Нашите цветя - обща тема 21

• 44 714
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Natt***,
как си оформила така хубаво Дървото на парите, което се вижда зад Коледничето? От години го имаzм, все едни голи пръчки ви стават, поначупвам, слагам отново, но не мога да го направя така кичесто.
Благодаря Simple Smile, откакто забравям да го поливам се чувства прекрасно! Не полагам никакви специални грижи, лятото 3-4 пъти съм ги къпала под душа(две саксии една до друга са), и това е .

# 646
  • София
Момичета идвам с питанка. Какво да правя със старата розетка на гузманията? Премахва ли се? Отстрани израстват нови и нямам идея как да постъпя, да режа или не? 

Не е спешно да пресаждате новите "бебета", те продължават да се хранят от "майката". Аз отрязах и пресадих моите, когато пораснаха повече на височина и започна да им става малка саксията. Доста се колебаех дали да не изхвърля старото растение (цъфти само един път), но в крайна сметка го оставих. Сега от него поникнаха нови издънки. Има място в саксията и няма да ги пресаждам повече.

Виждам, че има още останал цвят. Когато прецъфти напълно, стъблото ще започне да изсъхва и е желателно да го отрежете в основата (само стъблото, не цялата розетка), защото ненужно ще загрозява вида на саксията.

# 647
Благодаря!

# 648
Момичета идвам с питанка. Какво да правя със старата розетка на гузманията? Премахва ли се? Отстрани израстват нови и нямам идея как да постъпя, да режа или не?
Скрит текст:
.                           
Може ли да ми кажеш как я гледаш,аз имам същото,но някак листата са му свити,на светло място е,поливам често по малко,но нещо май не правя както трябва🤔

# 649
Скрит текст:
.                           
Може ли да ми кажеш как я гледаш,аз имам същото,но някак листата са му свити,на светло място е,поливам често по малко,но нещо май не правя както трябва🤔
На остъклен балкон я гледам постоянно, но не на пряка слънчева светлина. На един шкаф е в ъгъла, но не е директно до прозореца. Поливам 1-2 пъти седмично в розетката, не в пръстта. Нищо особено като грижи. Пролетно време слагам малко компост отгоре и това е.

# 650
Скрит текст:
.                           
На остъклен балкон я гледам постоянно, но не на пряка слънчева светлина. На един шкаф е в ъгъла, но не е директно до прозореца. Поливам 1-2 пъти седмично в розетката, не в пръстта. Нищо особено като грижи. Пролетно време слагам малко компост отгоре и това е.
Благодаря ти😊🍀

# 651
  • София
Защо има мухъл?

# 652
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
от почвата е.
и повече влага, но основноот почвата.

# 653
Задържа влага, пробвайте да разрохкате почвата.
Започнах да поливам амарилисите, т.е. надявам се на цвят, на светло са. Има ли вероятност да изкарат само листа и не трябва ли цвета да се покаже пръв? Като ги купувах бяха така.

# 654
Задържа влага, пробвайте да разрохкате почвата.
Започнах да поливам амарилисите, т.е. надявам се на цвят, на светло са. Има ли вероятност да изкарат само листа и не трябва ли цвета да се покаже пръв? Като ги купувах бяха така.

Мисля, че е рано още да цъфтят . А дали става сега да ги разсъдя моите ?

# 655
Видях, че вече продават в Кауфланд и вадят цвят, затова и ги събудих...то не знам въобще дали са се водили заспали де 🤔

# 656
Видях, че вече продават в Кауфланд и вадят цвят, затова и ги събудих...то не знам въобще дали са се водили заспали де 🤔

Еми те за това , защото да им се види цветя . Иначе цъфтят около НГ или малко след нея . Като цяло рядко ги поливаме и си изкарват цвят когато си искат.

# 657
Т.е. работата е на късмет дали ще имам цветове тази година?

# 658
Не знам нашите всяка година изкарват цвят по 2 3 пъти в годината . На прозореца е на светло и рядко се полива . Листата се режат и след известно време изкарва цвята после пак се режат и така .

ПС : Даже все още са на вън .

# 659

Здравейте,прекрасници😊 Намерих това клонче от аглоанема,вкорени се хубаво и вчера го засадих,обаче ми изглежда много тъжно. Дайте съвет,ако някой от вас гледа,на каква светлина да е и как да поливам. В момента съм го сложила на източен прозорец.

Общи условия

Активация на акаунт