Перилни препарати и омекотители - 73

• 46 915
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
С таблетките се чисти пералнята, не се перат дрехи! Празен цикъл, на висока температура.
Днес отворих немския Ариел , кутия за 30 пранета, 13.50лв. Ароматът му наподобява на този на гела, но по- слаб. Не съм го тествала още.
Интересно защо Ариел в кутиите за 18 пранета мирише сладникаво и различно, май беше полски или чешки.

# 166
  • Ст Загора
Нещо вълшебно за изпиране на петна? Вълшебен прах, препарат?Честно, от памучните тениски нищо не ми излиза. Искам нещо, което да сложа директно в пералнята. не ми се занимава с третиране на петната отделно. както правя сега.  Някъде чух за таблетки за съдомиялна, някой пробвал ли е, какви таблетки, къде да я сложа?
това имах предвид.
На празна съм съгласна

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 11:52 от nasito8988

# 167
  • София
Тая сутрин си накапах бялата блуза с оцветяващ спрей за коса. Спреят по принцип е от отмиващите се. Блузата е ефирна, тънка, от тези масовите, не знам каква точно материя е, но няма изпиране. Бързах много и я натърках със сапун за петна, също и Спот пръснах - търках, търках - нищо не става. Една капка е, но се вижда. Много ми е любима тая блуза. Sad Не знам дали да пробвам със спирт, ацетон? Някакви идеи?

# 168
РРР, ако е бяла с доместос или белина, капваш на петното и изпираш след 2-3 мин.

# 169
Щях да я намажа с кашичка от прах за бяло и добавка с кислор.избелители.
Да постои около половин час. И тогава щях да я изпера. Със същите съставки.

# 170
Тая сутрин си накапах бялата блуза с оцветяващ спрей за коса. Спреят по принцип е от отмиващите се. Блузата е ефирна, тънка, от тези масовите, не знам каква точно материя е, но няма изпиране. Бързах много и я натърках със сапун за петна, също и Спот пръснах - търках, търках - нищо не става. Една капка е, но се вижда. Много ми е любима тая блуза. Sad Не знам дали да пробвам със спирт, ацетон? Някакви идеи?
Имам две цветни блузи, накапани от спрея, нямат изпиране . С нищо!
Наистина за бяло може да се пробва с белина.

# 171
Споделям моята борба с лекетата от последните 3 дни, май на епопея отиват нещата. Та ММ е истински талант в лекьосване на дрехи, не знам как успява, но просто е непобедим. Та връчва ми бялата (знам, грешка) блуза, която му бях подарила, с 4 огромни лекета, на цвят сиви, гледа гузно. Викам му "к'во е тва, бе, човек", отговаря "не знам, нещо от самолета" (връщаше се от дълъг полет). Гледам тъпо викам му "къв е тоя самолет, бе, да не си се въргалял в каргото...", вдига рамене. Та почвам да кроя пъклен план за прането на този шедьовър, дето е постигнал нашият. Та мисля, мисля, викам си обезмаслител и Вениш ще спасят положението, нали, таковата по всички флангове да ударя загадъчните лекета. Да, ма не - там са си. Изтъпявам. Мисълта след малко, забавено скача на белина, нали е бяло... белината е нуклеарна, ще оправи всяко леке на бяло, мисля си, няма как просто... кисна в леген и внимавам все едно сярна киселина има там, ръкавиците до лактите са сложени, мажа ръцете трескаво с крем после, че от тая отрова знае ли се, ШОК - резултат НИКАКЪВ. Вече кълна и се сбогувам със скъпата блуза, която му подарих за ГОДИШНИНАТА, почвам да ровя из шкафа с перилни препарати барем нещо изскочи, дето ЕВЕНТУАЛНО ще е ПО-МОЩНО ОТ БЕЛИНА (?!?!?!), знам ли и аз вече... нищо не знам. Борбата е безмилостно жестока. Та изравям ето това чудо, спомням си как една приятелка ми разказваше, че така само успявала да изпере петната от пелените на бебето. Ми тъй и тъй друго не ми остава - намацотих яко и оставих да седи. Отивам да видя к'во става, не очакваща нищо и с мисли за насилие над ММ - утрепах два работни дни, в работни срещи на които докато съм: търкам, препирам и тн, че и говоря 'щото нали работа, как съм звучала не знам, добре че съм хоум. И какво да видя, петната са ПОЧТИ изчезнали, хайде второ търкане с таа четка. И сагата приключи - вдигам банкет. Ей пусто му... другият път сам ще си я пере. Иначе човекът си пере неговите неща, ма не му дреме има ли няма ли петна и ще си ходи така, ако не бях подела аз атаката (реален случай). Та при мен идват тежките случаи Grinning

# 172
"белината е нуклеарна" - това не го разбрах? Може ли да обясните?

# 173
метафора, че е радио активна и изтребва всички...петна Grinning но явно не.

# 174
Белината с времето уврежда тъканите-пожълтяват и изтъняват. Силен окислител е.

# 175
Аз за всички петна ползвам само това от ДМ,много съм доволна!

# 176
Белината с времето уврежда тъканите-пожълтяват и изтъняват. Силен окислител е.

Знам да, за това и метафората. Не бях ползвала белина от години, но бях в шок от постижението щом и тя не се справи с това “творение”.

# 177
Здравейте, в момента съм в Гърция днес ходих да си купя Скип имаше 2 вида син и  от зеления също на всички обаче избелителите са 5- 15%.Клинекс не видях, погледнах и Ариела за бяло и той е с 5-15% Планет пур също... та съм в недоумение какво да си купя и има ли смисъл изобщо.

# 178
Няма смисъл.

# 179
  • Ст Загора
То и тук има Скип. Ариел не е ок офиц. Внос . Мн се овлажнява. И клинекс май е с 5- 15 % кислородни избелители

Общи условия

Активация на акаунт