Отговори
# 270
Аз нямам много снимки тази бременност. Следящото ме Аг не ми даваше. Имам само от феталните морфологии.

Мен ме мъчат киселини и безсъние за поредна вечер и си блея, чакам изгрева 😬

# 271
И аз съм от групата на Xiaomi за видеонаблюдението - имаме си го отдавна и го включваме, когато ни няма вкъщи за по-дълго време, но сега ще си го използваме за бебето.
Ето този модел:
https://www.emag.bg/kamera-za-nabljudenie-xiaomi-mi-360-home-sec … 7gl/pd/DQ92HKMBM/
Доволни сме, картината е достатъчно ясна и мобилното приложение те известява за движения и ти ги пуска на запис.

На мен винаги ми дават снимки, на последните вече не знам какво виждам, но дават 😁

# 272
Здравейте, мами.. моля обяснете ми разликата между протектори за зърна и оформящи форми за зърна... кои се ползват, когато бебето не може да засуче добре в началото..

# 273
Sladkishi, бързо да минава. Много кофти звучи..

svetlozara98, доколкото зная едното е за да предпазва гърдите от рани, а другото е за плоски зърна. Много е трудно да си нацелиш размер, поне аз изкупих няколко вида и размера...

# 274
Sladkishi, бързо да минава. Много кофти звучи..

svetlozara98, доколкото зная едното е за да предпазва гърдите от рани, а другото е за плоски зърна. Много е трудно да си нацелиш размер, поне аз изкупих няколко вида и размера...

Ами тези за оформяне нямат размери... вчера ми казаха, че такива има само на Медела ( в хипо бях, там поне само такива имаше).

# 275
Здравейте, мами.. моля обяснете ми разликата между протектори за зърна и оформящи форми за зърна... кои се ползват, когато бебето не може да засуче добре в началото..

Като ги гледам двете неща в интернет - ползвала съм на Авент силиконовите протектори. Изпозлвах ги в началото, защото нямах добре оформени зърна и не можеше да засуче добре. Гледам и тези оформящи форми за зърна - излезнаха ми едни на медела, които не знам как точно биха ти помогнали (или гледам грешното нещо) и едни на лансинох (https://www.lansinoh.bg/product/latchassist-nipple-everter/) което виждам повече смисъл в тях от колкото и самите протектори на Авент (има и на други марки, просто аз съм ползвала тази). Като цяло бих препоръчала среща с консултант по кърмене, защото след всички опити вкъщи седмици наред не успявах да сложа бебето правилно да засуче. Вече бях загубила надежда, че ще ми се получи кърменето. Видях се с консултантка и за секунди го сложи и си засука все едно зърната ми са най-подходящите. Та съветът ми е това на Лансинох и среща с консултант и крема за зърна на Лансинох (само него ползвах предния път и е вълшебен).

Слагам няколко клипчета, които показват как правилно да се постави на гърдата.

https://youtu.be/jyOt9aB6sOo

https://youtu.be/9O8MXmatbZE

# 276
Момичета гърдите ви как са,по скоро зърната?Моите станаха доста големи и са доста сухи и се белят.Какво мислите да почна ли да ги мажа с нещо?

# 277
И моите, АГ каза вазелинче и на мен ни помага. Едното е по-меко от другото и тече коластра повече. иначе са тъмни и големи, да.

иначе аз не знам какви пад-ове за гърди да ползвам. повечето се слагат когато си със сутиен, аз имам нужда, когато съм вкъщи, без сутиен.

# 278
Към момичетата, които вече са в 45 дневен болничен - тази лична амбулаторна карта, в която се вписва болничният, трябва ли да е заверена от личен лекар преди да я занеса на АГ?

# 279
Към момичетата, които вече са в 45 дневен болничен - тази лична амбулаторна карта, в която се вписва болничният, трябва ли да е заверена от личен лекар преди да я занеса на АГ?

По принцип, за да е валиден докемент, трябваше. По някое време на пандемията са отпаднали тези карти като изискване и не знам в момента как е. И на мен ми я искаха, но ми обясниха, че да - не е задължителна вече за издаване на болнични, ама те я ползвят, за да следят колко дни от общия брой са издадени 🙄 Все едно не може да се следи електронно.

Момичета, днес 36+6 ми се нацепи корема 😭 Има ли нещо за мазане на вече налични стрии? Мажа се с олио на Мустела и крем на Палмърс по веднъж на ден (едно от двете) за превенция, ама ето. Не знам сега да мажа ли с друго?

# 280
Това пък за първи път го чувам. Доколкото си спомням там ми ги вписваха след раждане болничните. ТозИ преди това, не. Аз съм от вчера в 45-дневен.  Никъде не е вписан.

# 281
На мен ми вписаха 45-дневния болничен в картона, както и тези преди него. Лекарката го искаше, за да издаде болничните. Не ми е обяснила нищо повече. Не знам дали навсякъде го изискват.
Трябва ли да го носим и в болницата?

# 282
Моята е заверена от ЛЛ, но я имам от може би 5 години. Не знам сега дали има такова изискване. В родилното този картон го искаха. Вътре нанасят болничния след раждането. След това педиатър го продължава..

За червени стрии съм гледала клипчета, че мажат мястото с алое и те изчезват. За друго не се сещам

# 283
  • Варна
И аз съм в 45 дневен болничен и ми искаха амбулаторната книжка. Та си купих...
Не е заверена от личен лекар, не ми направиха проблем.
Не знам обаче как е правилно.

# 284
Моята следяща АГ ми я иска, като първо съм я заверила при ЛЛ и вчера ми издаде болничния и писа в нея.

Общи условия

Активация на акаунт