Отговори
# 450
Мами, има ли ритуали, които се спазват след раждането на бебчето?

# 451
Mhk2007 честито! Да е здраво бебчето и бързо да си е при теб а на теб бързо възстановяване! Heart

Аз пера и суша в сушилнята, мисля и да ги гладя в началото.

Количката и аз мисля да я мина с някакъв препарат, май съм се спряла на frosh baby.

Ние сме почти готови с покупките, останаха съвсем малко неща Simple Smile

# 452
Каква козметика сте купили/мислите да купите за бебето?
Тези от вас, които вече имат деца, от коя марка са доволни?

# 453
Купих Balea Med. Изключително съм доволна и цената е чудесна.
С дъщеря ми отначало ползвах Мустела. Не съм кой знае колко впечатлена.
 На Бебо не ми допадна аромата.
От Бочко също съм доволна. Дъщеря ми им харесва картинките ☺

# 454
Аз съм с термин 01.09 ,планово секцио на 18.08 . Дано да не тръгне раждане преди датата ,като че ли от това ме е най-много страх 😁
Започнах лека по-лека да пера и гладя дрешките . За жалост сушилня в близките два месеца няма да имам ,тъй като нямат наличност и се мъча с гладене ,но поне после ще ми отпадне като ангажимент .
Багажа не съм оправила - ще го оправя вечерта преди секциото ,но съм в частна болница и освен лични вещи друго не ми искат .
За козметика - взела съм на Uriage . Мокри кърпи на Water wipes .

# 455

Козметика взех на Klorane, мокри кърпички Бебо с лайка ☺️

https://galen.bg/klorane-bebe-nezhen-pochistvasht-gel-za-kosa-i-tyalo-500-ml

https://galen.bg/klorane-bebe-hidratirashto-mlyako-za-tyalo-500-ml

Има и пудра, но не знам дали да вземам. Някой мисли ли да взема?
И след като ще мажа с крем против подсичане, нужна ли е и пудра?

# 456
Аз мисля да купя отново на SebaMed .
С баткото я ползвах, обожавах аромата и кожата на детето след лосиона.
През първата половина от бременността ползвах за себе си измиващото блокче, което не съдържа сапун и не ме сърбеше кожата.
Кремът им за подсичане също много харесвах.
Ароматът не е променен за толкова години, и вероятно отново от нея ще поръчам.
Оставям линк към сайта им:
https://www.sebamed.bg/product-category/grizha-za-bebeta-i-deca/

След като отрасна ползвах на bioderma и също не съм имала проблеми.

# 457
Аз съм доволна от Беодерма и Адерма. Пудра знам, че не е Ок да се ползва с талк. Но и за другата не мисля, че има смисъл.
Мокри кърпи съм взела Water wipes.
Слънцезащита за толкова малки бебета също не ми се струва Ок и не бих ползвала.

# 458
Честити бебчета на всички, които вече родиха!
Аз стегнах багажа, само термометъра и документите не съм сложила ...и за още една нощница се чудя от къде да купя, нещо по-лекичко, че като гледам колко е горещо... В крайна сметка оставих и боди с къс ръкав за изписването...в краен случай има пелена. Шапка и ръкавици не съм купувала...само лента за глава, но декоративно.
Вчера и днес изпрах и минах през сушилня всичко без спалното бельо...за него още се чудя, понеже ще ползваме next to me от приятелка и се колебая да купувам ли специално спално бельо за него...то чаршаф само май ще трябва. Нищо не съм гладила, предния път също май не гладих, само първото дете имаше тази чест...веднъж.
Козметика купих отдавна на А-дерма, и крем против подсичане на weleda. Иначе харесвам и на balea babylove серията. Всъщност много неща от dm планирам да ползвам, памперси и мокри кърпички на водна основа също. Сега мисля да поръчам и на бебо тези на водна основа, които се водят биоразградими,  но основно заради това искам да ги тествам.
Нещо вече съвсем не ме свърта...

# 459
Аз взех на А-дерма и Урияж лосион за тяло.

# 460
Аз съм много доволна от козметиката на Хип и Бочко и сега пак ще заложа на тях стига да няма проблемна кожа бебето. Мокри кърпи ползвам на Бебо, Бочко, пуфис .. общо взето тези, които са намалени

# 461
Здравейте! Тези от вас които са с гел лак, ще го махате ли и изискване ли е това за раждането? Така и все още не съм имала възможност да питам доктора. Примерно възможно ли е да оставя един пръст само с обикновен безцветен лак, а другите да са с гел лак?

# 462
Здравейте! Тези от вас които са с гел лак, ще го махате ли и изискване ли е това за раждането? Така и все още не съм имала възможност да питам доктора. Примерно възможно ли е да оставя един пръст само с обикновен безцветен лак, а другите да са с гел лак?

На мен ми казаха да си направя френски, нямало проблем.

# 463
По препоръка на няколко мами взех козметика на Uriage (даже в една онлайн аптека набарах на промоция  комплет от измивен продукт, лосион и крем против подсичане + малка чантичка). Мокри кърпи съм купила цяло кашонче на Water Wipes (и тях набарах на промоция в един сайт)Satisfied Забелязах, че по групите в Facebook главно препоръчват Mustela Thinking
Гел лака го махнах още Юни месец и то с 300 зора се наканих да отида. Искаше ми се да го отметна като ангажимент. Слагам си грижа за нокти, която е безцветна и като отида да раждам пак възнамерявам да имам.

# 464
На мен ми казаха, че няма проблем за лака и няма нужда да се сваля.
За козметиката се спрях на Мустела. В АГ Варна къпят бебетата с Хипп или Бебо, ако майката държи на друго просто ме посъветваха да си го нося. Акушерката ми напомни никакво олио за летния период, за да не се обрине бебето и само лосион за след баня, когато се прави масажчето.
От ДМ бях купила кърпички на Бебо без аромат и подходящи за новородени, но са толкова плътни, че хич не ми допаднаха. Тези water wipes подобни ли са? Цената им е по-висока и се чудя дали си заслужават, а чета, че масово се ползват. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт