Сорбифер дурулес

• 749
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте! Искам да попитам дали сте пили сорбифер дурулес бременна съм в 7 г.с. и хемоглобина ми е нисък и ми изписаха това лекарство някой да ли има мнение за лекарството? Благодаря

# 1
Пила съм го няколко пъти (никога не съм била бременна) и наистина много вдига нивата на желязото. Единственият му недостатък е, че дразни стомаха.

# 2
  • София
Аз също съм го пила. Вдигна малко нивата, но като цяло не съм доволна.

# 3
Аз също съм го пила. Вдигна малко нивата, но като цяло не съм доволна.
хемоглобина ми е 100 не знам дали е много ниска стойност но се чувствам изтощена и смятаме че е от това

# 4
  • София
Не знам какви са референтните стойсти на вашата лаборатория. Аз лично цялата втора бременност си се чувствах изморена. Изписа ми АГ-то Сорбифер, но честно казано не видях кой знае какъв ефект за вдигането на стойностите.
Честно казано с първата бременност пих Феро-Фолгама и бях доста по доволна. Но разбира се при всеки е различно Simple Smile
Само недейте да смесвате Сорбифер с Магнезий. Гледайте да има отстояние от поне 2 часа за прием.

# 5
При прием на Сорбифер има едно основно правила - да има 2-3 часа отстояние от млечни, кафе, черен и зелен чай. Иначе не се усвоява както трябва.

# 6
  • Велико Търново
Нормална реакция на организма при приема е изпражненията да станат зеленикави и да се ходи по-често до тоалетна.

# 7
  • София
По-скоро доста тъмни. Иначе при едни има запек даже до колкото знам.

# 8
Изпражненията стават тъмнозелени. Много тъмнозелени, чак изглеждат като черни. И да, при някои хора има запек, а при други разстройство.

# 9
Не знам какви са референтните стойсти на вашата лаборатория. Аз лично цялата втора бременност си се чувствах изморена. Изписа ми АГ-то Сорбифер, но честно казано не видях кой знае какъв ефект за вдигането на стойностите.
Честно казано с първата бременност пих Феро-Фолгама и бях доста по доволна. Но разбира се при всеки е различно Simple Smile
Само недейте да смесвате Сорбифер с Магнезий. Гледайте да има отстояние от поне 2 часа за прием.
За сега не ми изписаха магнезий само фолиева киселина и сега сорбифер

# 10
  • София
Да, просто казвам ако във времето изпишат такъв. Съвсем в началото сте и няма нужда.

# 11
Аз пия Сорбифер, но от скоро и все още не съм направила изследвания да видим дали вдига, в 31 г.с. съм. АГ ми каза 4 часа разлика да има с магнезия, млечни, яйца, кафе и чай. Първите 3-4 дни ми ставаше лошо за кратко, след като го изпия, но след това нямам проблем.

# 12
  • София
Може да го приемате с храна (ако вече не сте го направила) и така ще минимизирате ефекта да Ви се гади или да Ви е лошо.

# 13
Едно от най-често изписваните лекарства за бременни. Като изключим потъмняването на изпражненията и понякога лекото дразнене на стомаха от желязото, няма други проблеми.

# 14

някой дали знае от какво се повишават стойностите гранулоцити благодаря

Общи условия

Активация на акаунт