Нашите цветя - обща тема 21

• 44 719
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Моите китки са още на терасата. Всъщност, дипладенията и едно индрише. Още не е застудяло истински и задържам. Имам и един кактус, от който се чудя как да се отърва, а мъжа ми много държи на него. Ще взема да го замъкна на работа и ще "забравим" за него.

# 631
Зюмбюлите в саксия на терасата са ми покълнали. Пролетта, след като прецъфтяха, ги сложих дълбоко в пръстта, като изобщо не вярвах, че втори път нещо ще поникне. Сега се чудя дали да ги преместя на остъклената тераса или да ги оставя на откритата.

# 632

2 "листенца" са. Сложих го директно в пръст, че във вода загнива. Това ли е оптималния вариант да се хване?
* Т. нар. Коледниче е.

# 633
Това е , то ще си пусне коренчета . Дръж го на светло . Моите са на не правя светлина . Обаче няма ли да изсъхва много с тази тор . Според мен сложи и малко пръст .

# 634
  • София/Варна
Зюмбюлите в саксия на терасата са ми покълнали. Пролетта, след като прецъфтяха, ги сложих дълбоко в пръстта, като изобщо не вярвах, че втори път нещо ще поникне. Сега се чудя дали да ги преместя на остъклената тераса или да ги оставя на откритата.
Аз бих ги оставила на откритата тераса

# 635
alisa212, в обикновена "торопочвена смес" е.
Предполагам трябва по-обилно поливане докато пусне коренчета?

# 636
alisa212, в обикновена "торопочвена смес" е.
Предполагам трябва по-обилно поливане докато пусне коренчета?

Аз не ги поливам често . Не обича много вода .  Нямаше ли мустачки ? Бавничко си растът обаче .
Преди 2 3 години бях сяла едно великденче , то е от техния род . Ами много бавно расте. Успех

# 637
Това е от пролетта, посадено след като е пуснало корени във вода, но пак беше по две "деления".

# 638
Нямаше мустачки. Отчеснато просто. За честото поливане имам предвид докато пусне корени, иначе знам, че иска по-малко. Но във вода са ми загнивали, преди да пуснат, затова реших директно в пръст.

# 639
Здравейте,нова съм в групата,обожавам цветята и си гледам няколко с много любов. Прочела съм всички теми,изключително красиви неща показвате. Реших,че можем  взаимно да сме си полезни със съвети. Много уютна тема сте направили. Надявам се да бъде приета😊  Поздрави на всички и хубав ден ви желая💐🍀😊

# 640
Cathy Todorova , добре дошла!
Питанка - дали е добре да  пресадя  коледничето сега?

# 641
Cathy Todorova , добре дошла!
Питанка - дали е добре да  пресадя  коледничето сега?

Според мен не е времето сега. Сега започва да цъфти.

# 642
Добре дошла Кати Simple Smile!
Pippi, нищо не пречи да пробваш и сега, ако не се "хване" на пролет пак Simple Smile!
И моето коледниче е напъпило , но като че ли цвета е по блед в сравнение с миналата година.
Все още на откритата тераса .

# 643
Natt***,
как си оформила така хубаво Дървото на парите, което се вижда зад Коледничето? От години го имам, все едни голи пръчки ми стават, поначупвам, слагам отново, но не мога да го направя така кичесто.

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 21:12 от Charomatna_e

# 644
Момичета идвам с питанка. Какво да правя със старата розетка на гузманията? Премахва ли се? Отстрани израстват нови и нямам идея как да постъпя, да режа или не?
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт