ОСМИ КЛАС - ваканционна

• 33 482
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ние ходихме на море, но за съжаление свърши. В събота бяхме сватбари и от понеделник съм на пангара. Колегите започнаха един по един да излизат в отпуск. Аз замествам всички. След 18-ти септември мога да вземя нова отпуска. Disappointed Мрън, оплаках се.
Иначе басейнът е опънат, напълнен и наборчето се плацика яко  (и аз де, но след 19 часа). Нищо не чете, цъка и въобще е едно нищоправене.

# 556
  • Майничка
Момата се мъчи с "Мадам Бовари". Дала съм бойна задача да коментира израза на Флобер: "Мадам Бовари - това съм аз", да видим как ще го интерпретира.
"Дядо Горио" е на изчакване. Много се колебая дали да не вмъкне преди него "Шагренова кожа" или "В търсене на абсолютното", които ми се струват по-подходящи за запознаване на тийн с Балзак.
"Гъливер" ще видим как ще е. Много харесвам английските романи тип куест, но девойките ми не споделят тази любов.

Аз съм в прословутата огромна учителска отпуска.😁 Имаме си график със срокове за предаване на различни документи, който си тече по време на отпуска. Ако си го спазваш, никой за нищо не те търси, защото в правилникът е записано, че щом е изпратено на служебния мейл, значи си уведомен. 😄

# 557
Здравейте!
Майка съм на бъдещ осмокласник (третия поред в семейството).
Необходима ми е информация за съдържанието на христоматията по литература на БГ Учебник по настоящата учебна програма. Дали някой може да го снима и да ми го изпрати?

Тъй като още не сме купили учебниците за 8. клас, а предстои "великото лятно четене" на задължителната литература, искаме да се ориентираме кои части от обемните произведения се изучават в училище. Когато го записвахме в 91. НЕГ, учителите го посъветваха да не чете всичко, а само онези откъси, които ще изучават, и малко преди и след тях.

Христоматията на БГ Учебник за 8 клас не сме я ползвали. Частите, които се учат ги има в учебника. За 9 клас, обаче е различно. Няма части от произведенията в учебника и госпожата им е казала да си купят христоматия.

# 558
  • София
А дали ви се намират някои ПДФ за учебниците за 9 клас.
Например ИТ на Домино,
                    Математика на Регалия,
                    Музика на Анубис

Гледа си наборът списъка с учебниците и по едно време избухва: "А бе какво им става на тези хора, как ще го уча това!". Замисля се и поглежда пак: "Ама как е възможно?!?". Гледа втренчено списъка около 20 секунди и въздъхва облекчено: "Ох, то било Регалия, а не Религия!"

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 17:00 от Вампирче

# 559
Вашата синЯптичка е пак тук💃
Днес ходихме в Стара Загора... Няма такъв пек🤯🤯🤯
На връщане към Сопот... Минахме и до паметника Шипка 😱 Направихме си крачките, че нали не бяхме ходили достатъчно🤣🤣🤣
Даже и на малчо му беше много интересно да се качи, а гледките... В 360°... Момата искаше да вади скицника, кацнала на един паметник🤩🤩🤩
Та така... Чакаме буря тази нощ, а утре Казанлъшко приключение🙃
Д-то ми е на поничка от каране... Ама забава да има💃💃💃

# 560
Irchik, направо завиждам 🫣 Когато ние трябваше да се качим на Шипка, се събраха небето и земята и чинно си останахме в хотела 😂 Приятна разходка!

Вампирче, не разбрах за какъв pdf питаш? Иначе, право е детето, каква религия ще учи 😂😂😂

Краси, нашите пък учиха само по Христоматията, учебника седи не отворен. Сега пак съм му взела христоматия да си чете, защото не го виждам как ще прочете всичко от списъка. За сега се е справил само с Гъливер, много му беше интересно. Сега бори Дядо Горио, за другите май няма да има време.

Гаргамела, ти ме накара да се замисля! Мадам Бовари мислех да я прескочи младежа, по-точно да я изгледаме на филм. Но ти и задачка си задала, явно е важно да се прочете книгата?! Но кога ще успее, не знам.

АнМари имали сте приключение, надявам се всичко да е нормално вече. 🤗

Анита, мога да изпратя снимка на съдържанието на Христоматията, на лично ако все още искаш, за да не спамя темата тук. На нас миналата година ни дадоха лист с литературата за четене, при записването в НЕГ. Направо си я купи тази Христоматия и да си чете детето от нея. Ще ви е нужна и през учебната година. Само от нея учиха, учебника остана неотворен.

