Нашите цветя - обща тема 21

• 44 711
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
Да ама аз го гледам като писано яяйце . Може би не се хваща защото самото клонче е доста дебело защото бегонията е голяма . Така едно поне не се хвана . А толкова я харесвам и и се радвам . Ще пробвам пак и пак докато не стане . В близост нямам такава бегония . Ще пробвам с листо ако не стане значи не ми е писано .

# 676
  • София
Внесох цветята вкъщи. Листата на мушкатото започнаха да пожълтяват и да съхнат. Иначе все още цъфти. Дали е от сезона или нещо не правя както трябва? Това му е първата зима и не знам какво да очаквам. В стаята е леко хладно, парното ни работи съвсем слабо.

# 677
  • Бургас
Мушките обичат хладно и студено време. Не ги дръж на топло.
Нормално е да жълтеят листата.

# 678
Моите ги прибрах преди седмица, пожълтяха част от листата, но продължават да цъфтят (вчера даже чистих листа).
Орхидеите ми обача са полудели, пресях ги ( във стария субтрат, че ме мързеше да ходя за нов, а и ги подготвям да ги слагам на топки в мъг и в една огромна купа). Та пресях ги и сега гледам всички са пуснали цветоноси. Коледничето ми е на етап цъфтене и то ( явно си хареса ъгъла, в който е заточено)

# 679
Ако си оставя мушкатата навън, дали ще изкарат догодина, или ще умрат напълно? Понеже имах ремонт, пренареждах и сега няма място и за тях (а не ми е приятно да ги редя по площадките, във входа на блока, въпреки че някои съседи го правят).

# 680
  • София/Варна
Ако си оставя мушкатата навън, дали ще изкарат догодина, или ще умрат напълно? Понеже имах ремонт, пренареждах и сега няма място и за тях (а не ми е приятно да ги редя по площадките, във входа на блока, въпреки че някои съседи го правят).
Ще умрат

# 681
Понеже нямам място прибрах 4 сандъчета, останалите са на открита тераса. Предишни години са измръзвали с първия сняг, сега съм ги изместила на перваза на прозореца - ще видим. Леля ми нейните ги вади от саксиите, изтръсква леко, поставя ги първо в хартиени торби, след това в найлонови и ги закача в една външна постройка за инструменти.

# 682
  • Бургас
Момичета,можете да ги завиете с найлон.
В Созопол,миналата зима, всичките ни мушки на работа, бяха навън,на открито,но на завет. Не мислихме,че ще оцелеят,но оживяха! Цъфтяха си цяло лято. Сега пак са на открито.

# 683
Предишни години моите презимуваха навън, само в големите студове и когато има сняг, ги завивах с един найлон. Всъщност технологията ми е, голям дебел байлонов чувал и вътре в него 10-15 саксии или няколко сандъчета с цветя. Като се разваля времето, връзвам чувала. като е ок, е отвързан.

# 684
Последните 2-3 години зимите при нас са много топли и слънчеви и голяма част от цветята ми презимуват на открита южна тераса -19.12.2021г
- 31.12.2020г.

от януари 2023г. Миналата зима имаше около една седмица с отрицателни температури от порядъка на - 10 градуса и единствено тогава ги преместих на остъклената тераса. Тази година мисля пак да процедирам така Simple Smile!
А тази е от 21.01.23г .

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 20:56 от Natt***

# 685
То и аз съм оставила във Варна на терасата мушкатата и палмите....да си призная честно всичко. Оцеляха в ураганния вятър. Но в София не смея. Със съседите сме украсили стълбите, точно като зимна градина е. Той от време на време затваря стъкления покрив, че иначе ще умрат

# 686
За поредна година издирвам жълто коледниче /от другите цветове имам и мога да подаря, за Бургас иде реч/.

# 687
За жълто не знам, а пък разбрах, че имало бяло Коледниче и бих купила. А това е последната ми придобивка,започна и да цъфти.

Някакви насоки за отглеждането? Забелязвам, че има няколко окапали пъпки.

# 688
Има бяло, да, но не е 100% бяло, а с малко розово. Това са много лесни за гледане цветя, не обичат смяна на мястото - това е. Голяма част от пъпките ще паднат, но това е нормално когато го купувате цъфтящо.

# 689
О, благодаря,Деси, успокои ме! Реших, че нещо не му е добре или е стресирано Joy Сложила съм го на източен прозорец и до парното. Четох, че се полива рядко. Така ли е? Надявам се да се отворят повече пъпки и по-малко да окапят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт