Бръмбарите в главите ни

• 93 840
  • 1 363
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София
,а бе всичко да ѝ е топ, че ако не дай Боже стане нещо да не се излага пред лекари и тн.
Последното нещо което ще гледат лекарите е как е облечена. Joy
Едит: Аз преди отивах н работа с комплект батерии и три нови химикалки. Задължително

Но пък ако ще мислим за такива неща, трябва по-често да носим нелюбимите си дрехи. Възможно е да се случи нещо лошо и да е нужно разрязване на част от дрехата за оказване на помощ. И в такъв случай ще искаш ли да ти скъсат/разрежат любимата дреха? Става дълга и широка...

# 1 096
  • Бургас
Снимка за тапет на темата!!!

# 1 097
Дрехите на майка ми ги разрязаха. Така че като дойдат парамедиците, няма да гледат с какви дрехи си облечена, гримирана ли си и т.н. Майка ми беше полугола, когато падна в банята.

# 1 098
Аз винаги оправям къщата, като излизаме, ако случайно нещо стане и полиция трябва да влезе да е подредено.
като сме на тема подреждане, зимата бях много болна, нямах сили да стана, само колкото да отида до WC, почти не мърдам от леглото, около мен навсякъде използвани носни кърпи, абе ужас, и си мислех ако умра сега, който ме намери ще помисли, че съм егати мърлата, и станах за да пооправя🫣

Направо ме уби.  Милата.

# 1 099
  • Glasgow
Ами аз живея сама и няма кой да чисти освен мен, няма и кой друг евентуално да е виновен😒

# 1 100
Какви са тези неща за спешен случай, то печки, пуловери, аз съм на принципа, ако ще става нещо ще става. Спомням си преди години някакво земетресение, целия блок излязъл, съседката си забравила бебето, само ние вкъщи с мъжът ми се спогледахме, взехме детето при нас и заспахме отново.
Иначе това с неканените гости не отмина ли вече, как пък някой ще ми звъне ей така и ще го поканя, по тази логигика трябва и винаги да имам нещо да посрещна неканения гост. Гледам да е подредено вкъщи, но както казва съпругът ми не живеем в музей. Най-вече кухнята, чинии в мивката гледам никога да няма, иначе като гледам сега в хола, освен една папка с документи, друго не виждам да не е наред. Гледам минимум вещи вкъщи и тогава е подредено, като няма ненужни неща.

# 1 101
Ако ми се изръсят неканени гости - хич не ми е на тях дали ще им хареса и ще им е комфортно, ако те не са се съобразили с моя комфорт и са дошли без покана или питане устройва ли ме да дойдат Grinning Поне аз така ги виждам нещата.
Такова живеене "за хората" съм намразила откакто се помня, че го слушах от майка си и баба си сума години. Другата ми баба, от друга страна, като човек хич не струваше обаче ми правеше впечатление как не си създава стрес с това какво ще кажат хората а си гледаше себе си. В никое друго отношение не я харесвах, обаче точно това ми се вижда много по-здравословно виждане.

# 1 102
  • Враца
У нас идват много хора с покана и без покана. Нищо не ме стресира и филмира. Има ред у нас, чисто е , но и когато съм в ремонт или е било бъркотия по някаква друга причина, не ми пречи да идват хора.

# 1 103
Мразя неканени гости и да ми прекъснат работата. Един път леля ми, братовчедка ми и детето й бяха дошли на гости неканени. Ето така се изтърсиха. И аз не бях вкъщи. Като ми звъни по телефона и ми се развика защо не бях вкъщи и да си идвах веднага. А аз тогава я отразях. Казах й, че имах още работа и не можех да си дойда. Също й казах, че да беше се обадила предварително. И затрорих телефона ми, като ме ядоса много.

# 1 104
Това пък ако ми го направи някой, смятай че повече и поканен няма да иска да ми дойде Grinning Мразя викове и разправии, обаче пък ако някой много настоява... няма да ги разочаровам я.
Но това в случая са си техни си бръмбари, ако си въобразят че само тях си чакала и че могат да ти държат сметка.

# 1 105
Хаха, Натка, ако много настояват Joy
На мен точно това ми е бръмбар, да не се изтърся някъде без предупреждение и да не притеснявам хората около мен по никакъв друг начин. Даже преди да се обадя по телефона обикновено питам в някой чат дали е удобно.
Не мога да си представя какво се случва в главата на такъв човек, който просто решава че ей сега спонтанно с вуйна и учинайка ще се тропнем при Мимето...

# 1 106
Смееш се ти, ама има хора веднъж като са наумили че трябва да се скараме, нищо друго не помага... Но, както казах, това си е техен проблем. Просто не го осъзнават веднага Grinning

# 1 107
Мразя неканени гости и да ми прекъснат работата. Един път леля ми, братовчедка ми и детето й бяха дошли на гости неканени. Ето така се изтърсиха. И аз не бях вкъщи. Като ми звъни по телефона и ми се развика защо не бях вкъщи и да си идвах веднага. А аз тогава я отразях. Казах й, че имах още работа и не можех да си дойда. Също й казах, че да беше се обадила предварително. И затрорих телефона ми, като ме ядоса много.
Аз съм взел превантивни мерки по въпроса. Първо - входната врата на блока се отваря с чип, а аз съм изключил домофона си. Дори да се промъкне някой, докато жител на блока излиза, асансьорите също са с чип, трябва да трамбова до 15-ти етаж по стълбите. Дори и да стигне до вратата ми, звънецът ми също е изключен, ще му се наложи да чука по вратата, което няма да ме накара да му отворя. А ако ми звънне по телефона, ще му кажа, че съм извън града и се прибирам след три дни, дори и да съм вкъщи. И като слезе 15 етажа по стълбите, ще се научи друг път да не идва неканен.

# 1 108
Понякога не го правят с лошо, хората... Имаме едни близки роднини, живеят на стотина километра, като идваха, звъняха пред вратата. "Тук сме, да дойдем у вас на кафе." Многократно и упорито им казвах, че е добре да се обаждат предварително. Ама те не искали да ни притесняват, да не се подготвяме предварително, искали само да ни видят, по едно кафе да пием.
   След дългогодишни разговори и уточнения по този въпрос,  (че повече ме притесняват така Simple Smile, вече се обаждат Simple Smile. )
   Разговори, разговори... Комуникация.
   Хората не четат мисли. Като им се каже в прав текст, но с уважение, обикновено разбират.

# 1 109
Уважение трябва да има, права си. А за мен една от най-грубите прояви на неуважение е някой да не цени моето време а само неговото си. Едно е да се случи инцидентно, не вярвам някой да няма ни един такъв случай. Обаждаш се, питаш удобно ли е, приемаш го спокойно ако се окаже че не е, чиста работа. И наблягам на инцидентно а не всеки път така с изненадите.
Такъв случай като от горния пост, чак и да се развикат... Не е красиво хич. Пада ми пердето с все корниза, ако някой иска с викове да стане работата.

Общи условия

Активация на акаунт