Мартенските зайчета 2024

• 53 080
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
Можеш да пиеш ношпа до 2,3 на ден попринцип може и повече ако се налага.

Здравейте и от мен! Преди няколко дни разбрах, че съм бременна седмицата, в която трябваше да ми дойде не се чувствах добре, но от няколко дни съм по-свежа само болките в корема останаха. При вас случва ли се и ако да пиете ли обезболяващи? След няколко дни съм на доктор, така че стискайте палци. ❤

# 151
Как става с правенето на група? Не трябва ли да се обяви тук как се казва групата или скрития чат и ние да се добавим там когато решим, че не го крием вече? Защото някои от нас още не сме го споделили с всички близки, и не ми се ще да научават от мрежите.
Просто аз потърсих такава група във фб,съответно съществува. Нямам представа кой е администратора, естествено че всеки ще се включи когато и където реши, няма нищо задължително. Просто като цяло фб е много удобен за бързо търсене на мнение и споделяне на нещо, групите по принцип са със скрито съдържание за неучастващите в тях.

Аз също намирам подобна група за полезна, но бих се включила само, ако е скрита! Тази в момента е публична, а аз също още не съм съобщила на близки и приятели и не бих се присъединила. С предните две бременностти момичетата, които създадоха групите ни поканиха чрез мейл, който им изпратихме тук на съобщение. Така сме си само дамите от тази тема, без да е явно за всички във фейсбук!

# 152
Аз и след като разберат близките ми не бих се включила в публична група. Не е нужно някои фб кюкар да знае, че имам хемороиди, например Simple Smile)
За тайна и скрита .. не знам. За момента - не.

# 153
Фейсбук е най-удобното място за подобна група според мен, след като съм в огромна инвитро група там, виждам ползите. Групата може да бъде скрита и така се вижда кой е вътре само ако си член. Даже може да не е видима при търсене на името, а да се включват участници само с покана. Всеки може да пише анонимни постове. Много лесно се търси, когато някой напише пост може да се коментира отдолу, а не да се води комуникация измежду други писаници. Тук търсенето е по-трудно.

# 154
Здравейте, как сте? Имате ли изявени симптоми на бременността вече? Аз все се оглеждам в себе си дали няма да ми стане лошо нещо, дали няма да ми си пригади? Кога бяха първите ви прегледи и как минаха? Пожелавам на всички дами да имат лека и безпроблемна бременност!

# 155
Аз честно казано нямам никакви симптоми.
Добре се чувствам,като цяло,само дето ми се спи повечко…Гърдите ми са болезнени,но са търпими,не са както бяха,когато бях бременна с баткото(не можех да ги пипна)
Апетит нямам никакъв,а пия камара лекарства(след инвитро).

# 156
Мами, изписаха ме от болницата, засега уж всичко е наред, но много ми се гади и повръщам. Изписаха ми дименхидранат но от него не се чувствам добре, а и не се пие постоянно. Много кофти положение, дано отмине скоро, при вас как е? Освен това лекувам вагиналнo е colli i candida paratropikalis.

# 157
Здравейте, как сте? Имате ли изявени симптоми на бременността вече? Аз все се оглеждам в себе си дали няма да ми стане лошо нещо, дали няма да ми си пригади? Кога бяха първите ви прегледи и как минаха? Пожелавам на всички дами да имат лека и безпроблемна бременност!
Здравей!
Първите ама най-първите признаци имах още преди Ц: болки в гърдите и придръпвания в областта на яйчниците. Болките в гърдите продължиха и до миналата 7 г.с. Към 6 г.с. започна и гаденето с моменти на повръщане. В момента съм в 8 г.с. и няколко дни и нямам почти никакви симптоми. Гърдите ми са подути, но не са болезнени дори и на пипане. Нямам болки в корема, нито течения.. А за гаденето - на моменти е. От 5 дни не ми се е гадило, но тази сутрин ми беше малко лошо.

