ОСМИ КЛАС - ваканционна

• 33 480
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Единственото хубаво от предлаганите "промени", което видях е, че не се е възродила идеята за започване на учебната година по-рано. Че предходният министър на образованието (настоящ министър-председател) така я беше захапал, че много се притеснявах - сега когато има повече власт, да не я сведе на новия министър на образованието.

За ваканциите, включващи събота, неделя и официални дни - не го разбирам...
Както и какво ще допринесе 3 дни по-късното НВО за 7 клас.
Погледнах и графика за олимпиадите - и там отново има повтарящи се дати за областните кръгове. Избирай си.

Нямам наистина нерви да ги гледам и чета. Започват с едни гръмки думи всички и после нищо.

"Премахването на фактологията" чакам да видя как ще я измислят.

Днес съм бяла и добра:grinn:

# 541
  • София
Както и какво ще допринесе 3 дни по-късното НВО за 7 клас.
Е как какво. Горе-долу същото каквото допринесе и огромната промяна, която премахна "О"-то от СОУ и стана СУ.
125 СОУ  --> 125 СУ

# 542
Здравейтееее!
Ние се завърнахме от морето, извадихме поредния мъдрец. Сега чакаме да зарасне раната и се подготвяме за следващото пътуване.
Моето мнение за промените е, че се въртят около някакви дребни неща и нищо съществено не правят, а само по-зле става. Открих едно хубаво нещо обаче 😁 в наредба влиза текст, с който се забранява даването на домашни по време на т.нар ваканции.

На нас ни предстои закупуването на раница, но младежа хич не обича да купува нови неща, да гледа, търси и сравнява. Приемам препоръки за готина раница за тийн.😊

# 543
  • Майничка
Зайченце, забраняват се писмени домашни.😄

# 544
Зайченце, забраняват се писмени домашни.😄
Еее значи ще смятаме задачите наум 😂😂😂

# 545
  • София
Цитат
На нас ни предстои закупуването на раница, но младежа хич не обича да купува нови неща, да гледа, търси и сравнява. Приемам препоръки за готина раница за тийн.😊

Препоръчвам Dakine, доста здрави, опит с два броя
https://www.sportdepot.bg/dakine-aksesoari/ranici/brand-273_0_481_30

# 546
Благодаря Bora, ще ги предложа! 😊

# 547
  • София
Здравейте!
Майка съм на бъдещ осмокласник (третия поред в семейството).
Необходима ми е информация за съдържанието на христоматията по литература на БГ Учебник по настоящата учебна програма. Дали някой може да го снима и да ми го изпрати?

Тъй като още не сме купили учебниците за 8. клас, а предстои "великото лятно четене" на задължителната литература, искаме да се ориентираме кои части от обемните произведения се изучават в училище. Когато го записвахме в 91. НЕГ, учителите го посъветваха да не чете всичко, а само онези откъси, които ще изучават, и малко преди и след тях.

# 548
  • Майничка
Янита, ето линк към програмите на МОН
https://web.mon.bg/bg/1999
В тази по литература за 8 клас, в графата отляво, са посочени произведенията.
Докъде ще стигнат в конкретното училище никой не знае.

# 549
  • София
Много благодаря! Не се бях сетила, че в учебния план на МОН са посочени конкретните текстове, които влизат в учебниците.

# 550
  • София
Снощи ходихме до спешното.
Храна и топлина - обрив по цялото тяло.
Хакнаха му инжекция в дупето. Доста поспориха с лекарката трябва ли да го боцка или не. В крайна сметка го боднаха. Пие и Ериус. Обривът намалява.

Днес не беше на тренировка, но кара колело. В най-голямата жега. Послуша ме и си сложи шапка.

# 551
  • Бургас
Оххх,АнМари,твърди са им главите,не вдяват 😉
Бързо да му минава, каквото и да е!
Другите момичета и набори,как сте?

# 552
  • София
АнМари да се оправя бързо наборът!
Наборката се върна от дългия лагер, доволна, спи и се възстановява, в общи линии нищоправи. Там изкарала едно еднодневно неразположение с повръщане, не се разбра от храна ли е или вирус, важното, че минало за ден.
Имаме списък  учебниците, качени са на сайта, другарче от съседна паралелка РИЧЕ ни даде част от тях , другите лека по лека ще се набавят. Записах я на английски, остава да измисля немския къде ще надгражда и се надявам да спортува малко повече тая година. Остатъка от лятото основно ще си седи при баба си в провинцията, много обича, има си дружки. За книжкитеот задължителната литература ще мисли по нататък явно.
Хубаво лято на всички!

# 553
Ан Мари, бързо да се оправя наборчето🙏
Пазете се момичета!!!
Днес в Асеновград и Пловдив отчетох 39 градуса в 8 вечерта😱
...
Два пъти минах през Асеновград и гледам по булките... И визуализирам Тони🤣🤣🤣 Не ми се яви пред колата 🤣🤣🤣 И да се е явила, не я познах 🤣🤣🤣
Аз натоварих децата и газ към Пампорово, свекървата там пребивава от известно време, та да се видим. Взехме я и газ към Сопот където й е апартамента... Ще погостуваме, ще се пошляем по Карлово, Калофер, Сопот и Казанлък, може би и Стара Загора 💃💃💃
На тръгване от София, на кръговото на 4и километър пред мен сатана лека катастрофа 🤕 А вечерта на пътя от Асеновград за Пловдив една жена изхвърча от пътя и се оказа в канавката 😱 Сигурно и тя прегряла беше... Веднага наспираха много коли  - жени, мъже и аз продължих, че път ме чакаше...
Тааа с особено внимание тези дни, моля
Наздраве, че пак се не пие в тази тема🍸
Сайдера е на промоция в Кауфланд 🤣🤣🤣

# 554
Младежът завърши първото ниво в Сервантес, взе си и изпита там. Неочаквано за него  Simple Smile испанският не бил лесен. Ами учене си иска. Произношението му било спенглиш Simple Smile. Още се дивя на очакването му всичко да му се получава лесно. Ходи на двуразови тренировки всеки ден. Чете Дядо Горио, интересна била Simple Smile.  Ще ходи на лагер с отбора в Гърция. Аз си работя. Няма да имам официална отпуска. Нещо като по 3-4  дни мога да си позволя. Затрупана съм с работа. Баща му е в същата позиция. Та, това е.

Общи условия

Активация на акаунт