Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 426
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Паскалева ли препоръчвате? Как да си запиша час? Извинявам се за тъпите въпроси. Доста съм разстроена.

# 106
  • Sofia
Няма от какво да се разстройваш. Това не е болест, а генетична предразположеност. Самата тромбофилия може да се изяви, но може и да не се. Аз преди да разбера, че съм с тромбофилия имам две успешни бременности износени до финал и без никаква терапия.

За хематолог не препоръчвам никой. Пациентът трябва да си пасне с лекаря.
Можете да се консултирате с
Г. Тончев (хематолог в МЦ Калчев),
Г. Кондева (хематолог във Вита), Веселина Иванова (хематолог в МЦ Калчев),
Минкова (ангиолог в Токуда),
Станева (съдов в Токуда),
проф Паскалева (в НКБ),
Миглена Стайкова (хематолог) - за нея обаче, ако сте от София само дистанционно през Healee.

Кондева, В. Иванова и Тончев също правят онлайн консултации.
Хематолозите не правят физически преглед, можете спокойно да се консултирате и онлайн чрез приложенията. Имате опция да си качите резултатите от изследванията.

# 107
Благодаря много! Засега за консултации с Вецев и Паскалева удрям на камък по телефоните, така че ще търся другите.
То разстройването е по-скоро цялостно, сигурно и най-вече бременно-хормонално Grinning ще се стягам. Благодаря ви, момичета!

# 108
  • Sofia
Благодаря много! Засега за консултации с Вецев и Паскалева удрям на камък по телефоните, така че ще търся другите.
Тези, които консултират онлайн, отговарят в рамките на 24ч.

# 109
Касиопе,аз НЕ препоръчвам Вецев, просто те обърках с друга жена.
АГ препоръчвам Ковачев, той следи бременни с тромбофилия и пуска доплер от рано. Лесно се записваш горе долу ... В токуда може да те пратят чак за август, септември.
Препоръчвам Минкова в Токуда като ангиолог, който следи бременни. Супер мила и отзивчива. Като отидеш един път, после само пращаш всичко по Вайбър и не е нужно да се разкарваш, нито да плащаш по 200 лв за консултация на изследвания както останалите хематолози...

# 110
  • Sofia
Вецев разбира от тромбофилии и следи редовно кръвоток. Но е хипер претоварен и понякога това му играе лоши шеги. Викал ме е на прегледи и в 23ч30 и съм чакала още час на място. Тоест има доста нестандартно работно време и постоянно търчи от прегледи на раждания и обратно. Именно затова и аз нито го препоръчвам нито не го препоръчвам. Само споделям, че той беше единият АГ, който ми следеше бременността.

# 111
Страхотни сте, благодаря ви Heart
Ще видя къде ще успея от изброените максимално скоро да се вредя поне да започна някаква терапия и ще намествам в движение. В НКБ ме записаха за Динева, за Паскалева не можело. Преди това ще опитам онлайн консултация с друг. Много, много благодаря. Ошашках се Grinning

# 112
  • Sofia
При положение, че имаш мутации в MTHFR и MTRR е хубаво да си изследваш нивата на Б9, Б12 и на хомоцистеина. Защото при тези мутации е възможно да имаш понижени нива на Б9 и Б12. А когато те са ниски, се покачва хомицистеинът. Повишения хомоцистеин е рисков фактор за ССИ и в комбинация с Протромбина не е хубаво да е висок. Затова е добре да се поддържа нисък хомоцистеин с редовен прием на метилираните форми на Б9 к Б12.
Лабораториите дават горна граница на хомоцистеина около 12-14, но реално той трябва да е до 7.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 15:43 от Brin de muguet

# 113
Ще пусна значи.
Онзи ден пуснах Б12 - 283 pmol/L, реших че е добре, но сега се чудя… Б9 уж пия метилирана, но не съм пускала, нито хомоцистеин.

# 114
  • Sofia
Ще пусна значи.
Онзи ден пуснах Б12 - 283 pmol/L, реших че е добре, но сега се чудя… Б9 уж пия метилирана, но не съм пускала, нито хомоцистеин.
Това Б12 е ниско, особено като си с близнаци. По принцип е нужно да е на горна граница, защото бебетата дърпат все повече.
Консултирай се по въпроса с АГ.

# 115
Той АГ зависи кой ще й бъде и дали ще обърне внимание. Затова писах за Ковачев - много държи на витамини и всички изследвания. Б12 ти е нисък,да, дават го над 550-600.

# 116
  • Sofia
Да, за жалост зависи от АГ. Много от тях не обръщат внимание на витамините.

# 117
Този Ковачев къде е? В Токуда ли? Ух. Пак отново благодаря.

# 118
  • Sofia
Този Ковачев къде е? В Токуда ли? Ух. Пак отново благодаря.
Репробиомед
https://www.bg-mamma.com/?topic=1521250

# 119
Аз съм с близнаците,които са с различно тегло по между си, но не се водело изоставане 🤷
Следя се на 7-10 дни при 1/2 София, но основно се доверявам на Вецев,който разбира от тромбофилии,пуска доплер всеки път и работи с Паскалева. 11 г съм по пътя за детенце и почти няма АГ,което да не познавам,но такъв професионалист и човек,като Вецев не съм срещала друг(само Стаменов,но той е репро). Да,понякога се чака до късно(аз съм свикнала от Надежда да влизам в 24.00 ч),но никога не е бил припрян,разсеян или да претупва преглед,за разлика от Чавеева! Работи и в Щейново(шеф на високорискова бременност),изражда там и преглежда по спешност,ако се наложи(взе ме за 10 мин веднъж с кървене).
Утре на обяд ще съм при Паскалева(не я препоръчвам,заради грубото й поведение) и ще споделя дали ще ми включи НМХ изобщо при добри кръвни показатели. До сега съм на аспирин акард 75 само(в 16 гс), хетерозигот  Протромбин и хомозигот Паи.

Общи условия

Активация на акаунт