Нашите цветя - обща тема 21

• 44 711
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
На непряка към тъмна, поливам веднъж седмично с престояла вода. Моите станаха много големи , счупих и засадих като твоето клонче , занесох го в работата преди два месеца - там светлина не влиза и си вирее добре за сега.

# 661
  • София
Още от мушкатата

И групова снимка. Вече са прибрани .

# 662
И аз вчера ги прибрах. Оставих само някои цветя, които издържат на студ. Мушкатата в едната саксия ги извадих, начупих и набоцках. Ако се хванат, хванат. И без това такива червени имам много. Няма да ме е яд.
Обаче имам едно бебе котка, което е решено да ми съсипе всички вътрешни китки. 😖😓🥺  Всеки ден някоя саксия припада и по някое клонче дава фира. Направо вече не знам кво да го правя това животинче. Кливията явно скоро няма да ме зарадва:

И белята:

# 663
Ох, това бебе котка ми усмихна деня, все едно казва : “ Не ме гледай, не съм аз”.😂😂😂
И аз прибрах моите.
Не можех да повярвам , че бенджаминът е минал два метра.Едва мина през вратите. Напролет не знам как ще го изкарвам.
Тази година направих голяма грешка, обичайно ги изкарвам навън април- май, а сега- юли началото. Много трудно се аклиматизирала в жегата и малко пораснаха. Ще ми е за урок.

# 664
  • София
"Белята" е много  красив!
Моите котки също унищожиха някои цветя, на други счупиха саксиите. Сякаш им доставя удоволствие да събарят саксиите с цветя. Отдавна не ги пускам сами при цветята. Ако влизат в хола или на балкона, само с мен, да ги наблюдавам. Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 17:49 от Amiamo

# 665
Момичета, идвам да се похваля, макар и с няколко дни закъснение. Обещано и изпълнено от Госпожа Лаленце - получих от красивата Розалинда, както и алпийски сакъзи. Сега остава само да се хванат и да прекарат зимата. Сърдечно благодаря още веднъж, Госпожа Лаленце Flowers Tulip

# 666
Момичета и аз идвам да се похваля . В една от предишните теми бях качила снимка на една висока палма подобна на юка . Имаше издънка около 80 см и я отрязах с макетното ножче и я потопих във вода и сложих на тъмно. Та току що видях, че е започнала да пуска корени след три седмици . Урааа .

ПС : Чудя се дали да не отрежа и голямото стебло , че е много високо и криво ама пък се чудя дали ще избие или ще загине останалото.

# 667
  • Бургас
Цветята ми са още навън. 
Уж го дават събота да се влоши времето,та се чудя кога ще ги прибера.

# 668
Цветята ми са още навън. 
Уж го дават събота да се влоши времето,та се чудя кога ще ги прибера.

И аз така. Дипладениятя ми е цялата в цвят и пъпки. Но през почивните дни ще я внасям, доста е студено вече.

# 669
Здравейте ,
Имам въпрос отн тази Бегония - защо дори и младите й листенца се втвърдяват  и се извиват навън , преди да развият  хубаво листата си

# 670
Точно от тази бегония сях около 6 7 пъти и не мога да я захвана и толкова . Пък много ми харесва .

# 671
Предполагам и е студено. Бегониите ми се хващат и от листенце.

# 672
Точно от тази бегония сях около 6 7 пъти и не мога да я захвана и толкова . Пък много ми харесва .

Явно не е " ваше " цвете🙂

Да не би да засаждате винаги при еднакви условия ?
Пробвайте да промените нещо следващия път Лично аз Предварително държа листенцето  във водичка докато пусне малко коренче и тогава го засявам

# 673

Пробвайте да промените нещо следващия път Лично аз Предварително държа листенцето  във водичка докато пусне малко коренче и тогава го засявам

Аз сея клонче . Свекърва ми има същата бегония , но е огромна и няколко пъти чупих за я захвана ей не става и не става . Пък много ми харесва . Може би ще опитам от листо макар , че ще расте много бавно .

# 674

Аз сея клонче . Свекърва ми има същата бегония , но е огромна и няколко пъти чупих за я захвана ей не става и не става . Пък много ми харесва . Може би ще опитам от листо макар , че ще расте много бавно .

Пробвайте с клонче от друго място , не от свекито / това са неща ,които цветята усещат /

Общи условия

Активация на акаунт