Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 014
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ако трябва да спрем и аспирин протекта и да не го заместим с Натаспин, ми звучи малко като да разчитаме на произвола...притеснявам се. Иначе имам терапия с коринфар 2х1, даже ме карат да мина на 3х1 за кръвното и срещу преждевременно раждане.
Вал, това аспирин протект до 36-та седмица го давали в Англия в някои случаи. При нас най-много до 34-та, за да може ако се наложи спешно секцио, да няма силни кръвоизливи на операцията. Писа ми една жена, развила прееклампсия и родила със секцио преди 32-ра, че заради аспирина където я бодяли, течало навсякъде. Та според мен си питай АГ-то дали наистина е уместно до 36-та. Аз ще питам за натаспина и ще ти пиша.

# 616
Аз съм на акард заради същия риск- лекарката ФМ иска да го пия до 34 седмица, а АГ до 32 ( демек вече трябва да го спра). Честно казано мислех на своя глава да го продължа до 33 г.с но не съм сигурна…

# 617
  • София
На мен са ми дали протекта до 34-та седмица и с оглед това, че от време на време пак ми се покачва леко кръвното въпреки терапията с коринфар, смятам да спазя този срок. Вече вървя към края на 32-ра г.с. След 34-та не го препоръчват заради риск от затваряне на някаква част на дробчетата на бебето, което не е добре за него, това знам. В чужбина, обаче, при много висок риск за майката, го дават и до 36-та. Трябва да се доверим на лекарите според случая. Мисля, че ако кръвотокът е добър след 34-та и кръвното се държи в безопасни граници, няма да е драматично като го спрем. И все пак оттам нататък, багажът ми за родилното ще чака пред вратата, защото нищо не се знае.

# 618
Аспирина е с натрупване,така че би трябвало да няма проблем за няколко седмици без него. Мисля че се спираше 2 седмици преди някоя манипулация ,поне от това,което съм чела.Аз също го пия превантивно,тъй като имам няколко хетерезиготни мутации , не се притеснявайте

# 619
  • София
Това със спирането 2 седмици преди е ок, ако секциото е планирано и не започне раждане по-рано. Но с оглед рисковете за които го пием, има голям шанс да се случи непланирано. А и за бебето се мисли до коя седмица е безопасно и не му вреди. В 8-ми месец му се разгръщат дробовете.

# 620
Аз не съм писала конкретно за бременност, а за манипулация ,която евентуално предстои . То е ясно,че при бременност е различно ,но това не променя факта,че е с натрупване

# 621
За сега съм с ниско кръвно, но започнаха леки подувания на краката долу. Утре пак ще пускам урина за белтък, общо взето не съм спокойна, защото знам, че нещата могат да се случат за секунди от нищото… това, че аспирина пречи на развитието на дробчетата го научих и аз скоро.
За сега кръвотока е добре, ще видим как ще е след спирането.

# 622
  • София
По спомен действието на аспирин протект е 72ч.

# 623

Здравейте,момичета!Моля за малко помощ,след СА в 7 гс преди 3 месеца пуснах изследванията.Имам безпроблемна бременност преди 18г.
Прочетох за вторите две мутации,че са неусвояване на група Б витамини.
Да пусна ли още нещо преди консултация с хематолог.
При тези митации препоръчва ли се да пия нещо преди + тест?
Вит Б12 ми е 470 при горна 560
Желязо 18 (7-26)
Феритин 83 (13-150)
Хемоглобин152 (120-160)

# 624
Момичета натаспин в коя седмица се спира знаете ли ?

# 625
Аз го спрях 1 месец преди термин.

Момичета натаспин в коя седмица се спира знаете ли ?

# 626
Koпирам си стария пост с резултатите от преди месец, когато бях на терапия Натаспин и Клексан 0.4.
Скрит текст:
Moмичета, имам нужда от съвет.
Почти в 32-ра седмица съм, това са ми резултатите:

В Токуда пускам, там Анти Ха стойностите имат тези референции:
Скрит текст:
Anti - Xa активност терапия с LMWH -4 часа след апликация
Референтни граници:
 - при профилактика - 0.3 - 0.6 IU/ml
 - при лечение - при еднократен прием за 24 ч.: 1.0-2.0 IU/ml
                       - при двукратен прием за 24 ч.: 0.6 - 1.5 IU/ml

На клексан 0.4 и натаспин съм. С тези мутации (уж не са кой знае какви):

Според АГ-то фибриногена е доста завишен и иска да минавам на клексан 0.6, а аз май не съм много склонна, страх ме е да минавам на по-висока доза. Чудя се да правя ли консултация с хематолог Rolling Eyes По принцип имам доверие на АГ и разчитам, че добре си знае какво прави. Имам една бременност вече, която изкарах на 0.4  и аспирин, поради по-висок риск от прееклампсия и влошен кръвоток. Но този път кръвотокът е ок, няма нещо кой знае какво притеснително. Не знам какво да правя вече... а дали не ми писна да се боцкам е отделен въпрос, аз вече едва ли не се подготвях да ги спирам, а то ...

Заради тези резултати минах на Клексан 0.6. Вече съм в 35+4 и преди няколко дни спрях Натаспина. Днешните резултати пак са странни, Д-димера и фибриногена продължават да са повишени.

Гледах таблиците за бременни, но в трети триместър фибриногенът го дава норма до 6.2 и съм сериозно притеснена. Вече е късно да започвам аспирин. Чакам АГто да ми пише, междувременно някой да е бил в такава ситуация?

# 627
Здравейте, с нискорискови мутации съм и съм на терапия с клексан 0.4 заради хомозигот РАI 4g/5g и АСЕ, в момента съм в 32 г.с. АГ, при който ще раждам, ми каза да спирам клексана като вляза в 9тия месец. При всички случаи ще се консултирам с хематолога, който ми е назначил терапията, но питането ми е колко по- рано са ви казали да спирате хепарина и след раждането продължава ли се терапията?

# 628
Здравейте,
Имам проблем с понижени нива на тромбоцитите като варират само в долната граница.
Следящия ме АГ ме изпраща на хематолог.
Знам, че проф. д-р Ива Паскалева не е  упомената никъде като такава, но много хора ми я препоръчват.
Въпросите ми са: Работи ли със записване на часове? Работи ли с НЗОК и ако не каква е цената на консултация с нея?

# 629
Момичета, с хомозигот PAI и хетерозит ACE съм. Вчера ми беше трансфера и имам изписан аспирин протект вечер до положителен резултат. След това май ще включим фраксипарин. Има ли някой с подобно лечение и дали има успешна бременност?

Общи условия

Активация на акаунт