Бръмбарите в главите ни

• 93 812
  • 1 363
  •   1
Отговори
# 1 155
Аз точно като теб, съм забравял яйца да се варят, докато гледам филм. Знаеш ли какво става после, яйцата се взривяват. Всичката вода се беше изпарила и яйцата си се печаха вече на дъното на тенджерата, и в един момент се взривиха,  вероятно от разширяването ,заради топлината, разкъсаха си черупките,  пръснаха се на парчета и цялата кухня стана в парчета варени яйца. Сетих се за тях едва като се взривиха, и то с учудващо силен тътен.

Много се радвам, че има толкова хора, които гледат съсредоточено и внимателно ключове на печки, бойлери и всякакви уреди, дали са изключени и ги проверяват по няколко пъти. Значи не съм ненормален и нямам проблем, с краткосрочната памет, защото и аз го правя. Но да снимам нещо дали е изключено, не се бях сетил, а това е много хитро. И е начин за справяне с тая фобия, дето се оказва че бая народ я има. Защото реално, като снимаш, вече няма нужда да проверяваш отново дали си изключил, бойлера, ютията, печката, имаш си снимка.Grinning

Което реално помага, за такава фобия, защото самото действие, на снимането, дори и без после да гледаш снимката, дава сигурност, че не си забравил, щом си направил самата снимка.Grinning

# 1 156
Като ви чета за ютиите  - неизгладено пране не прибирам в гардероба. Само чаршафи и чорапи не гладя. Не е за дезинфекция, да уточня. За естетика.

# 1 157
Много съм доволна, че ключовете на печката се прибират, когато я угася. Така съм сигурна, че щом не стърчат напред, значи съм изключила фурната.

# 1 158
Като ви чета за ютиите  - неизгладено пране не прибирам в гардероба. Само чаршафи и чорапи не гладя. Не е за дезинфекция, да уточня. За естетика.
Това си е жив бръмбър с естетиката 😁
Като го извадиш от гардероба, тоя изгладения чаршаф, е същия като неизгладения.
Майка ми глади всичко и тя. Никаква разлика в дрехите. Може би единствено току-що изгладената на дъската за гладене - 20 сек след като я облечеш или прибереш и ефектът изчезва 😁. Даже стават едни гадни прави гънки в гардероба на сгънато  Най-безсмислено хабяща времето дейност.
Котлоните са ми на газ. Няма вариант да ги забравя. Но пък съм забравяла тенджера с боб (бяхме в комшиите уж за малко на гости), бобът се беше отбелязал от външната страна на тенджерата и директно я засилих в коша.

# 1 159
За ютията, има и друго решение. Grinning

# 1 160
Като ви чета за ютиите  - неизгладено пране не прибирам в гардероба. Само чаршафи и чорапи не гладя. Не е за дезинфекция, да уточня. За естетика.
И аз не мога да си представя живот без ютия. На мен и чорапи ми се е случвало да гладя в периода когато кракът на сина ми растеше бързо и умаляваха. Да ги разгладя след пране, че да се разширят.
И както всичко гладя, така се случи, че на абитуриентския бал на сина ми посрещнах гостите на неизгладена покривка. Не беше в никакъв случай смачкана, но не беше мината с ютия(недоразумение, нова къща, не съобразих място за гладене и тн) Още ми дразнят окото снимките.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 12:55 от Светкавица

# 1 161
Абсолютна заблуда за негладещите е, че не личи дали са гладени дрехите, или не. От километри си личи.
Моята майка също не ползва ютия, не ме е научила. От една приятелка видях, как си прибира прането, глади и тогава прибира. Много ми хареса и вече 40 години правя като нея. Simple Smile

# 1 162
Ако ги вадиш от сушилнята на хармоника, няма как да не се гладят. Аз си ги опъвам на простора и нямат никакви изменения.

# 1 163
От моята сушилня не излизат на хармоника, даже са
изгладени, нали има функция "ютия". Номерът е да се сгънат и приберат веднага, не да отлежават в панера часове или  дни понякога.

# 1 164
Не ползвам сушилня. И не излизат на хармоника, понеже не тъпча пералнята. Но си искат гладене. Нося основно, да не кажа само, памучни дрехи. Полиестер, който не иска гладене, не.

# 1 165
  • UK
Тук имам децжа вю. Преди години нищо не гладех, само служебните ми ризи, а от както имам сушилня и тях не гладех, но това го прочетох във форума
Абсолютна заблуда за негладещите е, че не личи дали са гладени дрехите, или не.
и почти всичко гладя вече.

# 1 166
Никола, баш толкова не съм ги забравяла, като съм отивала е имало вода.
Е, дано и не стигна до там, до взрив на яйца Joy

# 1 167
  • Deutschland/HE
И аз с бръмбарите за гладене, гладя и чаршафите, само тези трикотажните с ластик не гладя и чорапите. Трима от четирима предпочитаме да носим ризи, дори извадени веднага от сушилнята си личи, че не са изгладени, а пък за лятно време като е сушена на слънце съвсем. Купила съм си парогенератор и всяка неделя отделям час-час и половина и изглаждам прането, като слушам нещо (Моите 10 от БНТ) или говоря с приятели.

# 1 168
Е, аз пък ризи не нося. Иначе сигурно ще  ги гладя.
Може би и затова нямам вече ризи.
Имах едно време Joy

# 1 169
  • Deutschland/HE
То и на памучните тениски им личи кога са гладени и кога не. То аз дънките и суетшърите на сина ми гладя, много са бръмбарите в главата ми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт