Мартенските зайчета 2024

• 53 035
  • 779
  •   1
Отговори
# 180
Не съм. Ще пусна. Благодаря ти.😊
Трябва да е на гладно, нали?

# 181
Не съм. Ще пусна. Благодаря ти.😊
Трябва да е на гладно, нали?

По принцип за почти всичко казват сутрин на гладно, но на мен лекари са ми казвали, че за витамини не е нужно. Аз за всеки случай си ги пускам също сутрин, да ми е спокойно Grinning

# 182
Здравейте, мами от няколко дни съм с ужасен дискомфорт и течение причинено от Candida (преди бремеността също често имах, така че на мога да го сбъркам ) имам записан час за лекар чак за другата седмица. Възможно ли е това да навреди на бебето до тогава ? Някоя от вас имала ли е същия проблем ?

# 183
Здравейте, мами от няколко дни съм с ужасен дискомфорт и течение причинено от Candida (преди бремеността също често имах, така че на мога да го сбъркам ) имам записан час за лекар чак за другата седмица. Възможно ли е това да навреди на бебето до тогава ? Някоя от вас имала ли е същия проблем ?
Здравей, не мисля,че е проблем, като цяло бременните често имат такъв проблем поради промяната на хормоните и т.н. Знам,че за естествени раждане е важно да няма наличие на гъбички,понеже се пренасят на бебето . За целта месец преди термин се взема изследване и ако има нещо се лекува.

# 184
Няма да навреди, обаче чувството сигурно е ужасно, има глобули, които могат да се прилагат и по време на бременност, но е хубаво след лекарско назначение. Може да изключиш или намалиш сладкото и да наблегнеш на кисело мляко, заради полезните бактерии, а сладкото създава среда за развитие на гъбичките.

# 185
Тъкмо си пуснах изследванията. Нямаха Д3, странно ми се видя. Лаборантката обаче беше толкова сладка и така ме разсея с приказки,че изобщо не разбрах кога ми взе кръв. 😀
Така ми се спи тези дни,че не е истина. Не мога да се разсъня и това е.

# 186
Кога ви се появи гаденето и какво го облечкава? На мен още май ми е рано за това, обаче се опитвам да се подготвя психически, ако е възможно 😅. Аз сутрин и през деня общо взето се чувствам добре, вечер ми е по-гадно, нямам сила, тези горещини много ме изтощават.

# 187
При мен гаденето продължава с пълна сила, надявам се че скоро ще отмине. Аз и повръщам, затова пия дименхидранат 3 4 дни сутрин половинка, после почивка, но от него ми е още по зле. Почти не излизам навън, само вечер понякога колкото да се поразсея. Много е кофти, но ще отмине, жегите допринасят допълнително...

# 188
При мен е на приливи и отливи. При пътуване се влошава в пъти повече. Ей сега до морето сме спирали няколко пъти да повръщам. Пристигнах на морето в насипно състояние.
После там не ми е било лошо. На връщане - същата работа, гадене и повръщане 100 пъти...
Тази сутрин със ставането бях в банята да повръщам. Нищо не ми помага... солети, вода и пак повръщам..

# 189
Здравейте! Включвам се и аз. Днес бях на преглед 6 г.с. + 1 ден. Видя се сакче, мехурче и малка част от ембриона. Казаха, че всичко е наред и след 3 седмици отново. 😊

# 190
Здравейте! Включвам се и аз. Днес бях на преглед 6 г.с. + 1 ден. Видя се сакче, мехурче и малка част от ембриона. Казаха, че всичко е наред и след 3 седмици отново. 😊

А пулса чува ли се ,какво ви казаха . Рано ли е ?

# 191

А пулса чува ли се ,какво ви казаха . Рано ли е ?

Рано е, след 3 седмици имам записан час.

# 192
  • Хасково
При нас само сакче и мехурче все още,надявам се следващата седмица вече да имаме ембрион и сърчице защото ще се побъркам вече

# 193
Изведнъж нещо ме събори днес. Чувствам се като парцал, заболя ме гърлотo,едно такова ме втриса все едно. Как е възможно в тази жега?
Чакам да ми излезнат резултатите от изследванията и малко се притесних.
Кръвната картина е в норма, но имам положителен резултат за левкоцити в урината и 7.5ph на урината при референтна стойност 8.  Излиза и на седимент масово бактерии. Добре де, доста се притесних. Чакам да излезнат и останалите неща и да звънна на личния.
Оф... Каквато съм паника.

Излезнаха и останалите:
Прогестерон: 21.680ng/ml
Vit B12 в норма
Фолиева к-на- 19.56 при референтни стойности 3.10-17.5
Предполагам не е драма,че е леко завишена?

За изследванията на урината личния каза да не се стряскам, щом нямам никакви оплаквания ми изписа две сашета през три дни за прочистване. След това пак ще пусна да видя как е.
Никога досега не съм била такава паника.🤣

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 16:56 от LadyGl

# 194
Отново се връщам на темата д-р Дукат. На моя близка сестра и се беше навила да ражда там и утиде да се консултира 2 месеца преди това. Излезнала изключително разстроена заради кофти отношение. На всичкото отгоре и казали , че при спешен случай или в случай, че раждането не може да протече нормално ще бъде транспортирана до друга болница. Вие може ли да си представите подобна ситуация, че това е направо недопустимо и би костфало животи. Е аз,  ако ще рискувам по такъв начин да си наема акушерка пенсионирана вкъщи и да чакам линейка в случай , че нещо се обърка. Е, не бих го направила, но говоря примерно....

Магдалена Меги, цените, за съжаление, не ги определя Олга, а болницата. Там всичко е скъпо.

Но пък явно е единственото място, където са оставили Олга да си действа спокойно без излишни ограничения.
Като например Зебрите, които са уж много подкрепящи, но при тях болницата, или по-точно Мазнейкова, определя какво ще се случва с пациентите им.

А във Вита преди 4год раждането беше 2400лв- средно толкова е по частните, а миналата година мисля, че имаше и вдигане на цените на повечето места. Та, при така направената сметка- с кеф ще дам малко отгоре, за да съм с Олга.

Общи условия

Активация на акаунт