Пазаруване от Aliexpress.com 66

• 74 108
  • 1 154
  •   1
Отговори
# 105
След точно 30 дена ходене по мъките, току що получих съобщение за прословутите пратки. Пристигнали са в пощата и си имат такса по 3 лева за всяка. Най-интересното е, че все пак си останаха на последния статус от снимките по-горе.

Относно доставката на двете пратки, в моя случай пише Sellers Shipping Method. Просто това го забелязах твърде късно и вече ще гледам да избягвам такива доставки.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 08:52 от Efini Lexus 743337

# 106
Поръчвам само чрез Aliexpress Shipping или Seller's Shipping Method. Аз проблеми с тях нямам, както и с обединени пратки с Express One.
При Seller's Shipping Method ако имате колебания, преди да поръчате можете да питате продавача през къде ще достави.
За таксата 3лв. от пощите ми обясниха, че се начислява ако доставката междинно е минала през страна от неEU (например Узбекистан). Другата причина да отиде на митница е ако пратката съдържа течност или козметика.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 11:46 от GeryGG

# 107
  • Бургас
по правило това е разликата за специалните, откъде ще минат - по скъпото не е през Узбекистан
но продавача си остава фактор, откъде ще го пусне

sunyou имат и безопасен метод, но той е през Литва и е следящ и не е за рискови стоки

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 12:40 от musicdoubl3

# 108
Здравейте, момичета, скоро не съм поръчвала от Aliexpress и искам съвет относно начисляването на мито и ДДС, сега прочетох в темата, че според новия закон при поръчки до 150 Е не се дължи мито и ДДС. Моята обаче е на стойност 400 лв. и вече я пуснах. Това означава ли, че ще трябва да я получа от митници и да плащам мито и някакви такси както беше преди или имам шанс да ги избегна. По принцип те са 2 еднакви продукта и вероятно бих могла, ако мога да избегна тук тази тежка процедура да помоля за 2 отделни пратки, тъй като още е в процес на обработка

# 109
  • Бургас
щом не е пусната, може да е канселираш

# 110
  • Варна
Електроника и някои други продукти не подлежат на обмитяване и тогава би трябвало да сте платили и ДДС с плащането на поръчката.

# 111
Благодаря, пиках им и ми отговориха, че могат да декларират половината от стойността, което смятам, че ще ми спести допълнителни мъки и разходи

# 112
  • Варна
Благодаря, пиках им и ми отговориха, че могат да декларират половината от стойността, което смятам, че ще ми спести допълнителни мъки и разходи

Гаранция Франция. По-добре да не лежите на това ухо.

# 113
Много потребители са споделяли, че въпреки посочената от търговеца сума пак им задържат стоката на митницата.

# 114
  • Бургас
вие мислите ли митниците за тъпи, на плика може да пише всичко, гледа се какво е написано в декларацията в Китай, зад баркода. Вероятно може да пишат цената без тяхната надценка

# 115
вие мислите ли митниците за тъпи, на плика може да пише всичко, гледа се какво е написано в декларацията в Китай, зад баркода. Вероятно може да пишат цената без тяхната надценка
Да не влизаме отново в този спор. Питате ли защо доматите на село са 20 стотинки а на пазара 2 лева. На пакета се пише стойност на стоката, а митниците гонят стойност на покупката което са две различни неща.

# 116
  • София
Прегледах няколко обяви и на една ми излезе тази опция - има ли уловка?
Скрит текст:
ПП: Има ли начин да се търси търговец с ЕU склад?

# 117
  • Асеновград
Уловката е , че трябва да похарчите повече от сумата , която е под купона , за да е валиден.

# 118
Има ли начин да се търси търговец с ЕU склад?
Сменяте доставка до GR, излиза опция Ship from и избирате предпочитан EU склад

# 119
Няма уловка, винаги си вземам купон, който ми важи. Само, че се виждат само в десктопа версията, в мобилното не показва (или поне аз не виждам) в кошницата за кои продукти има опции за допълнително намаление.

Вчера си взех една поръчка от 21.07 минала през Узбекистан, някой горе коментираше, че много се бавели.

Общи условия

Активация на акаунт