91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 10

• 92 621
  • 775
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Излезе второ класиране и моят син е приет в НЕГ, деляха го 0,5 т. на първо класиране. Утре се записваме.
Честито!
Ние освободихме едно място Simple Smile Когато отидохме миналата седмица да подадем заявление за второ класиране, всички други деца се записваха. Той също беше на косъм да се запише, толкова му хареса училището и госпожата, която ни посрещна. Сега е приет в СМГ.
Дано всяко дете да попадне на неговото си място и да е щастливо от избора си!

# 181
Излезе второ класиране и моят син е приет в НЕГ, деляха го 0,5 т. на първо класиране. Утре се записваме.

Браво! Успехи!

# 182

Възнаграждение след страх ! Честито и успех.

# 183
  • София
Ами... Това вече е моята тема.
След днешното второ класиране и утрешното записване ще си имам гимназист от 91 НЕГ.
Искрено се надявам да му хареса новото предизвикателство, да намери добри приятели и вдъхновяващи учители. След 3 години в СМГ е научен да учи сериозно и по много, та дано този устрем да се запази в новото училище.
Има ли нещо, което е добре да знаем преди началото на учебната година?

# 184
  • София
Добре дошли на новите попълнения и много успехи и щастливи гимназиални години в НЕГ!
Оставете ги сега да си починат. Всичко каквото трябва да знаят ще го разберете на първата родителска среща.

# 185
Не, родителската е обикновено около 15.09. Учебниците,  които ще се ползват са публикувани на сайта. (Имам много запазени учебници за 8 клас. Ако някой има интерес - моля да ми пише на лично.)
За учебниците по немски език правят групова поръчка.
Ами... Това вече е моята тема.
След днешното второ класиране и утрешното записване ще си имам гимназист от 91 НЕГ.
Искрено се надявам да му хареса новото предизвикателство, да намери добри приятели и вдъхновяващи учители. След 3 години в СМГ е научен да учи сериозно и по много, та дано този устрем да се запази в новото училище.
Има ли нещо, което е добре да знаем преди началото на учебната година?

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 07:38 от bunny123

# 186
  • София
Търсих на сайта информация за учителите по немски в 8. клас, но не открих. Ще се радвам тук да прочета мнения/препоръки.

# 187
  • София
За учебниците е по-добре да изчакате родителската среща или първите часове при съответния преподавател.
А за учителите по немски в 8-ми клас - във всяка тема това май е един от най-разискваните въпроси. Може да се върнете назад и да прочетете Simple Smile
И добре дошли! Simple Smile

# 188
Здравейте, и аз да се разпиша като майка на дете, което все още има колебания какво иска да учи.
Основните й колебанията са между НЕГ и СМГ. Отдават й се много езиците, по математика също е добре, но не е “талантите” в тази сфера.
Доскоро НЕГ беше цел номер 1, но многото разнопосочни отзиви за организацията в училището и късите клечки доста ни разколеба.
Следя с интерес темата и ще съм благодарна да споделите своя опит за плюсовете и минусите в гиманзията.

Имам дете завършило 73 СУ и дете , което учи в 91 НЕГ - аз бих избрала 73 СУ, като преподаване на немски и всички останали предмети, като социална среда и общи преживявания на децата.  С ДВЕ ръце 73 СУ пред 91НЕГ

# 189
Здравейте! Къде бих могла да видя седмична програма, пробвах в сайта, но не откривам. Благодаря предварително на отзовалите се!

# 190
  • На планетата Земя
Няма как да я видите, много класове са. За кой клас се интересувате?

# 191
  • София
Няма как да я видите, много класове са. За кой клас се интересувате?

Предполагам за осми, понеже съм срещала ника на дамата в седмокласната тема.. Някоя майка на миналогодишен заек може да я качи, ама  то какво да има в нея - немски предимно..Laughing На фона на броя часове по езика всичко останало е като за цвят.

# 192
  • На планетата Земя
Ясно! Да, осмокласната програма е безинтересно скучна 🙃

P.S. Понеже съм много добричка, досега търсих в чата с дъщерята. Ето една програма от далечната есен 2018

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 13:00 от Mileto

# 193
Много Ви благодаря! Исках да се ориентирам за разпределение на часовете в осми клас и как се наваксват в девети разказвателните.

# 194
  • София
Така, малко да разкърша дискусията Simple Smile Чета си аз сега в темите назад за късите клечки (с фокус върху учителите по немски в 8-ми клас). Аз и от познати и приятели знам, че има около 14% вероятност да попадне детето на една определена учителка, която няма да го научи. Другите уж били bearable докъм супер Simple Smile
Сега питането ми е следното: има ли повод за притеснение погледнато по-глобално? По друг начин казано, има ли деца, ненаучили немския до 12-ти клас на необходимото DSD ниво?
П.С. Опитвам се да се успокоя и да не изтрещя, в случай, че на 14.09 видя името на детето си под името И.В., не е опит за заяждане или подобно.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт