Перилни препарати и омекотители - 73

• 46 755
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
Много ми харесва! Може би 60 градуса са високи за материята, от която е направен. Също сушене на слънце не е ок. Аз сутиените ги пера на 40гр. Мисля, че изкуствените материи не издържат 60, поне на моите евтини сутиени. Този от синсей беше 8-9 лв. Не са ми с променен външен вид.

# 226
  • На брега на реката
Може и да ме помислите за мърла, но финно дантелено бельо на 60С никога не съм прала! Не повече от 40, а на самите тях, пише 30С!  От горещата вода и праха, а и сушенето на слънце, материята се изменя!
Гладя с пара почти всичко, без сутиени!
Другото, което се сещам е, че в праховете има нещо като "синка", което при памука дава ефект на искрящо бяло, но при фини/искуствени материи води до посиняване/посивяване!
Може би трябва да си вземете препарат за деликатни тъкани/коприна и с него да пробвате! На повечето прахове за бяло пише, че не са подходящи за коприна и деликатни!
Аз пера с прах на Миле на 40 С и са без проблем! Повечето от сутиените са ми на Триумф.

# 227
Не мисля че има синка, това древно нещо...ползвало се по соца.
То е боя, така че как да посивее дрехата?
В днешните прахове се влага друго, не синка- кислородни избелители, оптични също.

За сЮтЮените бих пробвала да накисна в прах за бяло с допълнително добавена добавка за бяло от рода на солта на ДМ. Би трабвало да избели...

# 228
  • Сливен
Благодаря,че отделихте време за моята драма.
Ще пробвам предложените варианти.
Хубав ден!

# 229
  • София
Аз само да добавя, че има значение заедно с какво го перете.
Когато пера бели дрехи, с прах за бяло, в пералнята слагам само чисто бели, без раета,  щампи и др.

# 230
  • На брега на реката
Ами, аз затова написах нещо като "синка". Знам, че не се  ползва вече.

Прала съм преди време, бельо с Ариел  за бяло и са ми  посивявали, затова започнах да ползвам за деликатни тъкани и вече нямах проблем.
Откакто смених пералнята и започнах да пера с препаратите на Миле, нямам проблем.  Пера си бельото с прах за бяло и няма промяна в цвета!

# 231
В крайна сметка Бекмън за петна от дезодорант работи, но след поне 2 третирания.
Въпросът ми е следният - тъй като живея в чужбина и там това не се предлага, с какво мога да го заменя? Четох етикета и тези 5% повърхностно активни вещества по никакъв начин не ме насочват да потърся аналог.
Ще взема 2-3 спрея, но предвид белите тениски на детето ми и навиците за преобличане и пране, до никъде няма да стигнат.
Коя е активната съставка, която трябва да търся в един препарат, за да има винаги снежнобели подмишници бялото и остатъците от дезодорант по цветните дрехи да изчезват? Безкрайно ще бъда благодарна, ако някой ме насочи!

# 232
Писаха ти, ама не четеш. Киселина.

# 233
Прочетох отзивите за Медикс баня, както и в началото на тази тема за възможно решение на проблема с лимонена киселина.
Питането ми бе по отношение на препаратите за баня (конкретно този Медикс, щом работи), но явно не съм била конкретна със своя въпрос. Исках да намеря аналог по съставките му (вероятно е една основна), за да потърся подобен препарат за баня, в държавата, която обитавам.
Намерих аналог на Бекман, но крем, ще пробвам и с него.
И да, явно не чета, но пък не съм груба 🙃.

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 17:46 от waterproof

# 234
Върнах се от море, в хотела нямаше леген в който да накисвам тениските си. Днес прах белите блузи , 60 гр., добавка за бяло, дълга програма. Вадя и виждам жълто под мишниците...Flushed изненадах се, честно казано.
Веднага напръсках със Сано антикалк, препарат против котлен камък, постояха няколко часа и ги изпрах отново с прах за бяло.
Жълтото се беше махнало този път.
Може и от мазилото за слънце да е част от проблемът, но едва ли, пресвид че под мишници не слагах от него.
Всъщност и ролон не слагах много, 3-4 пъти да съм пръснала...но е факт, че жълти петна, ама хубаво жълти, патешко чак Joy...имаше...
Както и да е, оправиха се.
Извън морето, тук не съм имала такива яки петна и или поне неизпрани от първи път такива....

А, и пак боядисах в син нюанс две мои тениски и една ризка на синко....но това от моя глупост. Нещо синьо пак пусна Stuck Out Tongue Winking Eye..или една рокля, или новата микрофибърна кърпа за плаж от Пепко...ноо да сме здрави, това са бели "кахъри"...

# 235
Прочетох отзивите за Медикс баня, както и в началото на тази тема за възможно решение на проблема с лимонена киселина.
Питането ми бе по отношение на препаратите за баня (конкретно този Медикс, щом работи), но явно не съм била конкретна със своя въпрос. Исках да намеря аналог по съставките му (вероятно е една основна), за да потърся подобен препарат за баня, в държавата, която обитавам.
Намерих аналог на Бекман, но крем, ще пробвам и с него.
И да, явно не чета, но пък не съм груба 🙃.
Всеки препарат за баня без белина ще свърши работа.

# 236
Вчера си взех на Ленор парфюмните перли. С днешното пране - летни дрешки на програма 40 градуса, ръснах в барабана около 20 перлички, не виждам нещо да е ароматизирано. Хич не разбрах отзад картинките, а превод на бг няма .
По колко слагате от тези перли ?
Поне половин капачка, за пълна пералня - цяла капачка, за да има смисъл.

# 237
Teta75 , не вярвам микрофибърна кърпа за плаж да пусне , дори и да е чисто нова - да не е прана преди това . Аз моите откакто са купени/ преди около 3 години / , дори и чисто нови като бяха , ги смесвам заедно с другите за плаж/ имам дори 1 чисто бяла/ , пера винаги на 90С и нямам нищо оцветено .
Дори сега ми свършва пералнята с кърпата за плаж/включително и микрофибърни/ , прана на 90Сза 3 часа с предпране и няма нищо оцветена , включително и една нова цветна .

# 238
Може роклята тогава...

# 239
  • София
Сутиените, освен ако не са от памук, не се перат на 60 градуса, това ще ги скапе тотално, особено ако са с дантела. На повечето от тях има указание за ръчно пране, което предполага температура около 35-40 градуса. И препарат за фино пране. Макар че аз ги пера на ръка с прах за бяло и предварително накисване. Бих ги пуснала и в пералня с мрежичка, на  програма за фино пране, но тъй като нямам други бели дрехи, които да пера на тази температура, предпочитам на ръка.

Общи условия

Активация на акаунт