ПЧМГ - 3 тема

• 43 584
  • 476
  •   2
Отговори
# 255
Вече е официално, че ПЧМГ и Архимед се местят в София Тех парк от учебната 2026/2027 година.
Утре полагат първата копка на новото училише там, което ще се състои от два корпуса -за Архимед и ПЧМГ.
Радвам се, че дъщеря ми ще завърши догодина, защото локацията поне за нас ни идва много далеч.

Къде може да видим и ние тази информация? Ох много жалко, Руски паметник ни беше толкова близко и удобно.
Аз мислех че само ПЧМГ ще местят, а Архимед ще си остане в старата сграда?

# 256
Информацията е вярна. Съобщена бе на семействата на учениците и на самите деца.
Сега дали ще се случат сроковете и къде и кога ще бъде обявена, аз не знам. Може би на Интернет страницата щя сложат нещо.

# 257
  • в страната на чудесата
И архимед се мести.
Тази сграда е под наем

# 258
  • София
Ето част от мейла с информация за новата сграда, който ни пуснаха вчера:
... на 11 февруари 2025г. ще бъде дадено началото на строителството на новия училищен комплекс, който ще се превърне в дом на общността на ПЧМГ и ЧНУ „Архимед“ от учебната 2026/2027 година. Строителството ще се реализира на територията на София Тех Парк върху площ от 7,787кв.м. с разгъната застроена надземна и подземна площ от 16,000кв.м. Проектът предвижда изграждане на два училищни корпуса – по един за ПЧМГ и ЧНУ „Архимед“, открити и закрити спортни площи, както и озеленени площи за отдих и занимания по интереси. Водени от традициите, но и от стремежа към иновации и високи стандарти в образованието, в училищния комплекс ще бъдат разположени просторни и слънчеви класни стаи за учениците от предучилищен до дванадесети клас, както и специализирани кабинети и лаборатории, оборудвани със съвременна апаратура за изучаването на математика, природни науки, технологии, музика и изкуства. Сградите ще разполагат с модерни спортни съоръжения, зали и игрища на открито и закрито за часовете по физическо възпитание и спорт и за множеството разнообразни извънкласни дейности.

# 259
Дано Общината да оправи и онзи надлез, по който се пресича Цариградско шосе, че е направо ужасен, имам чувството, че ще пропадна на платното...

# 260
  • София
На мен ми изглежда малко нереалистичен срокът за изпълнение. За година и половина трябва да построят две сгради, спортни зали и игрища на открито. Трябва да успеят и да обзаведат кабинетите преди началото на учебната 2026/2027 година.

# 261
Според договора имат срок.

# 262
Добрата новина е, че до тогава трябва и метро да има до там https://www.metropolitan.bg/aktualno/prez-2027-g.-shhe-imame-6-k … ko-shose%E2%80%9D

# 263
Доста по-добър вариант предвид на колко мръсно място е сегашната сграда. Много хубаво, че ще имат възможност да си построят сграда от нулата, която да отговаря на нуждите им. Съжалявам само, че моето дете ще се размине със сградата Simple Smile

# 264
  • София
И аз вчера получих имейла за новата сграда.Принципно не ни е толкова удобно, като местоположение, но пък ще е по-хубаво и просторно за децата. Живи и здрави, синът ми ще бъде тогава тъкмо 8 клас и може би новата сграда ще е едно от предимствата, които ще вземем предвид,  при избора между смг и пчмг . Дано наистина успеят да построят дотогава.  За протокола - сега е 6 клас в пчмг.

# 265
  • В офиса
А аз съм супер щастлива, че моето дете ще се размине със сградата и си давам сметка, че вървя към това да го изключа като вариант за малките (сега СМГ и СС). Просто локацията ни е супер неудобна. Виждам колко е тегаво  ходенето до СМГ, а до Tех парка съвсем.
Руски паметник е емблематична локация

# 266
  • в страната на чудесата
Чак емблематична
Преди това там беше Дорис тенеди.

# 267
На нас Руски паметник ни е много удобно. Но от друга страна, радвам се, че училището ще си има собствен дом. Аз самата понякога сънувам, че съм под наем и трябва да се изнасям и после като сън в съня ми се сещам, че аз съм собственикът.
Кажете друго, не може да се изберат два езика за профилни, нали? Например първи език английски и втори език немски.
Знам, че не може. Те се провеждат по едно и също време.
Малко време остана за мислене.
Имало ли е някога профил география?
Май не.

# 268
Чудесна новина!
И ученици, и учители заслужават нови и съвременни сгради и учебна среда!
А току-що в IG ми излезе, че ААA Архитекти София  ще строят новите сгради
Скрит текст:

a blue-eyed girl, май само първият език се избира за профилиращ.

# 269
Да, само първият е!

Общи условия

Активация на акаунт