ПЧМГ - 3 тема

• 43 525
  • 476
  •   1
Отговори
# 330
  • София
След теста, който ще имат по АЕ, ако детето е в класа с най-ниско ниво имаха седмица подготовка( по наше време беше седмица между 01-15септември). Доколкото помня имаше и деца, които не бяха посещавали този курс, но им беше изключително трудно след 15ти.
За информация- моят син беше разпределен в средното ниво. Нямаха курс преди 15-ти, но пак му беше много трудно в началото. За протокола -той не беше учил и един ден английски преди това.

# 331
A как е нивото на английския в ПЧМГ? Научава ли се за часовете, които са по програма или не са достатъчни? Как се учи (ако сте запознати)- например- по-статично- с писане на думи или повече с разговаряне?

# 332
След теста, който ще имат по АЕ, ако детето е в класа с най-ниско ниво имаха седмица подготовка( по наше време беше седмица между 01-15септември). Доколкото помня имаше и деца, които не бяха посещавали този курс, но им беше изключително трудно след 15ти.
За информация- моят син беше разпределен в средното ниво. Нямаха курс преди 15-ти, но пак му беше много трудно в началото. За протокола -той не беше учил и един ден английски преди това.
А как тогава е бил разпределен в средното ниво? Явил се е на теста и е играл на тото ли? (Просто ми е странно...)

# 333
И аз да питам нещо за АНГЛ - колко часа имат седмично от 5 клас нататък?
Спомням си преди време Питагор имаха 10 часа/седмично , за Архимед нямам представа.

# 334
  • София
А как тогава е бил разпределен в средното ниво? Явил се е на теста и е играл на тото ли? (Просто ми е странно...)
Беше се научил сам да говори свободно и да чете от филмчета и игри, но не можеше да пише и грам граматика. Имаше проблем след това в 5-ти клас ( 5-ци и 4-ки) във второто ниво. Но навакса и сега в 6-ти е топ.

Имат 4 часа седмично.

# 335
На мен 4 часа все ми се струват малко за научаване на език, ако естествено детето не го упражнява и извън училище...А и трите паралелки ли са на едно ниво по математика или има някаква зависимост между нивото на английския и математиката? (аз лично съм забелязала-може и да греша, че деца, на които им се отдава езика, им е по-трудна математиката)

# 336
  • в страната на чудесата
Математиката в 5-7 клас не е въпрос на талант, а на труд.
Отворете сайта на Пчмг, седмичните разписания са качени на всички класове и вижте колко са часовете.

# 337
Математиката в 5-7 клас не е въпрос на талант, а на труд.
Отворете сайта на Пчмг, седмичните разписания са качени на всички класове и вижте колко са часовете.
Вашият отговор ми идва малко като антиреклама за това училище....Няма нужда да отварям, вече има отговор за броя на часовете. Но не съм съгласна,че само с труд без грам талант по математика стават нещата, както и за езика.

# 338
  • в страната на чудесата
Разбира се, забравих че талант е нужен и за третокласния материал…
Точно от мен ли антиреклама 😂😂😂

# 339
За всички класове е нужно да имаш талант, ако искаш да си топ 10 в някоя международна олимпиада.

# 340
Амбициозна майка ти трябва за тая цел, не талант Simple Smile)
Шегувам се.

# 341
бъркаш се ти Simple Smile Амбициозната майка е до позиция номер 11 само. От там нагоре - е талантът. Simple Smile

# 342
От моя опит, ако напъна, стига топ-а, само на талант се мотка след елита.

# 343
Аз да си опиша ситуацията- мързел е при нас, но математиката му се отдава на детето (което не значи,че обича да решава задачи!) На отворените врати всички родители бяха много нахъсани, а аз имах един въпрос, който ме досрамя да си го задам- какво е натоварването на ден след училище и по колко време учат....то просто нямаше мегдан за подобен вид въпроси и почвам все повече да се убеждавам,че май не е там мястото му. (като добавим и коментара с труда...наистина не съм чела назад по темата- предполагам,че детето на дамата е в училището).

# 344
  • София
И аз да си кажа, за тая работа си трябва талант. Моят син е ужасно мързелив, а аз грам не съм амбициозна. Но е много напред в олимпиадите, винаги участва. И печели много медали, та талант, ако няма, колкото и да се натиска, трудна работа.

Общи условия

Активация на акаунт