91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 10

• 92 634
  • 775
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте,
При положение, че сте наясно с възможностите на въпросната преподавателка, ако се случи така, че детето Ви се падне при нея, моят съвет е да включите за една година уроци по НЕ, с което се наваксва изоставането. Не е положението като изобщо да не учат. Но доста по-лежерно на фона на останалите класове.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 17:40 от Skiorche

# 196
  • София
Аз не бях наясно кои са късите клечки в началото на 8ми клас, но съм учила немски и бързо се ориентирах, че не вървят както се очаква нещата. Дъщеря ми искаше да кандидатства за немския отдел и още от октомври започна с уроците - първо по два учебни часа седмично, след това два пъти по два часа. Аз също помагах. Разминаването в лексиката беше огромно в края на годината! Дъщеря ми сама научи над 3 000 думи, които не им бяха преподавани изобщо. С цената на много труд в крайна сметка я приеха в немския отдел. Без уроците и допълнителната самостоятелна работа изобщо нямаше да се получи. Но пък класът и имаше късмет и продължи със стабилен учител по немски в девети клас. Как са наваксали изоставането не знам, но сигурно не е било лесно. И други деца от класа от рано започнаха с уроците. Ако сте при нея, наистина е най-добре детето Ви да започне допълнителни уроци.

# 197
  • София
Аз не бях наясно кои са късите клечки в началото на 8ми клас, но съм учила немски и бързо се ориентирах, че не вървят както се очаква нещата. Дъщеря ми искаше да кандидатства за немския отдел и още от октомври започна с уроците - първо по два учебни часа седмично, след това два пъти по два часа. Аз също помагах. Разминаването в лексиката беше огромно в края на годината! Дъщеря ми сама научи над 3 000 думи, които не им бяха преподавани изобщо. С цената на много труд в крайна сметка я приеха в немския отдел. Без уроците и допълнителната самостоятелна работа изобщо нямаше да се получи. Но пък класът и имаше късмет и продължи със стабилен учител по немски в девети клас. Как са наваксали изоставането не знам, но сигурно не е било лесно. И други деца от класа от рано започнаха с уроците. Ако сте при нея, наистина е най-добре детето Ви да започне допълнителни уроци.

Може ли да споделите контакти на учители? Може би дори конкретно тези, които е посещавала дъщеря Ви?

# 198
  • София, Лагера
Мили дами, може ли да ми препоръчате учител по немски, който може да помага на осмокласник, в случай че попадне на "къса клечка"?
Може и на лични.

П.п. А мислите ли, че е необходима такава стъпка? Аз нямам опит, защото моят син беше при Старирадева и нямаше нужда от допълнителни учители.

# 199
  • София
Мили дами, може ли да ми препоръчате учител по немски, който може да помага на осмокласник, в случай че попадне на "къса клечка"?
Може и на лични.

П.п. А мислите ли, че е необходима такава стъпка? Аз нямам опит, защото моят син беше при Старирадева и нямаше нужда от допълнителни учители.
А, Ноеми, нямаше ли в  73-то да ходи младежът заради руския? Simple Smile Или не е за сина ти питането?

Как спрягате уроци без да знаете при кого ще е детето и как ще потръгнат нещата с  немския, дами? Rolling Eyes  Ще ангажирате  частния учител, а после ще му кажете, че нямате нужда ли, понеже примерно падналата се госпожа им стопява лагерите от учене..

Ноеми, няма универсален отговор на въпроса ти.. Може да е необходима мярка (ако учителят е кофти, ученикът принципно трудно се справя с езика или при комбинация от двете), може и  да е напълно излишна, а  "необходимостта" от уроци да е само в родителската глава...

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 21:07 от пенсионирана русалка

# 200
  • София, Лагера
Благодаря ти, Русалке, не е за малкия питането, питам от името на майка, която няма регистрация тук.
Търся просто варианти, майката ще прецени как да процедира.
Моя дребния е догодина чак.

# 201
  • София
Уау...

# 202
  • София

Ganis, не разбрах уау за какво  е Simple Smile

Ако е  за ходенето на уроци  на деца, паднали се при ИВ, не е за уау, понеже щом години наред се оплакват различни хора, значи си има защо. Още от времето, когато дамата беше в 73-то, датират оплаквания, но хората не са ги писали в темата . А и като преподава литература е едно, като полага основите за неучили до момента немски деца е друго.

Ако е за идеята, че посред лято са се загрижили за уроци някои дами със зайци, а не знаят още къде/при кого ще е  детето им в 8 клас, съм съгласна  на 100% с възклицанието ти..

Ако е за репликата ми за кофти учител, уви, има такива навсякъде..Не  съм обобщавала с това определение.  И не са само по езиците. Sad Доказателство е това, че такива деца  дръпват на частните уроци с космическа скорост..

Ако е  за питането ми към Ноеми, останах изненадана от поста й, понеже си помислих, че става дума за малкия й син, твърдо искащ според споделеното от нея назад във времето да изучава руски, което няма как да стане в НЕГ..

Ако е за друго, кажи, че ми стана интересно Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 23:13 от пенсионирана русалка

# 203
  • На планетата Земя
Гласувам за номер 2 😄😄😄

# 204
  • София
Гласувам за номер 2 😄😄😄
А бе ти нямаш ли си по-важна работа като помощ при търсене на общежития примерно, ами гласуваш..Laughing Шегувам се, разбира се. Heart И аз залагам на същото, ама все пак реших да питам.

# 205
  • На планетата Земя
Върви ни на общежития в грешни градове и грешни държави 😄

# 206
  • София по рождение
Тъй като съм майка на отдавна завършил НЕГ-ър, но този мач ще го играя идната година пак, а и в тази тема някак най- честно се коментират проблемите, ми е важно и интересно, няма ли начини, с които да се противопоставите/им на това безумие. Предпочитате да търсите частни учители, вместо казуса да се отправи в РУО и МОН?
Зная, че по някои предмети е проблемно намирането на учители, но това не е невъзможно. Като не става тази госпожа, да я преместят другаде. Защото точно в НЕГ и точно в 8 кл. Абе, изобщо не й е тям мястото. Да се задействаме!
Дори да не попадна сред вас другата година, бих подкрепила някаква подписка, писмо или каквото кажете.
Разберете, със спасяване поединично няма да се оправят нещата. Ако успеем да елиминираме късите клечки, другите (не само от това училище, но и четящите за сверявяне на часовника) хубаво ще си помислят дали и как ще си вършат работата.
Така ако продължава, ще има незаслужен отлив на най-мотивираните деца от гимназията.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 11:56 от helli_sun

# 207
  • София
Хели, за колко учители махнати си чувала след оплакване в РУО и МОН.. Независимо къде.

В НЕГ махнаха преди мноооого години една учителка по мат, дошла от 73-то, ама там според мен решаващо беше участието на родител, работещ нейде по върха в МОН. После си тръгна след ученическо недоволство, подкрепено и от родители, Детелин Кънев по философия, който си беше луд и по мое време, ама  някак го завоалираха напускането  му с пенсия. Единствено нямам идея как бързо се изпари  след оплаквания Стелиян Димитров по немски - както от НЕГ, така и от СМГ после...Но ето, че 35-то си го търпи вече 3-та, 4-та година, макар че  заедно с още една дама провалиха тази година множество деца от един  клас, които не  допуснаха до ДСД2, понеже нищо не знаели... Ми да сте ги научили, бре. Иначе винаги е имало сигнали до РУО/МОН  за  такива учители. Ама резултатът в общия случай е никакъв. Което, разбира се, не значи, че не трябва да се действа..Позната майка с дете  в 73-то, вече завършило, ми разказваше за слаба клечка по немски и там. След оплаквания не я махнали, ами  за потушаване на страстите я свалили при малките до 7 клас. Забравих й името.. НЕГ няма къде да  я свали ИВ и си я крепи.

# 208
Тъй като съм майка на отдавна завършил НЕГ-ър, но този мач ще го играя идната година пак, а и в тази тема някак най- честно се коментират проблемите, ми е важно и интересно, няма ли начини, с които да се противопоставите/им на това безумие. Предпочитате да търсите частни учители, вместо казуса да се отправи в РУО и МОН?
Зная, че по някои предмети е проблемно намирането на учители, но това не е невъзможно. Като не става тази госпожа, да я преместят другаде. Защото точно в НЕГ и точно в 8 кл. Абе, изобщо не й е тям мястото. Да се задействаме!
Дори да не попадна сред вас другата година, бих подкрепила някаква подписка, писмо или каквото кажете.
Разберете, със спасяване поединично няма да се оправят нещата. Ако успеем да елиминираме късите клечки, другите (не само от това училище, но и четящите за сверявяне на часовника) хубаво ще си помислят дали и как ще си вършат работата.
Така ако продължава, ще има незаслужен отлив на най-мотивираните деца от гимназията.

Думичката "ще" не е на място. Отливът е сериозен. Тази година, след много проучване, отзиви от близки и познати с по две деца в НЕГ(второто се е записало, въпреки нежелание на родители, и го отчитат като сериозна грешка; първото в лайстунг със също не особено ласкави отзиви), решихме да не се запише дъщеря ни в НЕГ, въпреки бал достатъчен за абсолютно всички топ гимназии. И въпреки двегодишното и бълнуване за НЕГ. Сама взе това решение. От училището на дъщеря ни, което дава половин випуск на АК, а другата половина на всички рейтингови гимназии, много, много малко деца тази година ще отидат в НЕГ. Множеството отиват в ИГ.

# 209
Множеството отиват в ИГ.
Мода…

Общи условия

Активация на акаунт