Градинарство - моето хоби 33

• 44 391
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Днес си взех луковица на нискостеблен ирис. Някой знае ли как се отглежда?

# 646
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
луковици, нали? не грудки?
бодеш и чакаш.
цъфти рано пролетта.
после го изяждат каквито гадове има по градината.
но са много нежни и красиви.

# 647
луковици, нали? не грудки?
бодеш и чакаш.
цъфти рано пролетта.
после го изяждат каквито гадове има по градината.
но са много нежни и красиви.

Луковица е. Ще я засаждам в саксия. Simple Smile

# 648
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
хм, ако е навън може почвата да замръзне изцяло и ще измръзне луковицата.
ако е вътре на топло има риск да цъфне съвсем ниско в листата, преди да се е източил цветоноса.
тези рискове ги има за всички форсирани луковици в саксии.

Simple Smile опитай, ще ми е интересно какво ще се получи. Simple Smile

# 649
хм, ако е навън може почвата да замръзне изцяло и ще измръзне луковицата.
ако е вътре на топло има риск да цъфне съвсем ниско в листата, преди да се е източил цветоноса.
тези рискове ги има за всички форсирани луковици в саксии.

Simple Smile опитай, ще ми е интересно какво ще се получи. Simple Smile

Да, ще пробвам и после ще пиша. Дано да стане Simple Smile

# 650
И аз засадих мини ириси , но моите са в градината, заедно с още около 60 лалета. Всичките ги обелих и накиснах в калиев перманганат преди засаждането, а под тях сложих малко пясък. Дано да е точна рецептата и напролет да си похваля Grinning

# 651
  • густо майна Филибето
Искам да си засадя в градината ароматни рози, без значение дали храст или катерливи, само да миришат на роза. Проблемът е, че не мога да намеря никъде. Някой да знае къде продават наистина ароматни рози. Четох за сорта Albertine, че бил най-ароматен.

Розата с най-силен аромат в моята градина е Zephirine Drouhin - катереща е, еднократно цъфтяща, и това, което първо ме спечели - без бодли Simple Smile Цъфти най-рано от всички, които имам , и ароматът ѝ се усеща от разстояние. Формата на цвета не е особено изящен, и баграта ѝ е кюлотено розово, но с аромата и липсата на бодли компенсира Simple Smile.
Друга, която усещам от разстояние, е DOUBLE DELIGHT. Можеш да я видиш тук https://oakplants.eu/roza-double-delight
Имам и други ароматни, на някои съм разпознала имената, иначе са купувани от производители, чиито рози са по номера Simple Smile Работата е там, че облагородяват с лицензни сортове, но нямат правото да ги продават, затова ги пускат с номер и цената им е в пъти по-ниска.
Може да разгледаш сайта от линка, там е включена и характеристика за аромат.
Най-лесно е пролетта по градинските центрове, където продават цъфнали рози, да си избереш и по вид, и по аромат Simple Smile
Моята любимка като форма, цвят и аромат, е Brother Cadfael, храстовидна.
Уханни са ми Crown Princess Margareta , катереща, цъфти на три вълни при добри условия.
'Princess Alexandra Of Kent', Grafin Von Hardenberg са също ароматните, за които се сещам.

# 652
Момичета, при мен на сутринта всички по-тънки дръвчета бяха огънати като дъга, едвам ги изчистих и ги подпрях с подръчни материали. Най-ми е жал за лимонената туя, отчупи се огромен клон (.
А иначе до вчера

# 653
  • Пловдив
Ох,същото бе и при мен .В 6.30 сутринта започнах да чистя снега от всички надвиснали клони .Дори си помислих ,че Пинията е приключила жизнения си цикъл ,защото бе легнала на земята ,въпреки че е подпряна с дебел кол .Не вярвах ,че дебело  стъбло може да се огъне на 90° без да се счупи .
А,големият Мискантус е целият под снега ,няма го .
И съседския Лимонов кипарис се е разчекнал сериозно ,въпреки че е голямо дебело дърво над 5 м.

# 654
При мен две плодни млади дръвчета не се виждат от снега. Едното със сигурност е прекършено.
Искам да ви питам понеже прибрах колоцефалуса миналата седмица в къщата, но не е така мъхнат и сребрист като преди . Стои по-сух и смачкан. Дали така става зимата или нещо е измръзнало.

# 655
Честит първи сняг! Моите зимни теменужки са нацъфтели преди снега де Grinning

# 656
При мен щетите са една счупена райска ябълка и една смачкана японска върба. Но точно снощи казвах, че трябва да ги режа и …

# 657
Момичета, третирате ли някак счупени те места след снега?

# 658
Райската ябълка вече не се реже, дори казват, че е по-добре изобщо да не се реже.

# 659
Момичета, третирате ли някак счупени те места след снега?
Една млада ябълка се беше пречупила на две и я намазах на мястото на пречупване с овощарска маз от агроаптека. Надявам се да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт