Мартенските зайчета 2024

• 52 755
  • 779
  •   1
Отговори
# 510
Момичетата с кървене, как се развиват нещата при вас?
Аз прокървих на 29.07 и после на 1.08 и бях в болница за няколко дни, имам отлепяне и от тогава пазя леглото. Супер изнервящо е да лежиш по цял ден, но няма как.
Слагам си 3x2 утрогестан и вечер Кринон.
Иначе на последния преглед ми казаха, че върви напред и има хубав пулс.
От последното прокървяване понякога ми се появява кафяво, може би недоизчистена кръв.
Както каза лекаря - игра на нерви.

# 511
Здравейте дами Simple Smile
Включвам се и аз в тази група ,като ще се разпиша и в Априлската. По изчисления съм с термин 02.04.24 ,но съдейки по предишният ми опит не знам дали ще се стигне до там.
Минах преглед за установяване на бременност преди две седмици и вече нямам търпение за следващият във вторник.
С едно дете сме на 2г и се надявам с още един щастлив финал догодина.
За разлика от предишната ми бременност сега имам доста кофти симптоми, но се моля скоро да приключат..... В тази връзка ще се радвам да споделите какво ви помага да намалите гаденето. Става ми лошо от абсолютно всичко Sad Не се храня особено и леко се притеснявам вече. Ще го обсъдя разбира се и с АГ ,но ако имате съвети съм отворена да опитам.

# 512
Здравейте дами Simple Smile
Включвам се и аз в тази група ,като ще се разпиша и в Априлската. По изчисления съм с термин 02.04.24 ,но съдейки по предишният ми опит не знам дали ще се стигне до там.
Минах преглед за установяване на бременност преди две седмици и вече нямам търпение за следващият във вторник.
С едно дете сме на 2г и се надявам с още един щастлив финал догодина.
За разлика от предишната ми бременност сега имам доста кофти симптоми, но се моля скоро да приключат..... В тази връзка ще се радвам да споделите какво ви помага да намалите гаденето. Става ми лошо от абсолютно всичко Sad Не се храня особено и леко се притеснявам вече. Ще го обсъдя разбира се и с АГ ,но ако имате съвети съм отворена да опитам.

Моят АГ ми изписа тези капки . 10 капки два пъти дневно .

# 513
Момичетата с кървене, как се развиват нещата при вас?
Аз прокървих на 29.07 и после на 1.08 и бях в болница за няколко дни, имам отлепяне и от тогава пазя леглото. Супер изнервящо е да лежиш по цял ден, но няма как.
Слагам си 3x2 утрогестан и вечер Кринон.
Иначе на последния преглед ми казаха, че върви напред и има хубав пулс.
От последното прокървяване понякога ми се появява кафяво, може би недоизчистена кръв.
Както каза лекаря - игра на нерви.
Здравей,
И аз пазя леглото.
Бях почти цяла седмица в болница с 2 прокървявания, отлепено сакче и голям хематом. А вече 2 седмици пазя леглото в къщи.
Снощи пак съм прокървила малко. Това ми е 5тото кървене.
Утре съм на преглед и се надявам бебока да е добре.
Според док в 4тия месец ще се нормализират нещата, но до тогава... Disappointed Relieved
     Случайно да си с обърната матка?

Аз като спя лягам на една страна и прегръщам една по голяма възглавница. Така и да искам насън да се обърна по корем, възглавницата не ми позволява.

# 514
Какво общо има обърнатата матка? 😳

Аз съм с такава и се наслушах на много митове и легенди, че се забременява трудно, но аз от първия опит забременях и нито един път не съм зацапвала или нещо по-сериозно. Сега за друго нещо ли ще трябва да влизам във филма?! 😀😀😀

# 515
Една позната разбра че е с обърната матка чак когато забременя. Нямаше никакви проблеми с бременността, освен обичайните си неразположения в първите месеци.
Какво общо има обърнатата матка? 😳

Аз съм с такава и се наслушах на много митове и легенди, че се забременява трудно, но аз от първия опит забременях и нито един път не съм зацапвала или нещо по-сериозно. Сега за друго нещо ли ще трябва да влизам във филма?! 😀😀😀

