Мартенските зайчета 2024

• 53 035
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
  • Хасково
Някоя от вас имала ли е "зацапване,"след чишкане забелязах нещо кафеникаво звъннах на доктора,утре сутринта ще ида на преглед каза да пия утрогена,но шпа и витамин ц заедно с другите витамини. Дано всичко да е наред,сън няма да ме хване цялата нощ. Дано мъничето да е добре. Случвало ли ви се е

# 166
Доколкото знам се случва и не било повод за притеснение, стига да не е обилно. Примерно не повече от чаена лъжичка. Така ми обясни една приятелка, която наскоро роди. Но отиди да те види, за да си по-спокойна.

# 167
Някоя от вас имала ли е "зацапване,"след чишкане забелязах нещо кафеникаво звъннах на доктора,утре сутринта ще ида на преглед каза да пия утрогена,но шпа и витамин ц заедно с другите витамини. Дано всичко да е наред,сън няма да ме хване цялата нощ. Дано мъничето да е добре. Случвало ли ви се е

При мен миналата седмица се получи кафеникаво зацапване ,единия ден обаче прокървих леко ,но всичко е наред.
Утре всичко ще е наред стискаме палци 🤞

# 168
А какво ви изписаха да пиете ? Аз съм в 5та седмица и пия само фолиева киселина. Не съм фен на пиенето на лекарства превантивно,но виждам че масово изписван дуфастон и подобни за всеки случай. И изпадам в дилеми кое е правилното.

# 169
  • Хасково
А какво ви изписаха да пиете ? Аз съм в 5та седмица и пия само фолиева киселина. Не съм фен на пиенето на лекарства превантивно,но виждам че масово изписван дуфастон и подобни за всеки случай. И изпадам в дилеми кое е правилното.
пре мама дуо  1хапче и 1 капсила дневно,и още два вида хапчета едните са Утрогестан 2х2,а другото е 1 на ден-алеракт,но шпа 3х2,витамин ц 2х1

# 170
В Петък имам час и се надявам да получа информация,кое е необходимо . Да не би да лишавам бебето от нещо . На теб с причина ли ти е изписано витамин Це и прогестерона?

# 171
На мен ми изписаха комбинирани витаюкни за бременни- Pregnacare. Не знам дали не е много рано, но ги пия

# 172
Много е важно да опиташ да запазиш спокойствие и да лежиш повече без да напрягаш корема. Кафеникаво зацапване може да се дължи на нисък прогестерон, който може да изследваш. Може и да има други причини, но въобще не е нужно да бъдат притеснителни. Лош признак е бистрата кръв,  но и тогава има надежда, миналата седмица го изпитах, вече всичко е наред.

# 173
Здравейте аз също имам кафеникаво зацапване, понеже съм след Ин Витро и си слагам овули прогестан. Консултирах с доктора и той ме успокои, че е нормално и че при 90 % от жените се случва и не е повод за притеснение. В момента като че ли се опитвам да си дам почивка след всичките притеснения. Лека полека се отпускам и много спя. За сега пия само фолиева киселина.
Споделям тек информация от НЗОК относно правата ни като здравноосигурени бременелки:
https://hospitalsofiamed.bg/uploads/mmm.pdf

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 07:01 от Empathy

# 174
Много е важно да опиташ да запазиш спокойствие и да лежиш повече без да напрягаш корема. Кафеникаво зацапване може да се дължи на нисък прогестерон, който може да изследваш. Може и да има други причини, но въобще не е нужно да бъдат притеснителни. Лош признак е бистрата кръв,  но и тогава има надежда, миналата седмица го изпитах, вече всичко е наред.
Аз също имам кафеникаво зацапване от снощи. Звъннах на др. И ми каза,че е нормално защото имбрионите растът ( аз съм с близнаци бременна, след инвитро) Но днес е много обилно това течение и ще ходя на преглед на обяд! Надявам се всичко да е наред!

# 175
  • Хасково
Бях на преглед 6гс все още сме на плодно сакче с жълтъчно мехурче,нямаме ембрион че или тонове(много се надявах). На 1ви пак сме на преглед. Имам малко отлепване според АГ всичко е наред нямало място за притеснение

# 176
Тази седмица на мен ми е "напрегната" откъм прегледи. 
Днес на гладно се събудих в лабораторията за някои самоназначени изследвания. 😂 Утре късно вечерта пътувам за София за първи преглед в "Св. София" МБАЛ. В петък съм при моята АГ. Намирам се в 8 г.с. и освен гадене от време на време, други симптоми май май нямам. Ааа, и подуване! С тясна рокля или пола изглеждам бременна. 😳😀

# 177
Аз вчера ходих при личния, че искаше да ме види преди да ми даде направление. Не бях ходила от 2021.😀  Поне за следенето вече онлайн ще ми го даде и няма да ме разкарва. Даде ми направление за кръв и урина и се чудя дали да не си пусна още нещо. Някакви предложения?
Вчера си купих по спешност нови клинове за тренировки, защото осъзнах,че всичко ми стяга и не мога да тренирам така. Много ми е паднала силата, аз и гледам да не се напъвам,де ама съм като плужек. 🤣🤣
Също така личния каза да внимавам с качването на кг и че е е препоръчително между 10, максимум 15 за цялата бременност. Аз съм малко склонна към напълняване, лесно качвам и ми е леко притесненвно какво ще се случи.
Почнах да се мажа вече за стрии, дано има ефект.

# 178
Здравейте! Записвам се и аз в отбора на бременните . 8 седмица+ 4 дни. 😌 Терминът ми е на 1 март.
За сега симптомите ми са болки в гърдите и гадене и прималяване. Гледам главно да лежа и да си почивам.
За зацапването - започна при мен още в началото, но ми беше изписан утрогестан, заедно с още медикаменти и постепенно спря. При мен това е втора бременност, първата също имах зацапване, но не беше овладяно навреме и приключи фатално.
Сега пия също аспирин за кръвотока, алеракт, флебодия, но шпа.

Забелязах след като 2 пъти пих айрян и двата пъти ми става много лошо, прималява ми и все едно ще се свлека на земята. Много странно

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 12:02 от Misha11

# 179
Lady,
Бих пуснала (ако вече не си) фолиева киселина, Б12, Д3, прогестерон.

Общи условия

Активация на акаунт