Отговори
# 480
Като първа козметика и с баткото, и сега - мустела. След това Бочко.
Мокри кърпи имам бебо и бебелан.

За болницата и аз тези неща, които сте изредили, ще взема. Това си носех и миналия път. Още не съм приготвяла багажа.

Някакви свещички даваха, за да отидеш по голяма нужда след секциото си спомням. Сещате ли се за тях?

# 481
Бизилакс, Бизакодил, Фенолакс все са слабителни свещички

# 482
А преди самото раждане пиете ли нещо или слагате ли свещичка? Тези, които ще раждат нормално. Предполагам за секциото правят клизма.

# 483
Аз ще съм в Селена и там искат пантофи, дрехи за изписване, документи, зарядно, тоалетни принадлежности, дамски еднократно бельо, крем за зърна, подплънки са гърди, дамски превръзки за родилки.
Мами, вие имате ли 3Д снимки от прегледите. На мен те са ми много стряскащи 😁
Днес бях на трета фетална в 34г.с и бебчо се показа за първи път от доста време

# 484
Мисля, че навсякъде правят клизма като рутинна процедура и преди естествено раждане, освен ако не отидеш много напреднала. Не знам дали може да откажеш (аз бих, ама не мисля, че ще ми уважат желанието)

А преди самото раждане пиете ли нещо или слагате ли свещичка? Тези, които ще раждат нормално. Предполагам за секциото правят клизма.

# 485
И с двете ми предни раждания не са ми правили. То с второто нямаше време де, но с първото имаше.

# 486
Козметика на Биодерма ще използвам и тоя път.
А иначе слънцезащитен тази година взех този на Wooden spoon 50 фактор, ще разуча дали е подходящ за бебето.
Иначе за болницата, yana е дала доста добри идеи. Какви са тези еднократни чаршафи, че хич не си спомням😃
Аз добавям свещички Профенид, много ми помогнаха предния път.

Тези свещички при какво раждане се позлват? За болка ли са?

# 487
Ааа тези чаршафчета, имам да, ама не знам защо съм си ги нарекла подложки😀
Профенида е за болка, да. За нормално не знам, аз за след секцио съм ползвала, няколко дни след него и определено си облекчават.
Клизмата е сутринта преди секциото.
Иначе слабителни свещички си спомням, че ако поискаш дават от болницата, аз си носех предния път за всеки случай.

# 488
  • София
Преди 6 години като раждах (нормално раждане) ми направиха клизма преди самото раждане, а аз отидох в болницата със седем сантиметра разкритие. 😊

# 489
Ако някой прави запис на тонове в Майчин дом София, цената вече е 48 лв.

# 490
В Свети Лазар, където ще раждам аз, изрично ме попитаха дали искам клизма или не. Не е задължителна (за нормално раждане става дума). Аз мисля да си направя сама вкъщи. Иначе предния път ми правиха (в Майчин дом) и не беше нищо особено. Не знам защо много жени се плашат от нея, повече от раждането даже 😅

# 491
Аз с моя запек я чакам с нетърпение тая клизма 🤣

# 492
Утре ще съм по магазините и вече трябва да си донакупя каквото още ще ми трябва за болницата, че за момента съм си взела само един сутиен и една нощница за кърмачки Animal See No Evil Sweat Smile Ще раждам в частна болница и за бебо всичко е осигурено. Бебешкия списък е почти изпълнен. Имам едни огромни превръзки за след раждането и някакви еднократни гащи. Мисля да си нося и обикновени памучни бикини и нощни превръзки за всеки случай.
Моя роднина ражда в същата болница, в която ще раждам и аз и доколкото разбрах май не са й правили клизма. Като съм говорила с АГ каква е процедурата при секцио само ми обясни, че трябва да не съм се хранила и да не съм пила вода не знам си там колко време, но за клизма нищо не е казвала. Честно казано това с клизмата малко ме напряга Satisfied

Колко от вас имат проблеми с кръста? Нещо като прищипан нерв? От началото на бременноста ми се случи, но както вчера не се беше случвало да ме боли. Направо се сковавах на място от болка и естествено днес продължава. Много се надявам да ми мине по-скоро, че работа ме чака.

# 493
Ариелл, как си я направи сама? Аз предпочитам да взема нещо разхлабително, затова питам и вас. Иначе знам, че и да не ми правят клизма всичко си излиза. Така ми олеква след това. Защото и аз съм със страшен запек. Свещички не мога да ползвам, защото имам и хемороиди.  Сега се чудя дали да не взема сиропа Латолоза.

# 494
На мен ми препоръчаха свещички, знам и за едни други разхлабителни, които бяха с някаква течност и пишеше, че съдържат мед (около 2лв на бройка, сестра ми такива беше ползвала за нейното раждане).
Хапчета, сиропи и тн нямат мигновенен ефект и не се знае как ще ви подействат. Тъй като имам хронични проблеми с рефлукс, колит и тн съм имала горчив опит от някои хапчета, уж на билкова основа, но с големи стомашни спазми и стоиш прикован на тоалетната чиния по 1-2ч, така че съм крайно скептична към тях 😂

Тоновете в АГ Варна са 30лв, но все пак е държавна 😅

Общи условия

Активация на акаунт