ОСМИ КЛАС - ваканционна

• 33 504
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Bora, то вашето Австрийско прилича на нашето;) Вчера са имали лагерен огън -пекли питки (глетави) и маршмелоус. После имали и плажно парти;) Абе “купон” да има…
Иначе относно концертите - като се замисля “бойното й кръщене” беше на концерт на Ерик Клептън в Манхайм преди 4 години. Беше много вълнуващо. А и тя знаеше част от песните и припяваше.
Моят най-най концерт, преди който и след който всички някак бледнеят, беше на Пол Макартни. Ще ми остане спомен за цял живот от това преживяване. Мъжът ми добавя към “колекцията” и Ролинг Стоунс на Уембли (бил е тийнейджър тогава Wink.
Интересно, че брат й няма никакъв афинитет към музиката. Тя, предполагам и покрай пианото, се запали много. Сега на лагера им е посвирила и попяла (не е пипала пиано от 2 години, ама се надявам, че сигурно е като с колелото;))

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 14:40 от Skiorche

# 511
🤣🤣🤣
К'во вАри?
Картофи?
Яйца?
Моята пък недоволстваше... Как може да го няма тоя сума ти време, да се върне и пак да тръгне на път, като остави жена си бременна + наличните деца🤯
Та си говорехме за правата на жените и тяхната стойност в онези времена🤕

# 512
Рени, страхотна новина! Хайде след няколко месеца да се похвалиш и с живо и здраво внуче. Всичко да мине леко и безпроблемно.
Младежът чете "Дивергенти" в момента. За задължителна литература няма никакъв шанс. И да му връча книгите, ще чете по страница-две вечер, което си е отбиване на номера. Да слуша в училище какво ще си говорят, все нещо ще му влезе в главата. Сега по-добре да чете нещо, което може да завърши.
На концерт никой от тях не е ходил, но и никой не е проявявал желание. Аз обаче също почти не съм ходила. Сякаш концертите не са моето, дори и за любими групи. Единствено съжалявам, че не отидох на концерта на Металика в Пловдив преди 30 години. Имам приятели, които постоянно са по концерти, но мен не ме блазни хич.

# 513
  • Бургас
Да ви разхладя малко 🌊

# 514
  • Mars Hotel
Ние сме от тези, дето са все по концерти. И в България, и в чужбина. Радвам се, че детето и то се запали по нашия жанр музика, та ходим заедно вече.

# 515
  • София
К'во вАри?
Картофи?
Яйца?
Мадам Бо(б)вАри😂
Браво на децата, които са се отнесли отговорно и си четат задължителната литература! Ние не сме от тях;)

# 516
  • Майничка
...Как може да го няма тоя сума ти време, да се върне и пак да тръгне на път, като остави жена си бременна + наличните деца🤯...

Какви налични деца? Шарл няма деца от първия си брак, има само една дъщеря от Ема.
Пък и не пътува чак толкова.

# 517
  • Пловдив
И аз това щях да питам. Той нали беше доктор и ходеше в района. Никъде не пътува- само на посещения в района ,но вечер си е вкъщи.
Аз като един прост зъболекар не я разбирам много тая книга. Ама свободна жена по цял ден какво да прави-мисли за глупости. Няма лошо в това, което прави, но не го прави умно. Затвърждава мнението ми, че любовницата трябва да е за месец-два. После се превръща в съпруга -със същите претенции.

# 518
Момичета... Шокирвате ме нЯщо...
Дятито чете Гъливер🤣🤣🤣
Ние със Скиорчето само се посмяхме на малкото Скиорче и ударенията 🙃

# 519
  • София
Я, тук има и анализи на книгите вече, браво! 😄

Младежът прочете цял Робинзон Крузо и го чака Дядо Горио, дано не му се изчака чакалото на мен или дядото, хаха.

Ирчик, не знаех, че Axl си е загубил гласа, но се радвам, че ти си намерила твоя и сте си изкарали супер! Изобщо много ви се радвам, че сте ходили/ходите по концерти! Ние с моя мъж, докато разберем, то всичко минало....Много ми се искаше на концерт на Rammstein да ида, но с тоя скандал около тях надали ще се появят вече.

Karzz благодаря за снимките! Моята отпуска свърши и утре /т.е. днес съм на работа, ама не мога се настроя още...

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 07:47 от denizara

# 520
  • Бургас
Яяя,Денизара 🤗❤️ радвам се,че има още фенове на Рамщайн тук. Обичам тази банда! Както и на жицата фенове !

Моя нищо няма да прочете. Ще се радвам само на взет изпит по немски! Иначе една христоматия му стои на бюрото 😂

# 521
Яяя,Денизара 🤗❤️ радвам се,че има още фенове на Рамщайн тук. Обичам тази банда! Както и на жицата фенове !

Моя нищо няма да прочете. Ще се радвам само на взет изпит по немски! Иначе една христоматия му стои на бюрото 😂
И нашата Христоматия засега само седи на бюрото. Но надеждата умира последна. Simple Smile

# 522
Единственото, което прави младежът са тестовете в Кан академи по математика. Хубаво е, че са кратки. Обикновено са по 10 въпроса, по-рядко повече, така че му отнемат десетина минути. Другото хубаво е, че при всяко пускане се генерират различни задачи, не както в Уча се, където тестът е само един и единствено може да ти разбърка реда на задачите. Та това е. През 2-3 вечери по един тест от Кан на някой раздел от осми клас. Уж трябва за еднаквости да си изгледа и направи всичко. Аз така и не разбрах дали успяха да вземат всичко в училище, но то няма и значение, той така или иначе отсъстваше в края на учебната година.
Иначе режимът е спане до 11 поне. От 12:30 тренировки. После компютър. Вечер играят волейбол понякога в едно училище. Днес чакам и новата топка, защото преди няколко дни някой им отмъкна топката. Излязла извън двора, на място, където има стена и съответно няма видимост. Докато излязат от двора и отидат на мястото, топката изчезнала. Акълът ми не го побира как може някой да си я прибере, ама ей на, случило се е.
Вечер нямам идея кога заспиват. След 1-2 е при всички случаи. Обаче тогава уж си чете книга
А и английския упражнява всекидневно с дежурните анимета.

# 523
  • София
Ston, кан академи с платен абонамент ли е?
И материалът за 8-ми клас според бългаската програма ли е?
Обясненията на уроците на английски ли са? Предчувствам каква излагация ще бъде на входното по математика при нас. Учителката им в 8-ми клас беше тотал-щета. Sad

# 524
Безплатна е Кан академи. Математиката е по българската програма. Вече има и химия и физика по нашата система. Видео уроците са или с български звук или на английски и със субтитри, съответно упражненията и тестовете са на български. Когато се решава задача, към полето за отговор излиза математическа клавиатура със символи и съответно може да се описва всичко - дроби, степени, корен квадратен, всичко, което е необходимо. В Уча се много ме дразнеше, че в тестовете по химия всичко се пишеше като тюрлю гювеч. Няма индекси и специални символи. Кан академи е доста пипнато в това отношение. И обясненията са хубави. Определено ще си ги ползва младежът по математика, физика и химия. Има и биология, световна история, но там няма подредба по българската програма. Пак може да се ползва, просто трябва да се търси съответната тема. Може да има и разлика в поднасянето на материала, но те са вече големи и не мисля, че им пречи, ако чуят и нещо допълнително или с други обяснения.

Общи условия

Активация на акаунт