# 516
Обърнатата матка не е проблем за зачеването, но ако е силно сгъната на заде може да се усеща повече дискомфорт в началото на бременността.
Поне при мене е така и затова попитах.
Не се филмирайте. Няма за какво. Grinning

# 517
Geizer, не, аз съм с Т образна, поне така ми я определиха. Аз лежа превантивно откакто разбрах че съм бременна и пак имам отлепване и прокървяване. Еми не го разбирам това как става!
Вчера влезнах да си измия косата, не знам повече време прекарах под душа ли, по- топла е била водата ли (въпреки че много внимавам), но излезе пак едно кафяво, днес нямам нищо пък. На преглед съм чак на 21 и ще се побъркам до тогава. Всеки път като ида до wc и съм на нокти.

Geizer, ти кое считаш за кървене, когато е ярко червено и си тече като цикъл ли? Иначе ти по-активна ли си, че си получила отлепване? Какви лекарства приемаш?

# 518
  • Хасково
Geizer, не, аз съм с Т образна, поне така ми я определиха. Аз лежа превантивно откакто разбрах че съм бременна и пак имам отлепване и прокървяване. Еми не го разбирам това как става!
Вчера влезнах да си измия косата, не знам повече време прекарах под душа ли, по- топла е била водата ли (въпреки че много внимавам), но излезе пак едно кафяво, днес нямам нищо пък. На преглед съм чак на 21 и ще се побъркам до тогава. Всеки път като ида до wc и съм на нокти.

Geizer, ти кое считаш за кървене, когато е ярко червено и си тече като цикъл ли? Иначе ти по-активна ли си, че си получила отлепване? Какви лекарства приемаш?
И аз съм също както теб страх ме е до тоа5да ида защото не знам какво ше видя на салфетката,

# 519
Аз на 2 пъти прокървих докато спя, така че няма връзка с активността. Сериозното отлепване се случи точно докато спя. Събудих се сутринта с болки и кървяща. Но естествено пазенето на леглото помага да не се влоши съвсем положението.

Всяко кървене, без значение дали е малко, много, червено или кафяво, си е кървене. Поне във болницата ме следяха докато се изчистя напълно от всякаква кръв и зацапвания.
Иначе док казва че в общия случай леките зацапвания не са толкова опасни, както сериозните изкървявания.

ПП : Има една теория, че в нашия случай става въпрос за "нервна" матка. Самата матка реагира и контрахира и предизвиква отлепвания и кървене . И аз не знам какво да мисля вече...
На 2х3 утрогестан съм и на 1 инжекция пролутекс всеки ден.

# 520
Момичета, всеки ден ме боли главата. Обаче нямам апарат за кръвно и не знам дали е от ниско или високо. Вие как се справяте с главоболието? Направо ме побърква понякога.

# 521
Мен също ме боли. Аз съм предимно с ниско кръвно, но дори когато се нормализира пак ме боли. Предимно към челото. В някои аптеки мерят и кръвно.
Момичета, всеки ден ме боли главата. Обаче нямам апарат за кръвно и не знам дали е от ниско или високо. Вие как се справяте с главоболието? Направо ме побърква понякога.

# 522
Главоболието си е доста често срещано и е наистина ужасно..... Може да опиташ да си правиш студени компреси , на мен ми помагат. Но е хубаво и да си вземеш апарат за кръвно Simple Smile Глава боли и от високо кръвно ,а то никак не е Ок особено за бременни.

quote author=Ellariya link=topic=1570071.msg46816209#msg46816209 date=1692004478]
[/quote]

# 523
Апаратът за кръвно е задължителен! Всяка сутрин меря кръвното си. Важно е, защото високото кръвно е опасно за бременни.

# 524
  • София
Днес точно и мен ме мъчи голямо главоболие- още от събуждането. 😒
По принцип съм си с чести главоболия, та един прост Парацетамол никак не може да ми помогне. 😞

Общи условия

Активация на акаунт