Отговори
# 1 560
Хайде, ако обичате, да се държите по-възпитано. Търсят частни учители, защото благосъстоянието им нарастна и си мислят, че така трябва.

# 1 561
Всъщност търсим частни учители, защото:
А) искаме децата ни да получат повече знания от предвиденото в училище
Б) имат нужда от допълнителни уроци за усвояване на предвидения материал.
Катя И, дори и при равни условия (един и същ учител) децата усвояват различно. Всъщност няма как условията за са абсолютно равни, защото децата имат различни възможности и различна мотивация, различна подкрепа в семейството. Дори и деца от едно семейство при един и същи учител могат да имат различна успеваемост.

# 1 562
Вас не Ви ли притеснява факта, че половината от анкетираните от МОН родители търсят частни учители.

Във всяка държава, ако има изпити за нещо желано с голямо търсене и малко свободни места, се осъществява допълнителна подготовка с уроци. Това е най-нормалното нещо по принцип. Махни състезателния елемент и уроците ще секнат. Но кажи как тогава ще се определя кой къде да учи. Може би с лотария?

# 1 563
И защо трябва да ни притесняват частните уроци?
Повече ме притеснява "частното"  държавно здравеопазване, където ме рекетират официално с избор на екип. (малко встрани от темата)

Та, частните уроци не са задължителни. Който не желае или няма възможности, разчита на училището, на подготовка вкъщи. Който има допълнителни цели (усвояване на материала, нови знания, подготовка и тренировка за изпит и др.), какъв е проблемът да посещава курс/частен урок? Това в никакъв случай няма да повлияе на знанията на останалите деца, ходили или не на уроци. Всеки се стреми към по-добър резултат, когато е на състезание. За всяко такова трябва подготовка. Защо спортистите ходят на тренировки? Подобно е и с подготовката за НВО за постигане на оптимален резултат.
И въпреки всичко задачите са изцяло от материала в училище. Няма едно нещо, което да не е от учебниците. Напълно постижимо без уроци, стига детето да се подготвя системно, да усвоява и запомня, разбира се.

# 1 564
Както не ви притесняват частните уроци, при положение че имаме по закон безплатно образование, така не бива да ви притеснява и частното здравеопазване. Едно и също е. На хартия е едно, но на практика е друго. Щом считате, че това е нормално, ок

Има неща, които децата НЕ учат в училище. Никой не обяснява как точно се разписва задачата. И децата смятат, че щом са получили верен отговор, значи всичко е точно. Ама не е. А отнети точки за неразписана задача може да са фатални за желана гимназия.

Защо все към МГ залитате?! Не си ли задавате въпрос, който мен ме притеснява? Защо по български има много по- малко отлични оценки?! Роден език не владеят, обаче повечето се целят в езиковите гимназии. После това личи в елитни професии, които практикуват. Нима не ви прави впечатление, че министри, адвокати, лекари и учители пишат с грешки?! Какво тогава искаме от деца на 13-14 години?!

# 1 565
Както не ви притесняват частните уроци, при положение че имаме по закон безплатно образование, така не бива да ви притеснява и частното здравеопазване.

Съвсем различно е. Никой не ви кара да си плащате в държавното училище, нали? Всичко там е безплатно за децата. Аз влизам в държавна болница, където ме изнудват. Има лек нюанс, нали?
Иначе нямам против частните болници и клиники, където отиваш, знаейки, че ще си платиш, както има и частни училища на същия принцип.

Не залитам към нищо. Казвам, че и по двата предмета трябва да има по-сложен модул. Децата учат всичко в училище, което се включва в НВО, дали и как го усвояват е съвсем различен въпрос.

Нима не ви прави впечатление, че министри, адвокати, лекари и учители пишат с грешки?! Какво тогава искаме от деца на 13-14 години?!

Да им преподавам БЕЛ на министрите ли що ли....? Щом някои си са неграмотни, то и децата ни трябва да са такива? Хмммм......

# 1 566
Карат ме много неща да плащам в държавното училище. И учебниците по език, и учебни тетрадки по всеки предмет, и сборници, и помагала.....И още, и още.

# 1 567
Е, какво да кажа..... Мисля, че в това дискриминация няма - всички си плащат учебните тетрадки.

Отново питам -  защо трябва да ни притесняват частните уроци? Защо някои от вас ви притесняват...?

# 1 568
Защото всяко българско дете има достъп до безплатно образование. НВО трябва да оценява знанията, които това образование дава. Сега си мерим уроците и курсовете. Всъщност те са и доста голям разход. Почти колкото такса за частно училище.

# 1 569
Ахаааа....не е проблемът, че твоето не знае, а, че не искаш другите да знаят нещо повече от него. Да вземем да затворим и библиотеките, току виж някое дете прочело нещо повече от задължителната литература и научи нещо извън безплатното образование (о, ужас! Сакън!).

# 1 570
Е, какво да кажа..... Мисля, че в това дискриминация няма - всички си плащат учебните тетрадки.

Отново питам -  защо трябва да ни притесняват частните уроци? Защо някои от вас ви притесняват...?
Защото, ако за влизането в елитна гимназия са нужни частни уроци, то децата, чиито родители нямат такава възможност, или изобщо нямат родители няма да имат достъп до тези училища и се губи равнопоставеността. Иначе да, дете без училище няма да остане, но детето на родителите, които не могат да плащат за частни уроци ще е ощетено, най-вече в София и някой и друг от най-големите градове - колкото по-малък е градът, толкова по-голяма е ножицата, а и повечето деца не ходят на частни уроци. Извън елитните гимназии също се налага, ако няма среден ешелон училища или той е малък.

# 1 571
Ти за моето не бери грижа!
Темата е за всички деца. Ясно е, че форумните са златни всичките до едно. Както е ясно, че всяка ССФ може с лекота да даде крупна сума за уроци при светилата в нАуката

Годишната карта за библиотеката е по- евтина от всяко училищно помагало.

# 1 572
И какво се оказва!?! Някои от вас не искат други да си пращат децата на курсове/уроци, понеже децата им ще станат по-добри в училище от другите? Честно, не съм си мислила, че мога да прочета нещо подобно някога, еле пък тук...!

Нали знаете защо в пъкъла около българския казан нямало дявол пазач? Когато някой тръгне да излиза, останалите го дърпат за краката!

Ти за моето не бери грижа!
Темата е за всички деца. Ясно е, че форумните са златни всичките до едно. Както е ясно, че всяка ССФ може с лекота да даде крупна сума за уроци при светилата в нАуката

Годишната карта за библиотеката е по- евтина от всяко училищно помагало.

Добре де, нечие дете (да не е точно твоето) да не ходи на курсове, понеже ще научи нещо, което другите не знаят, така ли?!?!? Просто без думи оставам.

Щом картата за библиотека е толкова достъпна, значи всеки има избор да си вземе книга и да се самообразова безплатно.

Пак не виждам какъв е проблемът в курсовете и това, че нечии родители влагат средства в обучението на детето си?
Да закрием частните училища? Там се наливат едни крупни суми за по-добро образование? Защо не мерим и там и да предявяваме претенции?

# 1 573
Явно четене с разбиране не го умеете
Няма смисъл да продължавам. Последно ще кажа, че аз не съм ходила на частни уроци. Просто защото тогава си мислех, че само тези, които имат пропуски в училище се нуждаят от такива.

# 1 574
Нещо съвсем се объркахте....
Аз като мога да решавам задачи и да подготвя детето си, къде точно да се скрия?!
И на частни уроци съм ходила, да се срамувам ли.
Съвсем се оляхте вече. ..

Общи условия

Активация на акаунт