Карзче, то винаги е тъй, ако не говориш за задълженията, вечно ще си готина.
Лошо няма, колкото по - рано почне, толкова по - добре. Викаш не те слуша, и мойта не чува. Какво да се прави. Ще ги търпим, ще ги натискаме, пък ще се надяваме, по някое време да се обърне палачинката.

Аз на нея, всяка година и казвам - взимай участие, изкарай си достатъчно оценки, гледай минимума да е поне 4 - ка, по предметите дет не ти вървят. После да щракаш с пръсти, докато другите ги мъчат. Ама къде ти, за нея това е едва ли не изтезание.

# 470
  • София
Нашата щерка за последно е била с нас (семейно) на море на 18,5г. След това започна да ходи на море с приятелка. Сега призна, че с мама на море е по-хубаво, спокойно и т.н.
Приземи метлата. Цикълът ѝ дойде на морето и беше ужасна. Тийна звънна снощи докато бяхме в таксито и тя му се радваше.

Дребният все още ходи с нас на море. Сега с отборът е на лагер (морски), но все още не е стигнал до плажа.
Решихме да ходим в края на август. ММ да си почине. А и дребен да се топне в морето.

# 471
  • София
Ехо, и ние сме на морето с баткото, който се радва на заслужена почивка след ДЗИ. Нашето море е обвързано задължително със силни ветрове, за да могат да се практикуват любимите морски спортове.
Момата вече се чувства добре на международния лагер. Уталожиха се страстите, намери приятелчета. Успя и един летен вирус с висока Т да изкара, но някак се оправи сама, тихомълком без много оплакване и с инструкции по телефона. Там също е голяма жега. Всеки ден гребат, плуват в езерото. Вечер ги забавляват с караоке, плажен волейбол или други игри.
За съжаление НЕ не се практикува както си представях аз. Разделили са по “държави” и всеки си приказва на каквото може. Малко се обезсмисля цялото начинание. Ето един различен пейзаж:
Скрит текст:
и малко екшън

Хубаво сте си изкарали на събирането! 🤗

# 472
Скиорче, заслужено си почивате всички. Баткото ся нема да го мислите вече, на него му остава да учи, да завърши, и да се задоми. Наборката, много се радвам, че нещата са се наредили. И езика ще го практикува, нема съ притесняваш. Колкото и да са на групи, в един момент се налага да общуваш и с останалите. Да си прекара чудесно до края, другото ще се нареди. Снимките са супер, но и дразнещи, иска ти се, да си там, с коктейлчето в ръка.

Аз се притеснявам пък за Гери. Горката, кат иде на седмия етаж, пък кат вземе да съ пърже и пече. Жал ме хваща.

И аз съм тъй на терасата, слънцето до обяд пече ли пече, но пък без жертви не става, щом искам да пуша. Но пък съм като в сауна, дет не ми помага да смъкна килцата.

# 473
Skiorche, важното е, че се забавлява. С деца от различни страни, нали общуват. Английски, немски няма значение.
Големият беше през есента в Германия по някакви програми. С другите деца ясно, че на английски ще говорят, но мислех, че като излиза из града ще ползва нещо от бедния си немски. Или че поне ще му птещрака, че е добре да понаучи малко от малко и този език. Нищо подобно. Те бяха в някакво градче до Франкфурт. Навсякъде се оправял на турски. По време на онлайн обучението доста беше научил, после пък бяха в Турция пак по някакви програми. И така, вика "Защо ми е немски? Влизам е магазин, почвам от вратата на турски и те като вземат да ми се радват и да ме черпят!" Добре, де, викам, не се ли усещат, че ти не знаеш много турски. Тц, вика, то и те толкова го знаят. Важното да вкараш няколко думи и изрази, да се усмихнеш и всичко е точно.
Такива са те днешните деца. Май навсякъде без притеснения могат да се оправят и общуват.

# 474
  • Майничка
За практикуване на език, различен от английски, международните лагери не стават, само настаняване в семейство.
Едно хлапе от нашите беше на обмен един месец, така заплямпа, не е истина. На теория знаеше и преди, но не се осмеляваше, а като се върна, че и французойче на обмен докара у тях - ела да видиш!
За момата догодина съм планувала езиков лагер във фондация Миню Балкански, много са добри, но за осмокласници е рано.

# 475
  • София
Скиорче, важното е, че детето е добре и си е намерило приятелчета! Все с ръководителите там ще поговори на немски, няма да е без хич.

Ние сме в Гърция пък и тук говорим на английски. Младежът го знае перфектно, но първоначално, като поръчваше и го питаха, все на немски говореше, докато подреди езиците.😄😄😄

Gargamela, ще дадеш ли повече инфо за тези лагери?
Edit: май няма с немски език или поне не видях.

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 14:50 от denizara

# 476
  • Майничка
Не, основно френски, математика, физика, химия, криптография, роботика, а от 3г. има и английски.

# 477
Ние сме на нисък старт Microphone
Наборката чака...

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 17:22 от irchick

# 478
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Нагледах се на страхотни снимки.
Ирка, да си изкарате страхотно.

Набора все още ходи с нас с удоволствие, но пък вчера следобед се засякохме с 2-ма съученика от 7 клас. Е нямаше такова забавление... неописуемо.
Голямата също обича да е с нас. Тези дни обаче беше на работа и на РД на най-добрия си приятел. Днес ще пътува с нощния влак до Бургас, а сутринта си е резервирала маршрутка от Бургас до Царево.
Баща и син
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 17:55 от ninanb

# 479
Ееехххх, красота до красота. Забавлявайте се, но не забравяйте и да се приберете.

Общи условия

Активация на акаунт