Отговори
# 465
Здравейта мами... вие какво сложихте в багажа? Моят списък от болницата е много вял... А наистина не знам какво ще ми трябва? Може ли малко съвети какво взехте вие?

# 466
Аз се спрях на козметика Хип в крайна сметка. Тук от форума знам едно приложение, INCI Beauty се казва, там дават оценки на продукти според състава им и Хип и Мустела бяха сякаш най-високо оценени.
Аз ще раждам в държавна болница и списъкът ми за родилното е огромен, включително ще нося принадлежности за бебето, защото си я искам при мен, ако всичко мине наред и сме добре и двете.

# 467
Здравейта мами... вие какво сложихте в багажа? Моят списък от болницата е много вял... А наистина не знам какво ще ми трябва? Може ли малко съвети какво взехте вие?
Всяка болница има различни изисквания. Можете да отидете на място в болницата към която сте се насочила да раждате и да ви дадат списък с необходимите неща за родилката и бебчето. Ако нещо не Ви е ясно, можете да намерите телефонен номер на родилно и от интернет и да им звъннете допълнително за повече информация. Зависи дали ще раждате в държавна болница или в частна. Аз първоначално се бях спряла на държавна и там искаха почти всичко за бебенцето. В последствие си промених решението и от частната ми казаха, че те подсигуряват всичко за бебка и трябва да нося само дрешки за изписването. За мен - тоалетни принадлежности, нощници, чехли, прибори. Попитах дали да нося помпа за кърма и подплънки за кърмачки ( тъй като аз все още не съм купила ), казаха ми да не бързам и че това са неща, които могат да се купят в движение. Има ги и в аптеката срещу болницата най - малкото. Зависи на вас как ще Ви е по - спокойно, дали да се “запасите” или да действате в движение.

# 468

Питай болницата какво ще ти трябва, нявсякъде различно казват.

# 469
А ако си вземеш помпа с теб необходимо ли е да помъкнеш и стерилизатор 🤔

# 470
Определено всяка болница има различни изисквания. Аз ще раждам в държавна, но пак не искат много неща. За бебето даже искат само памперси и мокри кърпи.
С баткото доста полезни ми се оказаха подплънки за гърди, силиконови протектори за зърна, кремче Лансинох, биберон за бебето, еднократни чаршафи ( в болницата слагат найлон и доста запасяват в жегите). Също бях сложила 2-3 муселинови кърпички, които ги слагах под главичката му като повръща да не  цапам всички чаршафчета и дрешки. Не че не осигуряват постоянно в болницата, но е в пъти по-лесно да смениш една кърпичка 😄
Този път май ще сложа и Хаака помпата, не съм сигурна дали веднага ще влезе в употреба, но пък не взима много място.

# 471
Всяка болница има различни изисквания. Можете да отидете на място в болницата към която сте се насочила да раждате и да ви дадат списък с необходимите неща за родилката и бебчето. Ако нещо не Ви е ясно, можете да намерите телефонен номер на родилно и от интернет и да им звъннете допълнително за повече информация. Зависи дали ще раждате в държавна болница или в частна. Аз първоначално се бях спряла на държавна и там искаха почти всичко за бебенцето. В последствие си промених решението и от частната ми казаха, че те подсигуряват всичко за бебка и трябва да нося само дрешки за изписването. За мен - тоалетни принадлежности, нощници, чехли, прибори. Попитах дали да нося помпа за кърма и подплънки за кърмачки ( тъй като аз все още не съм купила ), казаха ми да не бързам и че това са неща, които могат да се купят в движение. Има ги и в аптеката срещу болницата най - малкото. Зависи на вас как ще Ви е по - спокойно, дали да се “запасите” или да действате в движение.

Да, списъка ми е даден от болницата, но нещо ми се вижда малък.. А е държавна болница и знам, че даже помпата не искат да дават на родилките. Затова ми се искаше да се допитам до вас, за да се сетя за нещо може би важно.. 🥰

Дописвам за стерилизатора... ако имате, вземето го! Във Варна в АГ и Окръжна нямало топла вода.

# 472
Аз докато бях в болницата не съм ползвала помпа и стерилизатор. Бибероните и протекторите просто ги заливах с вряла вода и ги оставях да поседят 2-3 минутки.
Помпа няма да мъкна, ако толкова видя зор ще ползвам тази в болницата или ще изцеждам на ръка.

# 473
Аз ще съм в Селена и там искат пантофи, дрехи за изписване, документи, зарядно, тоалетни принадлежности, дамски еднократно бельо, крем за зърна, подплънки са гърди, дамски превръзки за родилки.
Мами, вие имате ли 3Д снимки от прегледите. На мен те са ми много стряскащи 😁

# 474
Аз имам няколко снимки, но не се вижда цялото личице и са малко страшни, да, все едно липсват части от главата. 😱

# 475
ахахах и при мен така, и очите са някакви странни 😁 като извънземно е

# 476
Имам доста добри снимки от последната фетална морфология. Копие на брат си 😂

# 477
Пратих снимки на бабите и съобщенията останаха “seen”,  но не коментираха нищо, явно са се уплашили. 😀

# 478
Козметика на Биодерма ще използвам и тоя път.
А иначе слънцезащитен тази година взех този на Wooden spoon 50 фактор, ще разуча дали е подходящ за бебето.
Иначе за болницата, yana е дала доста добри идеи. Какви са тези еднократни чаршафи, че хич не си спомням😃
Аз добавям свещички Профенид, много ми помогнаха предния път.

# 479
Ааа да профенид за след секциото задължително 😄 Както и лепенки за оперативната рана

Mint ето тези

Общи условия

Активация на акаунт