Пазаруване от Aliexpress.com 66

• 74 148
  • 1 154
  •   1
Отговори
# 180
  • BG-DE
Поръчвала съм от Полша, поне така пишеше, че доставката е от там, обаче си дойде от Китай 😊 Хубавото беше, че спазиха срока за доставка.

# 181
Здравейте. Не бях поръчвала от години от Aliexpress, до преди месец. Сега имам пратка, която от 04/09 е в България, но все още не съм получила. Бихте ли ми помогнали с проследяването, моля?
тракинг номер UA229231505HU

# 182
  • BG-DE
Ами проверете в пощенския клон и Parcels дава, че приета от местната служба за доставка.

# 183
  • Бургас
Пратка LS... NL кой ще я достави?

# 184
Пратка LS... NL кой ще я достави?

Пощата.

# 185
Здравейте, имам много странен проблем. Днес докато си проверявам пратките, забелязах, че една от тях е доставена на съвсем друг адрес в друг град и на всичкото отгоре е взета. Тъкмо ходих до пощата и по номера на пратката, се оказа, че пратката е изпратена на друг човек и се намира във Враца (аз съм от Търговище). В този случай какво може да се направи? Да изчакам да мине датата за доставка и да отворя dispute, или да пиша на китайците?
Това са номерата на пратката:
SYRM138976505
LB107904025LT

# 186
  • Бургас
диспут, грешен адрес и прикачаш снимки че е доставена в друг град
https://www.sypost.net/search?orderNo=SYRM138976505
https://www.bgpost.bg/IPSWebTracking/IPSWeb_item_events.asp?itemid=LB107904025LT

# 187

А дали да изчакам да мине датата на доставка или още сега да действам. Притеснява ме това, да не ми кажат да чакам до датата на доставка, защото уж пратката пътува все още и след това да не мога да отворя диспут (май само веднъж може).

П.С. Не съм получавал известие от Aliexpress, че ми е пристигнала пратката.

# 188
  • Бургас
няма нужда да чакаш
пише си ясно че е доставена другаде, какво мислиш че ще се промени и да изчакаш

# 189
  • BG-DE
Отворете диспут и приложете доказателство, че е доставена другаде. Няма какво да чакате.

# 190
Ок, благодаря!

Кликнах на Returns/Refunds и избрах, че пратката не е пристигнала, но ми изписа това:

Не съм потвърждавал, че пратката е пристигнала ако е от значение

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 21:40 от Efini Lexus 743337

# 191
  • Бургас
доставена на грешен адрес / не пристигнала - има разлика

# 192
доставена на грешен адрес / не пристигнала - има разлика

Имам 4 опции, Add to cart, Returns/Refunds, Confirm Delivery и Track Order.

На Returns/Refunds имам две възможности: Item received in part or whole и Item not received.
Като избера Item not received ми изписва това от скрийншота по-горе.

Къде се влиза и какво се прави? Не ми се е налагало до сега и затова не са ми ясни нещата, ако може някой да помогне ще съм благодарен Simple Smile

Снощи потърсих информация за подобен проблем в интернет и до колкото разбрах, е възможно да са ми дали номер за проследяване на чужда пратка и реално да не са ми пратили нищо. Това обяснява, защо дори имената на получателя не са моите. Също ми направи впечатление, че доста дни минаха, докато ми изпратят това което поръчах. Може би 5-6 дни, че и повече не беше изпратено и в последния момент уж го изпратиха и в същото време в "обявата" пише, че няма повече в наличност. Помислих си, че съм извадил късмет, като съм поръчал последната бройка, ама явно не...

Някак успях да отворя спор през чата на Aliexpress, обаче не ме попита дали искам да ми върнат цялата сума или част от нея. Как мога да редактирам сумата или вече не е възможно? Също искам да добавя скрийшоти, че реално е доставена пратката на друг адрес, но не виждам бутон за добавяне на снимки. Имам само два варианта: contact seller и cancel request

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 20:33 от Efini Lexus 743337

# 193
Здравейте! Някой пазарувал ли е от Temu.com. Коректен ли е сайта и за колко време идват доставките?

# 194
Здравейте! Някой пазарувал ли е от Temu.com. Коректен ли е сайта и за колко време идват доставките?
Гледах в тик ток, че впоследствие ти дърпат допълнително пари. Не смея дори и с виртуалната си карта да платя.

Общи условия

Активация на акаунт