Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 011
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Проф. Паскалева е хемостазиолог. Работи с часове, но не и със ЗК.

Запишете си час за хематолог, на първа страница на темата има списък с препоръчани лекари, някои дори правят консултация онлайн.

Здравейте,
Имам проблем с понижени нива на тромбоцитите като варират само в долната граница.
Следящия ме АГ ме изпраща на хематолог.
Знам, че проф. д-р Ива Паскалева не е  упомената никъде като такава, но много хора ми я препоръчват.
Въпросите ми са: Работи ли със записване на часове? Работи ли с НЗОК и ако не каква е цената на консултация с нея?

# 631
Здравейте. След един спонтанен аборт гинеколожката ме изпрати да си правя пакет от изследвания за тромбофилия - разширен панел 1 в Геника. Тъй като разликата в цената с Майчин дом беше значителна, си пуснах изследванията там, но не включват ACE и Factor 13. От Майчин дом казаха, че те не са ми спешни и ако излязат някакви отклонения в другите, тогава да ги изследвам. Виждам, че повечето от вас са ги изследвали. Успоредно ли ги изследвахте или след отклонения в резултата на изследванията от основния панел? Дали има смисъл да чакам другите резултати или да си ги пусна, тъй като излизат бавно?

# 632
Mel_ , аз бях изследвала само основния и по препоръка  на лекаря ми само Tafi
и Vegfa. По съвет на момичетата тук пуснах и разшитените и се оказа, че имам мутация във всеки един. Поне вече имам назначена терапия преди и след трансфер. Имам три бременности преди това и не знам колко вече опита инвитро, а само ако някой беше се сетил да ми назначи изследванията преди това...

# 633
Здравейте, на някой да му се е случвало да му кажат,че има спазъм и на двете маточни артерии? Засега трябвало да се следи, но към момента лекарят не препорйчва включване на аспирин заради възможност от кървене. Прилага се терапия с Клексан. Докторът каза,че може и това в крайна сметка да не доведе до проблем или той да настъпи в по-напреднали седмици,но трябва да се следи. Възможно ли е въобще нещата все пак  да бъдат нормални занапред  при наличие на тези спазми и в двете артерии? Благодаря!

# 634
Е,всичко е възможно по принцип,но това е малко на тото кога ще се появи проблем. Може бебето да почне да изостава .. затова почвай клексана , влошен кръвоток няма да се оправи сам, трябва си терапия.   На мен ми дадоха и антиоксиданти - омега, ресвератрол , за да помогнат и те.

# 635
  • София
Hope, в коя седмица си сега? Аспирин за оправяне на кръвотока обикновено изписват след 12гс. Почвай Клексан, щом ти е изписал.

# 636
18 + 2 дни съм. На Клексан съм от началото по принцип, но беше през ден,а сега минах на всеки ден. Док ми каза,че ще се включи аспирин по-напред, ако при следенето се установи това да създава проблем. Просто се чудех има ли нормално протекли неща при момичета с проблем и с двете артерии.

# 637
Ако си на терапия, всичко ще завърши добре , някои жени изкарват и само с една артерия . Но по принцип през ден не е никаква терапия,това е толкова безсмислено,че се чудя кой още го изписва...

# 638
  • София
Хоуп, аз бих отишла на друг фетален АГ, ей така, за още едно мнение.

# 639
Да, имам час за тази седмица. То не че в Бургас има голям избор 🤣

# 640
През цялата бременност се следих при д-р Троянчев. Всички фетални ги направих при него. Изключително доволна съм от отношението. То наистина изборът не е голям Wink, но не съжалявам, че му се доверих, а и нямах вече никакво намерение да пътувам по други градове като луда за един преглед, достатъчно бях пътувала за опити, стимулации и т.п.

Да, имам час за тази седмица. То не че в Бургас има голям избор 🤣

# 641
Да, аз също първата фетална я правих при него в края на  12 г.с. Каза ми тогава,че има подобен проблем, но било много рано и трябво да се следи и препоръча да не започвам нищо освен да си продължа Клексана. Сега ходих при д-р Мануелян,която ми каза,че има спазъм на двете артерии, но тъй като аспирин досега не е бил включен, има риск от кървене и ще следим занапред, ако се наложи. А в събота съм при д-р Троянчев за втората фетална и ще видя вече той какво ще каже на това положение. Вече се обърквам от лекари честно казано покрай терапиите ми. Просто мисля,че ми се искаше да се поуспокоя,че е имало други като мен,коита са родили без проблем. Благодаря ви! 😊

# 642
Започни омега, така или иначе си е почти задължителна при бременност, а пък при теб съвсем. Тя помага за кръвотока.

# 643
За съжаление не мога да бъда полезна във връзка със спазмите. Аз имах в началото резистентност в двете маточни артерии, впоследствие остана само в дясната и то слаба, но кръвотокът беше добър. По препоръка на д-р Троянчев, заради тази резистентност, а и заради тежка наследствена тромбофилия минах от Фраксипарин 0,4 на Фраксипарин 0,6 и бях на него по време на цялата бременност.  Аспирин протект не съм използвала, тъй като мутациите, които имам не предполагаха да взимам. Бях допълнително на Натаспин и Флебодия, но те за мен не вършат особена работа Simple Smile.

Да, аз също първата фетална я правих при него в края на  12 г.с. Каза ми тогава,че има подобен проблем, но било много рано и трябво да се следи и препоръча да не започвам нищо освен да си продължа Клексана. Сега ходих при д-р Мануелян,която ми каза,че има спазъм на двете артерии, но тъй като аспирин досега не е бил включен, има риск от кървене и ще следим занапред, ако се наложи. А в събота съм при д-р Троянчев за втората фетална и ще видя вече той какво ще каже на това положение. Вече се обърквам от лекари честно казано покрай терапиите ми. Просто мисля,че ми се искаше да се поуспокоя,че е имало други като мен,коита са родили без проблем. Благодаря ви! 😊

# 644
Bubastet, при мен вършат работа. След приема на Натаспин д димер от 1,8 за няма и седмица падна на 1,2. Флебодия я приемам от преди това.

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 15:29 от ^hope^

Общи условия

Активация на акаунт