ОСМИ КЛАС - ваканционна

• 33 473
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
А малчо е закъсал с таблицата за умножение🤕 Някой ако знае трик за пустата му таблица... Да сподели, моля🙏
Кой клас е мъникът? Моето наборче до 4 клас си ползва листче с написана таблица. В час си я смяташе и на контролните. И я смяташе бързо и вярно. В 4 клас я научи, защото му предстоеше кандидатстване.
Но ако детето трудно учи наизуст, е добре да направите консултация с логопед.
Ще е трети клас и събира ли събира грешния предходен сбор😱
Връчила съм му листчета, картончета, моливи с таблицата ама ги ползва за гризане и вместо ветрило 🤣
Иначе ходи на логопед заради няколко звука и ще продължи тази година✌️Логопеда редовно му дава някакви неща за наизуст или преразказ... Няма проблеми уж🤔
Гаргамела, утре ще пробва новия метод🌹🌹🌹

# 571
  • Пловдив
Върнахме се от море-ми то било хубаво да почиваш.
Бях си взела 2 книги за четене, но бързо ги изядох и минах на 2 том на Балзак. Бях го взела заради "Дядото", уж за девойката ,но го изчетох и него. Ако не сте чели " Резервният" на Хари да ви споделя ,че  нищо ново не прочетох.
Гери, доста помислих по въпроса за мадам Бовари. Аз лично не мога да кажа една дума по този въпрос. Дано децата са по умни от мен и могат нещо да измислят. Тази жена ми е пълен антипод-много свободно време и никакъв прагматизъм. Дори не мисля ,че е по-умна от мъжа си, както я представя автора. Наистина ми е любопитно какво мислят децата. Моето е абсурд да мисли по този въпрос, още повече ,че няма никакъв шанс да я прочете.

# 572
  • Майничка
И на мен ми е любопитно.😄

# 573
И ние приключихме с първото море,не ми стигна времето за пържене🤪и четене на книжки(Стивън Кинг-2бр)Наборчете нищо свързано с у-ще не е пипнал,ще си тегли гайлето на есен.
Много сте готини на срещата,сигурна съм,че и весело сте си изкарали😘

# 574
Аз имам въпрос Simple Smile Някой записвал ли е детето си за сертификат на Кеймбридж от този сайт https://www.britishcouncil.bg/exam/cambridge?
Не съм на ти с английския и моля за съвет ,кой изпит точно трябва да запише?Детето учи в англ.гимназия с отличен успех.Иска след 10клас да кандидатства в чужбина ,а за там знам,че са важни сертификатите.

# 575
  • София
Boksii за кандидатстване в чужбина обикновено искат Cambridge English: Advanced също се нарича Cambridge Advanced Certificate in English (CAE) - С1, но той щом е от английска би могъл да вземе и С2. Проверете си в сайта на университета какво искат. Моят син кандидатства за университет в Нидерландия и бяха описали точно какъв сертификат искат -
Скрит текст:
The following English language certificates are accepted:

TOEFL iBT
IELTS (academic version)
Cambridge Assessment English
First Certificate in English (FCE) (only for Dutch taught programmes)
C1 Advanced (Certificate of Advanced English)
C2 Proficiency (Certificate of Proficiency in English)
и че трябва да е взет не по рано от около две години назад - той го взе в 11 клас лятото, в центъра на AVO, държа С1. На сайта на университети пише изискването. В доста университети мисля, че може и IELTS, който съм чувала, че е по лесен, къде иска да кандидатства?

Упс, сега отчетох, че те интересува след 10 клас, т.е. колеж както казва Гаргамела, тогава виж по конкретно за колежа какво искат, но мисля, че САЕ би трябвало да свърши работа.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 11:28 от bora

# 576
  • Майничка
След 10 клас явно не става дума за университет, а за колеж, но препоръката за справка в съответния сайт е абсолютно правилна.

# 577
Много благодаря ,аз съм учила само руски език и английския ми е чужд.Иска във Франция или Лондон тези две държави си е харесал .Учи в момента в паралелка за графичен дизайнер с китайски език. Simple Smile Иска да продължи с графичния дизайн. Набелязал си е няколко колежа та ще проверим какви са изискванията.

# 578
  • Майничка
Във Франция колеж се казва на прогимназията. Не мисля, че след 10 клас има опция да учи в държавно училище там на английски, само в частно, евентуално. По-добре е да си завърши гимназия тук и да кандидатства там в университет или школа с програма на английски.

За Англия не мога да дам инфо.

# 579
Благодаря gargamela Flowers Hibiscus,явно ще трябва да отделя повече време и да се запозная с информация отностно прием ,настаняване и такси.Детето е амбицозно за разлика от майка си:innocent:.  Видях ,че има доста теми ще седна и тях да изчета..

# 580
Привет! До дам отчет! 😊

Поръчах учебниците, дадени в сайта на училището, без тези по НЕ и АЕ. 😭

Иначе, ние се разхождаме по Смолянския край, езера, водопади, пещери. Хубаво е, но тези стръмни пътища и завои не са да мен. Аз съм си чедо от низината! 😂

Дядо Горио изостана наполовина прочетена и май отиваме на варианта "Ще прочета христоматията". 😂😁 Намерих си филм Мадам Бовари и ще го мъча да го гледаме заедно.

Влече ме да отида да гледам "Барби" на кино, но няма с кого. Чудя се дали да карам младежа да го гледа. 🤔

# 581
Ние с младежа ходихме да гледаме "Опенхаймер". Притеснявах се дали няма да му стане скучно, все пак филмът е дълъг, но му беше интересен и го хареса много. Брат му ходи да гледа "Барби", но май го завлякоха там, не е било доброволно 🤣 Не му е харесал особено. Аз пък реших, че може би ще ми е интересен покрай всички коментари, които четох.

# 582
Учебници купени няма. Прочетено, научено, упражнявано, изобщо. Режим, както доди, денем спим, нощем дежурим. Дано, поне тази вечер да заспи по - рано, утре я чака ден на изненадите. Дано да и са по вкус, мярка и марка.
Както Зайчето, писа, ще трябва и още едно заделяне да се направи. Другия месец ще е голямото харчене за учебниците. Два чужди езика, за първо време поне стотака трябва да е в джоба, като идем на РС. Наумила съм нещо, дано стане.

Зайче, и аз ги не аресвам тез завои, но пък Смолян и околноста, са прекрасни. То като цяло, не знам да има кътче в България, което да не е чудесно, като изключим нашето неандерталско градче.

Ииии, ваканцията отлетя, след месец ще са пак на училище. И като се заизреждат почивните дни и ваканциите, и срока минал, тъй ще е и втория, и така докато завършат 12 клас. А ние нищо няма да усетим, освен впрягането на нервната система, дали ще изкласят.

# 583
  • Mars Hotel
Ха, и ние сме в Смолян в момента. Само че аз съм си местно чадо и завоите си ги обичам и карам с кеф по тях. Изкарах една седмица при мама, но утре се прибирам в София, че отпуската свърши. Детето остава тук обаче, на (сравнително по-)хладничко. Прочете половината Гъливър и 50 страници от Дядо Горио. Преговарям за Онегин само и май това ще е със задължителната литература.

# 584
Колегин го мина как да е, но сега този Граф Монте Кристо изчитане няма.
Аз съветвам по-отгоре отгоре, тя си знае : Не, дума по дума!!!

Общи условия

Активация на акаунт