Отговори
# 330
Lilium, честито бебче Давид! Да расте здрав, щастлив, умен и добър, и много да ви радва!
А на теб бързо възстановяване!

Имам въпрос към тези от вас, които сте раждали без брак: трябваше ли да предоставите нотариално заверена декларация за припознаване на детето от бащата? Кога точно я предоставихте - при постъпване в болницата или таткото я донесе след като бебето се роди? Откъде взехте бланка?
Бланката, която намирам в нета съдържа поле за датата на раждане на бебето, т.е. може да се завери от нотариус чак след като се роди бебето (едва ли ще иска да я завери с липсващи данни).

# 331
Честита рожба, Lilium ! 😇🍀 Желая ви много здраве и щастливи мигове заедно!
Бързо възстановяване! 🌸

# 332
Честит Давид, Lilium! Нека бъде здрав и щастлив, а на теб бързо възстановяване!!!
За припознаването. Първо трябва да родиш, след това идва всеки ден администраторката на отделението да пита дали е припознато, за да подаде документите към общината. ММ намери нотариус, там му написаха документа, трябваше да каже датата и имената на бебето. И това се дава на администраторката.

# 333
Честито, Лилиумче Heart

# 334
Супер, мерси много за информацията!

# 335
Честито, Lilium! Да е живо и здраво малкото бебче!

# 336
Честита рожба, мила Лилиум. 😊🥰💙
Да е жив и здравичък!
Бързо възстановяване на теб и безкрайни щастливи моменти!

# 337
ГОЛЯМ ъпдейт и от мен 😇
- Вчера бях на преглед 34+3 г.с. и за втори път на тонове. Първият път при мен беше в 32 г.с. - ходя при АГ на всеки две седмици на преглед и тонове. Тук тоновете се посрещат от ЗК - както и всичко останало дори и витамините, които пия Simple Smile ..

- Бебчо от 28-ма г.с. си е с главата надолу

- Изследването, което ми правиха за “Стрептококите от група В” излезна чисто 🙏🏻

- Качила съм още 2 кг. 😃 което означава, че от началото до сега общо съм качила 7 кг. 😃

- Киселини за сега нямам, дано и да нямам..

- До сега, освен корема никъде не беше ми се подуло, но от вчера започнаха глезените да ми се подуват..

- Стойностите на желязото ми на последния преглед бяха по-ниски от предходните и АГ ми изписа ‘билкова кръв’ - та за две седмици се покачи и то е в норми за сега 🙏🏻

- Околоплодните води все още не са в норма и въобще не знам дали ще се нормализират до края .. 🤷🏻♀

- В 37 г.с. АГ каза, че спираме приема на Магнезий, но продължаваме с фолиевата к-на и желязото.

- Днес приключих с прането и гладенето на моите неща за родилното, та готов е куфара - стои и чака зад вратата 😃 ..

- Остава да изпера и изгладя бебешките неща, но от 3 дена съм отворила скрина да се проветри, понеже мирише на “ново” на дърво .. и се притеснявам, ако сложа дрехите - ще “поемат” миризмата.. Имате ли някаква идея как мога да я отстраня тази миризма? Пробвах с един препарат ама не ми се получи ..

- Бебешка козметика все още не съм купила и памперси също 😃 ..
Мисля, че е това за сега. Извинявам се за дългия ъпдейт .. 😫

Относно:
Прах за пране купих на Фрош - изпрах моите дрехи за родилното - хареса ми!
Шишета съм взела за сега 2 бр. (1 малко и 1 голямо) на Авент Natural Response AirFree Vent - да се намира за всеки случай.
Нагревател и стерилизатор не съм купувала - тях мисля в последствие да ги взема, ако ми потрябват.
За даването на вода тук до 6м. препоръчват да не се дава АКО майката кърми бебето, понеже 85-90% от съдържанието на кърмата е вода и детето си поемало необходимото к-во вода - та с това малко стомахче и ако вода му се даде допълнително.. следва подуване, дискомфорт, рев и т.н. - поне така ми обясниха на мен.. не знам 🤷🏻♀

За хълцането и аз забелязвам, че на ден си хълца по 1,2 пъти за около 10 мин. и е много смешно - в добрия смисъл на думата 🥰😃
И един интересен факт - от вече месец стане ли точно 23:00ч. се започва едно блъскане един “бой” ще кажеш, че е по часовник. Продължава около 30 минути и после си заспиваме “доволно” и двамцата. 😃 .. Та дори и да нямам часовник наблизо веднага разбирам, че е 23:00 😃

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 22:52 от Xelly7

# 338
Минавам да питам набързо, направление за хоспитализация може ли да бъде издадено от личния лекар, вместо от следящия по здравна каса?

Аз имам насрочена дата за секцио в Селена другата седмица.

Честито бебе! 🥰

# 339
Честито на момичетата, които вече гушкат своите бебчета! Да са ви живи и здрави, а вие да се възстановите бързо!

# 340
Честито бебче, Lilium! Да расте здраво и щастливо! 🌷

# 341
Честито, Lilium !! Бързо възстановяване !

Като родих сина ми нямахме още брак и си подготвихме предварително декларацията. В свободен текст пишеше нещо от рода на “ Аз *** припознавам детето, родено от *** с ВТР ***, като мое”. Но не е проблем и след раждането да се отиде с двете лично карти до нотариус. Детето се записва в тридневен срок.

Водичка предлагах на баткото, но на секундата я плюеше. Почна да пие вода чак след като го захраних и заместих 1-2 хранения. Въпреки препоръките да не се дава ми беше странно да не му давам водичка в жегите, но ето че сам си показа, че няма нужда.

Ще купя 1-2 шишета от малките на Авент или Нук, но се надявам да не влязат в употреба освен за водичка или чай евентуално.

Аз почвам записите от другата седмица и ще ходя по веднъж седмично.

# 342
Честито малко съкровище Lilium!!!! Да ви е живо и здраво💙💙💙 Бързо да се възстановяваш 🫶😘

# 343
С дъщеря ми отначало не давах вода. Беше на смесено хранене АМ и кърма. Разви млечица по езика. Педиатърката ми каза, че щом давам АМ задължително след него глътка вода.

# 344
Оо, да. Това за недаването на вода е само за кърменето. И то за кърмене на поискване.
Честито, liliim! Heart Бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт