Пазаруване от Aliexpress.com 66

• 72 338
  • 1 154
  •   1
Отговори
# 495
Скрит текст:
Правилно са Ви насочили. От 1-ви Май 2023-та за пратки с обявена стойност до 150 EUR  от трети страни се дължи такса от 3лв.  за митническо представителство на БГ Пощи. Тук от значение е кой предава пакета на БГ пощи и подготвя документите за внос. Ако е страна от ЕС (например Унгария), не се дължи такса стига продавачът да е попълнил всичко коректно и да е обозначил, че ДДС-то е платено. Ако пратката се предаде на БГ Пощи от страна извън ЕС (например Казахстан) тогава таксата се дължи. По-рано в темата беше споделено как да се види дали има шанс да мине през Казахстан. Най-често през техните пощи пускат стоки за който има забрана да бъдат слагани в пощенски пратки в ЕС (https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/receivin … tock/restrictions).
Да, прави сте, грешно съм чел.

А до последните коментари, стига спамихте колко време ви била заседнала пратката еди къде си, едно и също през 3 коментара се повтаря. Чакате си, ако не дойде до 90 дни отваряте диспют и така. 5 седмици отнемат средно доставките, недейте да проверявате фанатично през ден тракинга и ще спите по-спокойно. Понякога е хубаво да пишете на продавача, например ако ви изпише че пратката не успява да премине митническа проверка. Имам 1300 поръчки от Алиекспрес, имало е случаи и 13 седмици е отнемала доставка на по-особени стоки. Така че който бърза не купува от Китай. Също така не злоупотребявайте с диспютите, на мен никога не ми е бил отказван такъв защото се поставям на мястото и на продавача.
Tова за 90те дена не го приемам за чиста монета. Има поне 3 случая в които следенето помага - не е изпратен пакета и на 11ти ден се пуска диспут. пакета има по-къс срок на доставка и докато чакате 90 дена вече правото ви на диспут е приключило. Пратката е върната на продавача. Сигурно има и още, но проверките с мярка са првилният начин. Примерно веднъж на 10 дена за масовите U...HU.
За съжаление сега има големи забавяния и е нормално да има повече оплаквания за забавени пратки. От лятото време е скочило двойно на 40 дена.Хората се изнервят и спкойното разяснение спомага бързо да намалеят оплакванията защото информацията се предава от уста  на уста и лавинообразно хората се научават кога да не поръчват.
Скрит текст:
Броят поръчки не е мерило. Важното е от натрупването на количество да се е получило качество.

Броя поръчки не е мерило за какво? По-важното е, че хората спират да се научават след даден момент, Алиекспрес е масово използван тук от 7 години, колкото са се научили досега толкова ще е, все ще има горе долу текущото ниво незапознати докато не бъде заменен този магазин със следващия и тогава наново ще започне цикъла.

# 496
  • Бургас
дори и унгарците знаят че са в пощата и може да се провери от нашите  пощи
но нашите отричат

# 497
  • Бургас
Купували ли сте златни бижута от Алиекспрес и какво е мнението ви? Видях в един български магазин модели от там на тройна цена…

# 498
Златни не, но сребърни да. Бях си поръчала едно сребърно синджирче за 3лв, но нямах търпение да дойде и си купих от България за 50лв. Когато най- накрая ми пристигна, ами ей Бога ми, съвсем еднакви са! Държа ги в отделни кутии, за да не ги объркам. Просто по нищо не мога за ги различа!
Бих ви ги снимала за доказателство, но ме е страх, че ако ги сложа едно до друго и ще ги объркам кое кое е. Затова няма да рискувам.

# 499
Златни не, но сребърни да. Бях си поръчала едно сребърно синджирче за 3лв, но нямах търпение да дойде и си купих от България за 50лв. Когато най- накрая ми пристигна, ами ей Бога ми, съвсем еднакви са! Държа ги в отделни кутии, за да не ги объркам. Просто по нищо не мога за ги различа!
Бих ви ги снимала за доказателство, но ме е страх, че ако ги сложа едно до друго и ще ги объркам кое кое е. Затова няма да рискувам.
Нали са еднакви Simple Smile какво като ги объркате. Това беше добро изказване.

Купували ли сте златни бижута от Алиекспрес и какво е мнението ви? Видях в един български магазин модели от там на тройна цена…
Не виждам защо ще поемате този риск освен в случая в който ще развивате бизнес с бижута.
За лична употреба бих ви препоръчал да направите една екскурзия до турция или да говорите с някой ходещ на "екскурзии" до там.

# 500
От чисто психологична гледна точка. Едно е да знаеш, че носиш бижу за 3 лв, друго е да знаеш, че си има торбичка, кутийка и сертификат за качество 😃

# 501
  • Варна
Аз съм купувал перли и диамантен пръстен. От 2 различни магазина и качеството отговаряше на описанието. Цената на диамантения пръстен беше около 500$ с общо тегло на камъните 0,25, като централния беше около половината тегло. Но това беше преди 7-8 г. В момента в Одрин златните бижута са на половин цена от тези в мола, но няма много голям избор.

# 502
Аз съм купувал перли и диамантен пръстен. От 2 различни магазина и качеството отговаряше на описанието. Цената на диамантения пръстен беше около 500$ с общо тегло на камъните 0,25, като централния беше около половината тегло. Но това беше преди 7-8 г. В момента в Одрин златните бижута са на половин цена от тези в мола, но няма много голям избор.
И аз само от Одрин пазарувам. Не ходя другаде в Турция Може да мръдна насам натам.

# 503
  • Бургас

За лична употреба ми е бижуто. Харесах нещо- и защо да давам 600 лева, като мога да го взема за 250? Ходих до Одрин, цените ми се видяха колкото в БГ, или не мога да се пазаря.

# 504
За лична употреба ми е бижуто. Харесах нещо- и защо да давам 600 лева, като мога да го взема за 250? Ходих до Одрин, цените ми се видяха колкото в БГ, или не мога да се пазаря.
Намекнах Ви нещо за Китай и Турция. Като не сте ме разбрали дали ще купите котка в чувал и т.н. Има една приказка за камбаните ...

# 505
  • Бургас
Намекнах Ви нещо за Китай и Турция. Като не сте ме разбрали дали ще купите котка в чувал и т.н. Има една приказка за камбаните ...

Какви намеци, какви камбани, какви котки? На много оригинален ли се правиш? По нагоре имаше мнение, от личен опит за покука на диаманти от Алиекспрес. Ти от личен опит ли взимаш отношение? Или само си философстваме тука, празни приказки.... Какви екскурзии в кавички ми пишеш? Амбулатни търговци не познавам. Ходих и до Одрин на разходка, и за 3 дни в Истанбул, та поразгледах.

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 14:00 от bsz

# 506
Какви намеци, какви камбани, какви котки? На много оригинален ли се правиш? По нагоре имаше мнение, от личен опит за покука на диаманти от Алиекспрес. Ти от личен опит ли взимаш отношение? Или само си философстваме тука, празни приказки.... Какви екскурзии в кавички ми пишеш? Амбулатни търговци не познавам. Ходих и до Одрин на разходка, и за 3 дни в Истанбул, та поразгледах.
Значи имаме различен опит. Чакайте си от Китай. Късмет.

# 507
  • BG-DE
Ако се решите да купувате злато от АЕ проучете много добре търговеца, преди време гледах в YT видео на една рускиня, която се беше сдобила с позлатен вместо златен пръстен. Доста е рисково, а и ако покупката е над 150€ ще ви я обмитят. Аз лично злато от там никога не бих купила, не знам нито какъв карат ще ми прати, ако изобщо е злато, а и евтиното често излиза по-скъпо. Моделите, които сте видели в българския магазин е малко вероятно да са от АЕ, а сигурно са реплики на някоя от големите ювелирни къщи, а и китайците са направили реплики на същите модели. Аз купувам сребро от там но докато си намеря магазини на които да се спра изчетох много мнения на потребители и установих, че китайците продават и посребрени неща за сребърни, та какво остава за злато.

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 21:38 от Menerva

# 508
А тази таварителница каква е. От алито е поръчано. BG2488006GL00000G

# 509
В алито пише https://global.cainiao.com/newDetail.htm?mailNoList=BG2488006GL0 … &otherMailNoList=
Възможно е този да е само за Китай, а после да се появи втори за Европа. Още няма пратка и не знам колко дена са минали от датата на изпращане (не на поръчка) до момента. Пише го "For any further details contact the seller." Можете да пускате диспут липса на проследяване. Пърият момент в който сайта разрешава такъв диспут е 11ти ден. Преди това дава грешка подобна на тази за недоставена пратка преди 90ти ден.

Общи условия

Активация на акаунт