Частни училища - информативно-дискусионна тема -60

• 54 821
  • 774
  •   1
Отговори
# 315
  • в страната на чудесата
Защо да го изключат, Нединка?

# 316
  • В офиса
Аз не коментирам едно дете, а разказаното, че на 4-окласниците от училище Х са им дали пробен САЕ и те са изкарали резултати С1 и С2, което е абсурдно.
И защо не видях е тези 4-окласници на английското кенгуру, спелинг бий, или на хипо? Защо тези толкова знаещи деца не ходят на тези състезания?

# 317
  • в страната на чудесата
Щото ще ги оценяват непознати.
И ще падне и без друго тънката харизма на училището им.

# 318
Тънка друг път😀

# 319
  • Отвъд алеята зад шкафа
А от СС много деца ли ходят на тези състезания? На Спелинг бий 1-4 клас не виждам сред финалистите и победителите никой от СС, на Хипо цъкнах на някакви резултати по групи за 2023, общо взето има и от 2-те училища деца, като се има предвид, че в СС е доста по-голям випускът. Голямо мерене на п...ки пада.

# 320
  • В офиса
Ама ние не говорим за СС, не знам защо го намесваш, ние говорим за училище Х. Децата от СС не се явяват на CAE в 4-и клас, респ. не са с ниво С1-С2. Т.е. очакването е децата от училище Х да ги отвеят, и не само тях, а и всички останали, но реалността не е такава.
Не говорим сега за СС, ако говорихме щях напиша, че всяка година, вкл и тази, има класирани от СС за международния (не Европейския) финал на Хипо, или пък че изобщо не виждам резултати на деца от училище Х на Кенгуру (а виждам такива на много държавни софийски училища, а също така много максимални от СС). Но ние не говорим, никой не е отворил дума за това.
Пак да се върна, като идиот, понеже няма друго училище, освен споменатото Х, което да дава на децата си в 4-и клас изпити за САЕ, е нормално да търсим външно потвърждение дали наистина тези деца владеят английски на ниво С1-С2. И като не намерим, да зададем някои въпроси. Това обсъждаме, иначе за никакво мерене на п**ки не иде реч, те заявките на тези на училище Х вече са много по-големи от на всички останали, къде ще се доредим другите с елементарните А2-Б1 в 4-и клас.

# 321
За протокола в ей тук може да се видят финалистите на СС тази година в Европейските квалификации. https://hippo-olympiad.org/results/results-archive/ Във възрастови групи 1 и 2 са. Wink На училище Х не виждам.

# 322
  • Отвъд алеята зад шкафа
Браво, 2 деца. Може да го сложим на 1-ва стр.

# 323
  • София
Е, колко да са на международно състезание?

# 324
  • Blondeville
Даже са 3, ако броим и Little hippo категорията Wink

# 325
Браво, 2 деца. Може да го сложим на 1-ва стр.
Ако искаш го сложи. Simple Smile
При конкуренцията в Европа си е топ постижение първо място. Иначе, ако погледнем финалите на ниво държава, може да броим до много повече от пръстите на ръцете и краката. И това, при положение, че състезанието изобщо не е популярно в училището, и учителите по английски не агитират и не лобират за участие.

# 326
  • София
gadamer, всъщност не си ли съгласна, че няма как дете в 4 клас да покрие чужд език на ниво С1/С2 по европейската езикова рамка? Защото за това тръгна спорът всъщност, а не колко деца от кое училище на кое състезание са се явили.

# 327
  • София
То и на български няма как да ги покрие тези нива.

# 328
  • Отвъд алеята зад шкафа
Dandelion честно казано нямам мнение възможно ли е или не, абсолютно ми е безразлично. Никак не ме интересуват сертификатите, нито опитите да се взимат от детска градина. Както казах моята логика е друга. Интерес към състезания на АЕ при моите деца също няма, така че и това не следя. Изобщо споровете за овладяване на АЕ са ми скучни, съжалявам, че не подминах.

# 329
  • Blondeville
То и на български няма как да ги покрие тези нива.

Баш! В 4 клас се очаква да усвоят отлично по-сложни езикови конструкции на немайчин език, от тези, които се очакват от тях на родния им език след 7-и? Някак нереалистично ми се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт