Мартенските зайчета 2024

• 52 923
  • 779
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, аз пък от няколко дни имам друго притеснение. Някой от вас да има светло жълти изпражнения ? От четири дни съм така и доктора само ми каза да спра огестана, който пия. Но аз четох в интернет и лекинко почнах да се притеснявам. Може ли да ми дадете мнение по въпроса?

# 361
Момичета, аз пък от няколко дни имам друго притеснение. Някой от вас да има светло жълти изпражнения ? От четири дни съм така и доктора само ми каза да спра огестана, който пия. Но аз четох в интернет и лекинко почнах да се притеснявам. Може ли да ми дадете мнение по въпроса?
[/quote

Аз постоянно съм така, с това гадене и повръщане го отдавам на нарушено храносмилане, откакто ме изписаха от болницата съм така, но пък стомахът ми е редовен. Даже в началото бях и с разтройство поне веднъж на ден. Много е странно, но като цяло откакто съм бременна цялото храносмилане ми е нарушено. Гледам да се храня и да поемам течности, но ми е лошо постоянно. Дано да е още малко, че ще се по бъркам, защото ми е от паднало постоянно. Другата седмица сме на преглед, дано всичко е наред. За килограми не съм отслабнала, но се чувствам ужасно подута.

# 362

Аз постоянно съм така, с това гадене и повръщане го отдавам на нарушено храносмилане, откакто ме изписаха от болницата съм така, но пък стомахът ми е редовен. Даже в началото бях и с разтройство поне веднъж на ден. Много е странно, но като цяло откакто съм бременна цялото храносмилане ми е нарушено. Гледам да се храня и да поемам течности, но ми е лошо постоянно. Дано да е още малко, че ще се по бъркам, защото ми е от паднало постоянно. Другата седмица сме на преглед, дано всичко е наред. За килограми не съм отслабнала, но се чувствам ужасно подута.

Крисдими, ти още ли си със същия цвят? И какви храни ядеш? На мен  предимно спря да ми се яде месо и само зеленчуци, салати и тук там сандвич с топено ям, или картофи. Да не би да е от това че не ядем месо?

# 363
Аз в началото ходех много често по голяма нужда по едно време и аз по светли изпражнения, но сега изведнъж съм със  запек.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 23:36 от MMTP

# 364
Аз в началото ходех много често по голяма нужда по едно време и аз по светли изпражнения, но сега изведнъж съм със  запек и не знам как да се справя.
За запек се препоръчва една лъжица зехтин всеки ден да си изпиваш.

# 365
Здравейте, мами! Записвам се и аз с термин 24.03 след трансфер. Успех на всички🍀
Вие изследвахте ли се за уреаплазма?

# 366
Друга рецепта която ми помага на мен е 1 чаена лъжица овесени трици (не ядки!!) заедно с 50тина мл вода и 1/2 - 1 чаена лъжица кокосово масло. Може и малко мед да сложите, ако не ви допада вкуса. Става на рядка каша и се хапва сутрин на гладно.

Тази вечер пък открих облекчение за прилошаването, което при мен вечер е направо кошмар - масаж на лицето с етерични масла, първо с мента или евкалипт и след това с нещо по-ароматно, напр. тубероза, че такова открих вкъщи. Като наблягате около носа, за да усетите ароматите.
Ефекта е почти мигновен 😄

Аз в началото ходех много често по голяма нужда по едно време и аз по светли изпражнения, но сега изведнъж съм със  запек и не знам как да се справя.

# 367
Здравейте, мами! Записвам се и аз с термин 24.03 след трансфер. Успех на всички🍀
Вие изследвахте ли се за уреаплазма?

Още при установяване на бремеността от АГ правих изследване в Геника за хламидии, микоплазми и уреаплазми.

# 368
Аз в началото ходех много често по голяма нужда по едно време и аз по светли изпражнения, но сега изведнъж съм със  запек и не знам как да се справя.

Много внимавайте със зехтина, при бременност е опасно това. Втората ми бременност бях с кашлица и ми казаха да си направя мед със зехтин. Такова разтройство получих, че безмалко да родя в тоалетната в 6тия месец.

Разтройството единствено се бори с прием на много течности и фибри. И бананите също регулират стомаха. Ако е разстроен стягат, ако е стегнат - разхлабват.

Да се похваля, че си имаме сърдечен ритъм. Нашето малко човече си е 6! В 6седмица и 5дни съм. Утре ще правя някакви изследвания за инсулиновата и щитовидната. Коремът ми е адски подут, въпреки че е редовен. И да... любимото гадене се гарнира и с повръщане.

# 369
Въпрос към момичетата с кървене на утрогестан. Кога спря кървенето? Колко време след първия утрогестана?

Кървенето трябва да спре същия ден ,но няколко дена след това може да има кафеникаво зацапване
Ами спира пак почва, консултирах се с лекаря си каза да почна през устата да го пия по схема до следващият преглед. Тоест 3х2 през устата до 8ми и той вече ще прецени като ме прегледа. И се чудя дали не е защото съм на работа и съм почти целият ден в движение? Защото във вторник почивах като бях на лекар лежах си и нямаше такова кървене даже да не кажа, че нямаше нищо. А вчера и днес съм на работа и има.. при мен като цяло нещата не са много наред и сме в режим на изчакване какво ще се случи. Шансовете са 50 на 50 дали ще продължи бременността или не, но ако трябва да съм честна мисля че да приключи са много по-високи. И за това реших да искам мнението ви за утрогестан. Че ми стана странно че спира почва..
Здравей,
Мене ме водят със риск от аборт и са ми казали никаква работа. Предимно лежане, по-малко в седнало положение и мога да ставам до тоалетна, хладилник... За кратко и за малки растояния.
Иначе и аз си работех до преди да изкървя по сериозно и да ме приемат в болницата.
Според мен си вземи болничен или отпуск и си стой в къщи докато се стабилизира бременността. Рисковано е да работиш при кървене.

# 370
Въпрос към момичетата с кървене на утрогестан. Кога спря кървенето? Колко време след първия утрогестана?

Кървенето трябва да спре същия ден ,но няколко дена след това може да има кафеникаво зацапване
Ами спира пак почва, консултирах се с лекаря си каза да почна през устата да го пия по схема до следващият преглед. Тоест 3х2 през устата до 8ми и той вече ще прецени като ме прегледа. И се чудя дали не е защото съм на работа и съм почти целият ден в движение? Защото във вторник почивах като бях на лекар лежах си и нямаше такова кървене даже да не кажа, че нямаше нищо. А вчера и днес съм на работа и има.. при мен като цяло нещата не са много наред и сме в режим на изчакване какво ще се случи. Шансовете са 50 на 50 дали ще продължи бременността или не, но ако трябва да съм честна мисля че да приключи са много по-високи. И за това реших да искам мнението ви за утрогестан. Че ми стана странно че спира почва..
Здравей,
Мене ме водят със риск от аборт и са ми казали никаква работа. Предимно лежане, по-малко в седнало положение и мога да ставам до тоалетна, хладилник... За кратко и за малки растояния.
Иначе и аз си работех до преди да изкървя по сериозно и да ме приемат в болницата.
Според мен си вземи болничен или отпуск и си стой в къщи докато се стабилизира бременността. Рисковано е да работиш при кървене.
При теб има ли ембрион със сърдечна дейност и в коя седмица си? Понеже на мен ми казаха че върви назад и още не се вижда друго освен плоден сак с жълтъчно мехурче. И честно казано и да лежа и да не лежа кървене има, имаше момент във вторник и вчера вечерта дето нямаше нищо. Буквално по 1 точка. То не е обилно кървене, нещо от рода на капка 2 3 там някъде. Но е ярка кръв и съвкупност от останалите фактори май виждам на къде вървят нещата.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 07:04 от Mkyorova

# 371
При мене миналата седмица се видя сърдечна дейност. Вече съм в 7ма+1.
Но аз съм със инвитро и се знае съвсем точно седмицата.
При естествено зачеване може да е имало и по късна овулация и затова да има разминаване в изчисляването на седмицата.
      Вярно е че кървене може да започне и докато си лежиш, но важното е да е малко и да спира бързо. А когато си активна по време на кървенето, има риск да се засили и да изкървиш и по сериозно.
      Според мене не бързай да отписваш нещата преди да си напълно сигурна.

# 372
При естествено зачеване може да е имало и по късна овулация и затова да има разминаване в изчисляването на седмицата.
      Вярно е че кървене може да започне и докато си лежиш, но важното е да е малко и да спира бързо. А когато си активна по време на кървенето, има риск да се засили и да изкървиш и по сериозно.
Ами мисля, че ще бъде това краят, защото овулацията е доказана. На 22.6 положителен тест за овулация и на 24.6 пукнат фуликол. На 7.7 видях положителен тест. Пускам чхг от 2ри и се покачваше както трябва. Даже малко по-бързо. До 23.7-тогава беше 3652 на 30.7 беше 3840, а на 31.7 беше 3697. За това не съм обнадеждена изобщо. Мисля че утрогестана в момента просто забавя неизбежното.. и все пак според вас има ли някакъв шанс да е всичко наред? От 31.7 не съм пускала чхг, защото лекаря ми забрани, защото само се паникьосвам и изпадам в нервни кризи.. мислите ли че има някакъв шанс?

# 373
Ами мисля, че ще бъде това краят, защото овулацията е доказана. На 22.6 положителен тест за овулация и на 24.6 пукнат фуликол. На 7.7 видях положителен тест. Пускам чхг от 2ри и се покачваше както трябва. Даже малко по-бързо. До 23.7-тогава беше 3652 на 30.7 беше 3840, а на 31.7 беше 3697. За това не съм обнадеждена изобщо. Мисля че утрогестана в момента просто забавя неизбежното.. и все пак според вас има ли някакъв шанс да е всичко наред? От 31.7 не съм пускала чхг, защото лекаря ми забрани, защото само се паникьосвам и изпадам в нервни кризи.. мислите ли че има някакъв шанс?

Винаги има шанс ! Лесно звучи ,но спокойствие,позитивни мисли и почивка.
В такива моменти сме безсилни 🍀

# 374

Винаги има шанс ! Лесно звучи ,но спокойствие,позитивни мисли и почивка.
В такива моменти сме безсилни 🍀
Опитвам се да бъда спокойна, че лекарите си знаят работата и да се настроя позитивно, но честно казано ми е доста трудно. Особено когато си по-информиран е още по-трудно да бъдеш спокоен. Даже честно казано не ме притеснява толкова прокървяването, колкото чхг.. поне прокървяването го виждам че спира почва, намаля, засилва, да факт кръвта е алено червена до тъмно червена, имаше и кафяво зацапване и трябва да се притесня(което правя разбира се..), но по-скоро чхг ме плаши много.. Каза че кухо яйце няма как да е, защото има жълтъчен мехур, но пък попаднах на няколко жени със жълтъчен мехур и са били с диагноза кухо яйце.. не знам нямам идея какво се случва на 8ми чак съм на преглед и за това се допитвам до вас. Знам че тук има много компетентни жени, дали защото са информирани и имат богата обща култура или защото им се е случило, но съм сигурна че някоя жена тук ще ми помогне със съвет, разказ на собствена история или подобна ситуация..

Общи условия

Активация на акаунт