# 561
  • Майничка
Зайченце, моята е с френски, ще има профил френска литература в 11 и 12 клас, а Флобер е важен за прехода романтизъм - реализъм.
Пък и ако не изгаднея по моята специалност вкъщи, къде другаде! 😄

# 562
Коя от всички налични христоматии да купя? Сигурна съм, че има поне две налични на пазара 🤣 Сега, аз бях решила да не купувам, нали тази от осми клас остана неотваряна, ма пуста съвест, ще ме мъчи, че детето може да остане неизучено заради мен.

# 563
Коя от всички налични христоматии да купя? Сигурна съм, че има поне две налични на пазара 🤣 Сега, аз бях решила да не купувам, нали тази от осми клас остана неотваряна, ма пуста съвест, ще ме мъчи, че детето може да остане неизучено заради мен.
Според мен, на издателството на което е учебника.

# 564
Привет от Розовата долина🥰
Вчера се отказахме от пътуване и обходихме музеите в Карлово и Сопот... Днес сме в Казанлък... Вярно, че градът е разкопан, ама е много приятно усещането за покой, което във въздухя се носи сякаш 🥰🥰🥰
Нооо спокойствието свършва - утре София... Имаме седмица преди да тръгнем за Италия и трябва да натисна девойката, че Мадам Бувари сама се не чете 🤣🤣🤣
А малчо е закъсал с таблицата за умножение🤕 Някой ако знае трик за пустата му таблица... Да сподели, моля🙏

# 565
  • Майничка
Ирчик, пробвай с това:
https://youtu.be/8w3A-n_fwhQ
Навремето обяснявах на каката с японския чалъм за умножение, това е подобно, но обяснено на български.

# 566
При нас има качен списък с учебниците за всеки клас и всеки предмет. Тази година има и христоматията да се купи.

# 567
  • София
А малчо е закъсал с таблицата за умножение🤕 Някой ако знае трик за пустата му таблица... Да сподели, моля🙏
Кой клас е мъникът? Моето наборче до 4 клас си ползва листче с написана таблица. В час си я смяташе и на контролните. И я смяташе бързо и вярно. В 4 клас я научи, защото му предстоеше кандидатстване.
Но ако детето трудно учи наизуст, е добре да направите консултация с логопед.

# 568
Погледнах учебникът на младежа по литература, Ами че всички произведения или по-скоро откъси, които ще учат, ги има там. Хубаво че го разлистих, отпада христоматията. Един харч по-малко, че днес купих и учебниците на големия. Там един ми остана за вземане само плюс езиците. Добре че за наборът нищо не ми се налага да купувам. На него ще му трябват само учебните тетрадки по езиците. Ама пак трябва да погледна наличното вкъщи, да не се окаже, че брат му си е спестил писането в тях.
Никога не съм ги карала да учат таблицата за умножение наизуст. Имаха си я на едно картонче и гледаха в него като решаваха задачи. Постепенно започнаха все по-рядко да поглеждат и накрая установиха, че не им е нужно, защото всъщност вече са я научили. Така процедирам и с формулите. Имат ги на лист, гледат. С решаването на повече задачи спират да го поглеждат, но листът е някъде наблизо и им дава необходимата увереност, че могат да погледнат, ако са забравили нещо.

# 569
Привет мривет, появих се, тук съм. До ся мълчах и се крих, оти хич не ми се говори и пише. Мързи ме даже да гледам, станах по - мързелива от моята сърдитка.

Стон, ми аз отдавна писах, че в учебника по Лит. си има всичко. Ма той кой ли ме чете. Няма нищо, здраве да е, все пак с моите романи, никак не елесно да се оправи човек.

Ирчееее, аз се чудех кой ми се пречкаше онзи ден, и се мъчи да ме гази, а то това си била ти. Бива ли тъй? Следващия път, ще викна една известна фотогравка, седяща на паркинга на Кауфланд, да дойде да те снима и теб, ако тя не успее, ще викна нейния пресен заместник. Тъй хубавко ша та изтипоса в градската фейс група. Шегичка, споко. Но пък чудесни екскурзийки си правите, само недей да измъчваш трибуквието, той е важна част от тялото.
Нема шанс да ме видиш по туй време по улиците на тоз запустял град. Аз си седя у дома и пазя крехкото яйце, докато се излюпи, с нея го играем на пази къщата. Когато ние сме будни, тя спи, когато ние спим, тя е будна. Цял ден спи, цяла нощ бодува и рови тенджерите. Дано това лято, да и е последното, в което си сменя режима така.

Надявам се които е бил неразположен или болен, вече да се е оправил.
На тези от вас, за които почивката е свършила, успешно адаптиране към стария начин на живот. Почивките са хубаво нещо, но са кратки.

Лека полека, идва момента в който трябва да приготвим необходимото за нова учебна година.

Карзчееее, къде се губиш, дай вести, как е наборчето, справя ли се? Харесват ли му  уроци които посещава? Ти как си?

След около месец, се надявам, всички да са на линия, а до тогава, който има желание, може да се включва.

Общи условия

Активация на акаунт