ОСМИ КЛАС - ваканционна

• 33 470
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Моята дъщеря ги гледа и двата по два пъти, аз два пъти отпуснах само на Опенхаймер, на IMAX Simple Smile
Оценката е положителна и за двата, но каза, че Барби не е било необходимо да се повтаря.
Ходихме и на Imagine Dragons, изобщо сплотяваме поколенията с културна програма.

От книгите се въргалят тук Мадам Бовари и Гъливър, нищо не е прочетено. Значи да разберат ядрената физика и геополитика в Опенхаймер могат, обаче архаизмите в Под игото не могат... Grinning Винаги е въпрос на вътрешна мотивация и интерес. Като не им е интересно - а накарай ги, де!

# 586
Ха, и "Граф Монте Кристо" ли е в програмата? Някой го спомена. Него може и да го прочете и предполагам ще му хареса. Иначе още е на "Дивергенти", но няма у много време да чете. Как само прозвуча, в тези дълги летни дни да няма време. Спи до 11 часа. От 12:30 е на тренировки. Прибира се около 17:30-18:00. След това обикновено пак излиза. Играят волейбол, футбол или просто се разхождат. Ако случайно е вкъщи, го хващам да решим няколко задачи за половин час. Игра на компютъра или гледане на нескончаемите анимета. Често с брат си си пускат някой филм към 11-12 и то става 3 през нощта докато си легнат. И в тази толкова натоварена програма вмъква малко четене и всекидневното Дуолинго. Него гледа да не го пропуска и да минава по 2-3 урока. Сега е включил и немския. Не го харесва особено, но нали ще го учи в училище, решил е да си помага с него и го подхвана. И японския не иска да изоставя. Вика, щом съм го започнал, ще си го уча, не че ми трябва.

# 587
  • София
Ох, след поста на Ston направо ме е срам да пиша Blush
Наборчето нищо не прави, но поне чете. Прочете “Пътешествията на Гъливер” от изучаваните книги и една от препоръчаните книги, а сега чете “Граф Монте Кристо”. В списъка, който са му дали от училище, не присъства “Дядо Горио” и няма да го чете засега.
Учебниците сме ги купили и сме поръчали униформата. Другата седмица мисля да ходя до личния лекар за да оставя здравните карти, че около 15 септември става голяма лудница. За нас почивката тепърва предстои и гледам да си спестя каквото мога с подготовката за началото на учебната година.
zaichenceto_bialo, това е добра идея с филма. Ще го потърся и аз. Младежът само името на книгата като прочете и каза “ооо, това не ми се чете”, та поне на филм да го гледа🙂

# 588
Здравейте,  ние сме на море и никой нищо не прави,  пълен релакс.  Набора не чете книгите, не мисли за училище...  Сега ни е лежерно 😁 Всъщност като се замисля, никога, не е чел задължителната литература,  което не му е пречило да има отлични оценки. Учи си прилежно през учебната година и това е. 🙂
Ето и една снимка от балкона на хотела 😁

# 589
Не пиша в темата, защото ми се случиха лоши неща. Но такъв е живота...

Вчера записах набора на логопед. Има два проблема - говори много бързо и почти не мърда долното си чене, като говори, а движи само езика.

# 590
Краси, кураж!
Всичко ще нареди, както трябва, рано или късно. Просто трябва да устискаш, докато преминат бурите.

# 591
Краси, дано лошото да е минало, и вече само хубави неща да ти се случват.
Дано детето се оправи и логопеда да му помогне. Да не е от стрес, уплаха или нещо такова. Дано бързо се оправи, пък другото няма значение.
А ти иначе си пиши, без значение какво, хубяво, лошо, ние сме тук, семейство сме си. Ако има възможност, ще помагаме, кой с каквото може.

При нас, нещата са както винаги, без промяна. Не знам как ще го смени тоз режим, бая зор ще види. А времето се изнизва неусетно и бързо.

# 592
Аз се притеснявам, че моето тийнче не се притеснява, че времето лети. Подозирам, че девети клас ще е по-трудно от седми и НВО. За мен става въпрос.

# 593
Анра, и за децата ще е, поне за повечето, защото тепърва ще трябва да си припомнят и наваксват уроците, по някои предмети. Очертава се година на емоции.

Да се надяваме от тази година, че децата ще попаднат на добри учители. Но и те ще трябва да се доказват, да положат усилия, за да може нещата да се случат.

# 594
Ние в петък си тръгваме, но вече нямам търпение да се махна от тук. Във събота вечерта един чакал се шибна в колата докато карахме и счупи  радиатора. Докато ни приберат и малкия каза, че му се повръща.  На следващия ден мъжът ми намери друг радиатор и до два през ноща го смени. Сутринта и той стана болен . Същият вирус и температура. Днес и аз съм болна. Чувствам се като минала през месомелачка. За сега само набора е здрав и дано да не се разболее . Писна ми. По гадно море, не сме имали. Поне аз съм от тук, та помощ имаше от всякъде. 🥴

# 595
Тататунче, големи преживелици сте имали. Дано се оправите бързо. Тази почивка ще ви остане спомен. Но това с чакала си е преживяване, да не е помислил колата ви, за неговата половинка? За колата се разбра, а чакала оцеля ли?

# 596
Тататуни, страшна "почивка" сте имали! Дано тези кошмари останат зад гърба ви!

# 597
  • София
Да се отчета, че много време не съм писала. Почивката свърши и сега е мой ред да работя и  се потя над служебни проблеми. Детето си живее живота. За моя  жалост нищо не чете - ни задължително, ни по желание. Нямал време, ми казва!!  Отдал се е на игра - кара тир. Последно се изръси за волан и педали незнам си колко. Сега буквално върти волан по цял ден. С приятелка се шегувам, че ние отглеждаме тираджия. Не че имам против професията, но му е рано за такъв избор. Все се надявах да открие други заложби и интереси за себе си.Cold Sweat
Така, оплаках се и малко ми олекна. Blush

Краси, кураж мила! Дано лошите неща са зад гърба Ви. Стискам палци всичко да се нареди.
Ще чакам да споделиш отзиви дали логопеда ще му помогне за бързото говорене, че моят е със същия проблем.

tatatuni, лоша работа - хем произшествие, хем болни. Дано бързо се възстановите.

# 598
Ims, разбира се, че веднага ще се похваля, ако има резултат. Показала му е някакви упражнения за движение на долната челюст, също и как да поема въздух. В нея вярвам, но в него не. Не го виждам да ги прави, а твърди, че ги прави.

# 599
Krasi78, ако вече не сте били на ортодонт, може би ще е добре да направите консултация с такъв. Дъщеря ми говори по сходен начин без много да мърда долната челюст. При нея има изоставане в растежа на долна челюст заради неправилно растящи зъби.

Общи условия

Активация на акаунт