Пазаруване от Aliexpress.com 66

• 74 176
  • 1 154
  •   1
Отговори
# 210
Чудя се как такава потайна и мижава фирма е сключила договори с такива големи компании. Сигурно са предложили примамливи цени за доставка до адрес, а реално даже нямат куриери. Офисите им са някви криминални и те. Не знам, може и да греша, просто така ми се струва.

Express One са бившите M&BM Express. Австрийските пощи са ги купили и ги преименуват. Но явно им куца тук организацията..

# 211
Скрит текст:

Здравейте, може ли някой да ми каже какво става с пратката, която очаквам? За първи път ми изписва подобно нещо. Благодаря!
Пристигнала е. Вкрайте номера в https://expressone.bg/tracking - това е проследяването на експрес уан. Няма да ви я доставят до в къщи. Отивайте да си я вземете от офиса/мястото посочено в проследяването.

# 212
Скрит текст:

Здравейте, може ли някой да ми каже какво става с пратката, която очаквам? За първи път ми изписва подобно нещо. Благодаря!
Пристигнала е. Вкрайте номера в https://expressone.bg/tracking - това е проследяването на експрес уан. Няма да ви я доставят до в къщи. Отивайте да си я вземете от офиса/мястото посочено в проследяването.

Ами като вкарам номера никаква информация не излиза, ще се свържа направо с експрес уан, да попитам. Благодаря ви много!

# 213
Скрит текст:

Ами като вкарам номера никаква информация не излиза, ще се свържа направо с експрес уан, да попитам. Благодаря ви много!
Такова съм виждал само за експрес уан. Възможно е да е от вида LP12345678901234 В случай, че искате да споделите може да не пишете реалният номер а само вида на номера - само цифри започващ с 15 и завършващ с кода на града или е от вида АА123456789АА. Сайта на експрес уан е само за номерата започващи с 15 за АА123456789АА търсете информация в сайта на БГ пощи. Като знаем какъв е вида можем да се ориентираме как да извадите полезната информация. Примерно от LP12345678901234 има сайтове който ще ви дадат UV123456789UZ номера. U?123456789HU и U?123456789UZ се виждат директно през бг пощи.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 15:28 от netman71

# 214
  • Бургас
запитах унгарските пощи относно зациклилата ми пратка UA....................HU
и казаха че за тези номера отговарят тези https://www.ecsc-logistics.com/

не отричат че са те

# 215

Е какво да става, пише си го черно на бяло. Неуспешна доставка.

# 216
И на мен ми се е случвало да пише неуспешна доставка и до седмица получавам съобщение от пощата, или линк от експрес уан, за избор на офис, за вземане на пратка.

# 217

Е какво да става, пише си го черно на бяло. Неуспешна доставка.

Ами всъщност се оказа, че пратката си е пристигнала и се свързаха от бг пост да се извинят, за забавянето. Така, че явно нещо става! Аз много добре знам какво пише черно на бяло, задала съм си въпроса, тъй като се предполага, че в групата има хора с доста повече опит в поръчките!

# 218
  • Бургас
Срокът за доставка изтече на 28 септември,кога да пусна рефунд? Да изчакам ли,защото имам и други пратки на които скоро ще изтече срока?

# 219
Срокът за доставка изтече на 28 септември,кога да пусна рефунд? Да изчакам ли,защото имам и други пратки на които скоро ще изтече срока?
В Order details проверявате

Ще получите e-mail и след това пускате refund.

# 220
  • Бургас
В Order details проверявате

Ще получите e-mail и след това пускате refund.
Пуснах рефунд и ми удължиха срока за доставка до края на месеца,странно...

# 221
Пуснах рефунд и ми удължиха срока за доставка до края на месеца,странно...
Да, странно. Но ако не си получите продукта до удължения срок ще ви върнат парите.

# 222
  • Бургас
кой го удължи срока, ако е продавача - мога да не уважа искането му и спора да си върви

# 223
  • Варна
Получих счупен артикул по моя поръчка. Отворих спор след като се свързах с продавача и той писа да отворя диспут. Изтъкнах като причина получен счупен артикул - Item arrived already damaged и приложих снимки. Още за ден алиекспрес отреди, че няма възстановяване и затвори спора. Сега остава да обжалвам , но 100% нищо няма да последва.
Лошото е, че днес получих друга моя поръчка, като пак има счупен артикул и един липсващ. За липсващи е ясно с какъв мотив да отворя спора, но за счупения каква причина да избера - отново да избера пристигна счупен или като причина да напиша не отговаря на описанието, но там няма, че е счупен?
В последно време алиекспрес абсолютно не защитава купувача, а гледат интереса само на продавачите, което е неприятно и некоректно.
Много моля за съвет как да постъпя

# 224
Моя пратка закъснява с 18 дни от написаното за очаквана доатавка.Отворох диспут и веднага ми отговориха,че била в локалния доставчик и да съм си очаквал доставката и ми отказаха крупната сума 2 долара.

Общи условия

Активация на акаунт