ОСМИ КЛАС - ваканционна

• 33 497
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Супер! Много благодаря за ценната информация. Дано да успея да я понатисна да преговори. Момчетата на тази възраст ми се струват доста по-сговорчиви.
На девойките други работи са им вече в главите.Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 10:42 от Skiorche

# 526
Абе сговорчиви. Наборът е, ама ела да видиш брат му колко е сговорчив. Нула. От три седмици го натискам да направи входящия тест в Аво. Все нямал време, по-нататък. Обаче като дойде да си търси джобните и аз ще му кажа, че нямам време сега и по-нататък ще си ги получи. Малкият направи теста почти веднага след като му казах. Вярно е, че не се е вложил хич и го претупа доста набързо, но го направи все пак.
Значи, малкият е на принципа - Хич не ща да се занимавам с това, но ще го направя, за да не ми мърморят на главата и да съм свободен да си правя каквото си искам после.
Големият - Мърмори си колкото искаш, аз съм с тапите на ушите, не те чувам, не ми пречиш особено. Ще си правя каквото си искам, ти си опявай като те влече.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 10:17 от ston

# 527
  • Майничка
Моята си пази тетрадките с конспектите от 7 клас, ще й припомня да попреговори.

# 528
  • София
Ама защо преговаряте през юли? Нали ги пускат на море и непреговорили. Че ако трябва да чакам моето да си попреговори, ще трябва да ходим на морето през ноември.

# 529
  • София
Яяя,Денизара 🤗❤️ радвам се,че има още фенове на Рамщайн тук. Обичам тази банда! Както и на жицата фенове !
И ние в кюпа, сите.
Дъщеря ми си припомня от време на време концерта им в София. Ние с баща ѝ си разменяме билетите от време на време. Рамщайн все ги изпускаме.

Децата тръгнаха от морето и към 3 най-вероятно ще гушнем тийна. Много е хубаво и тихо когато го няма, но е по-хубаво когато се прибере.
Ще видя какво и дали е прочел нещо. Уверяваше ме, че чете от христоматията.

# 530
  • София
Вампирче, аз датите за преговор ги виждам между 15-20 септември.😂

# 531
Ама всичките пет дати ли 🤣 Много ще им дойде.
Бяхме се разбрали с малкия, че ще обръщаме внимание на математиката отвреме навреме през лятото. За нея не протестира. Останалите предмети през септември. Учебниците са вкъщи, ако има желание, ще ги поразгърне преди да ги подарим. Съмнява ме, че ще го направи Simple Smile
В Кан академи другото хубаво нещо е, че има подсказки и обяснения на задачите включени в тестовете. Така, ако си сгрешил нещо, виждаш не само правилния отговор, както е в Уча се, а и подробно разписано решение или обяснение.

# 532
  • София
Ама всичките пет дати ли 🤣 Много ще им дойде.
Моето няма да се мине да преговаря преди да е сигурно, че има нужда. А дали има нужда се вижда на входящия тест. Ако е тройка, ще се вкара в размисъл дали има нужда да преговаря или е вече късно. Но ето, че миналата година си изкара четворки, значи определено не е мало смисъл да се мори.
По принцип оценките от входящия не трябва да влизат в изчисляването на срочната оценка. Да, ама една учителка му я включи и това се отрази и на срочната и на годишната оценка после. Дано не се окаже фатално и за стипендията догодина.

# 533
  • Майничка
....
По принцип оценките от входящия не трябва да влизат в изчисляването на срочната оценка. Да, ама една учителка му я включи и това се отрази и на срочната и на годишната оценка после. Дано не се окаже фатално и за стипендията догодина.
Няма такъв филм. В наредба 11 за оценяването изрично е посочено, че оценката от входящото изпитване е включена като част от задължителния минимум текущи оценки за срока, а срочна оценка се формира с оглед на текущите оценки през срока.

# 534
  • София
Нали сега има предложение (или е прието вече), че предметите, изучавани повече от 4 пъти седмично ще се оценяват с 3 или 4 срочни оценки. И ако една от тези оценки е върху материала за предходната година, как точно ще бъдат оценени справедливо знанията на ученика с 2 оценки върху изучавания материал?

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 23:02 от Skiorche

# 535
  • Майничка
Скиорче, така е по Наредба 11 от 2016г. И по предната беше брой часове+1.
Но не за всички предмети е валидно, при някои броят оценки или тежестта им са заложени в програмата и не се влияят от наредбата.
По математика, например, класната работа има тежест 30% (по спомен) от срочната оценка. По езиците в 9 клас за 4 часа ООП се искат минимум 8 текущи оценки (9 първи срок с входящото изпитване), а за 10, 11 и 12 клас - по 6 текущи оценки (+1 входяща) на срок, за 2 часа ООП.  Оценките по ИУЧ и модулите в 11 и 12 клас вече са съотносими с бройката по наредба 11.
Това в 12 клас, когато много ученици редовно отсъстват (предварителни изпити, отворени врати, подготовка или почивчица), си е истинско предизвикателство.
Мисля, че последните промени, предложени от МОН, са точно във връзка с оценките по програма за 11 и 12 клас.

# 536
# 537
Сега МОН ще се напънат да правят реформи уж. А всъщност това ще са леки козметични корекции.
Керванът си върви...

# 538
  • Майничка
Абе, по-добре да почнат с козметични промени, не с глобални, че аман от кардинални реформатори, никога невлизали в час.

# 539
Откакто се помня все тръгват с голямата кошница, а накрая - едно голямо нищо, т.е. пак по старому си карат. Единствено някой нови експерименти, нови програми, че да се вземат едни пари и да се отчете дейност.
Съжалявам, но днес не ми се иска да съм бяла и добра, още повече, че се сблъсквах с недоразумения и в други държавни институции.

Общи условия

Активация на акаунт