А първия ми преглед беше 5 г.с. - видяхме сакче, а в 7 г.с. на втория ми преглед видяхме и малката точица. Следващия преглед ми е края на 8 г.с. 🙏🤰❤️

Успех! 🍀❤️

# 158
  • София
И аз да се включа, въпреки, че ми е раничко.
Миналата седмица ми излезе положителен кръвен тест, след инвитро.
Заради хормоните, които приемам малко се размива кое е признак и кое реакция:confused:
Иначе още от преди + тест имам напрежение в матката, един бодеж от време на време в една точка и гадене, но не така че да ми се повръща. Леко, все едно глад. Гърдите болят само, ако ги натисна и то по-скоро зърната.
Репродуктивния лекар не ми казаха кога да ида на 1ви преглед, понеже сега са отпуски и т.н. не си вдига и телефона, така че мисля да си намеря добро АГ и да ида на 10ти ден след датата на теста.

# 159
  • Хасково
Освен че си мисля че всеки един момент ще ми дойде други симптоми нямам за сега,адски болки в кръста,бодежи в яйчниците,многооо болезнени гърди. По цял ден лежа пия си лекарствата. На 1ви ми е прегледа силно се надявам вече да има ембрион и тонове че ще откача от мисли налудничави,предния преглед беше в 4гс и 5дни но се видя само сакче с жълтъчното още нямаше нищо образувано,но спомена че не е на 100%сигурен но май вижда втора сянка,ще знаем повече на 1ви. Ми май това е. Дай Боже всичко да в наред

# 160
Аз съм много сънлива последните няколко седмици. Лошо ми е макар, че не повръщам постоянно. Понякога като ми е много зле ходя насила да повърна и ми става по-добре. Нямам никакъв апетит. Мъча се да ям но бързо се чувствам преяла и ми тежи. Уж съм в 7гс и трябваше да ми мине това чувство, все още не ми е просветнало, така че се надявам да свършва гаденето вече. Отделно се уморявам много лесно и понякога ме боли корема, но не често. Повечето пъти ме боли като легна по гръб и веднага се обръщам на ляво да ми мине.

# 161
И ми е лошо, и ми е сънливо, и съм изнервена, и ме боли корем - опъва ми, гърдите ще ми се пръснат... надявам се да отминат поне след 10тата седмица, ако имам късмет този път поне

# 162
Записвам се и аз с първа бременност.
Почти в 5 гс съм.
Имам болки сутрин в матката, още нямам гадене, но съм много раздразнена а гърдите ми вече не се побират в нито един сутиен. Рано или не ми се наложи и си поръчах два сутиена за бременни.

# 163
  • София
Аз толкова тотално нямам никакви симптоми, че без тест- никога не бих и предположила, че съм бременна.

Но то и с две деца нямам особено време да се вглеждам в себе си. 😃
На планина сме от събота- да се спасим от жегите. Днес празнуваме 4тия рожден ден на голямата ми дъщеря. 😊
Та, сред багажи, пътувания и организации, не остава много време за мен. 😃

За 1.08 съм си запазила час за преглед и вече започвам да ставам леко нетърпелива. 😊

# 164
Около мен е шоу програма...
Онзи ден минах през изключителна раздразнителност, чак щях да вдигна скандал, че мъжът ми слуша музика малко по-силно от това, което аз съм решила за нормално. След това се появи никога до сега неизпитван страх от светкавици и силен вятър... и за капак щях да се разплача на една песен и защото исках да си легна (никой не ме е спирал, ама айде де...) и това се случи в рамките на 10 минути.
До предната седмица ми се спеше толкова много, че буквално лягах и умирах и то за доста часове. Сега вече май го преминах това нещо. Забелязвам, че се изморявам значително по-лесно, чак ме хвана срам от мен днес, че трябваше да седна за почивка, а като километри беше 3 пъти по-малко от това, с което съм свикнала. Научих се да се изпотявам... много... безобразно (до сега капка пот дето се вика не се е отделяла от мен, само почервенявах като домат). До скоро ми беше лошо, но не съм повръщала, но сякаш поизчезна това усещане. Гърдите са на приливи и отливи. На моменти ще се пръснат, понякога само зърната ме болят. Болката в корема е значително редуцирана и по време и по интензитет, очевидно терапията действа, но от днес се появи едно напрежение в кръста. Май е това...

Общи условия

Активация на акаунт