Сорбифер дурулес

• 2 041
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Включвам се за да изкажа мнение за сорбифер. Бременна съм и ми беше изписан от АГ, поради нисък хемоглобин. Изпих една опаковка за 2 седмици / 2х1 на ден/. Тези седмици мога да кажа, че ми бяха най кошмарните през целия живот, адско непрекъснато чувство за гадене и отвратителна тежест в стомаха с болки, отделно запек. Докато се усетя, че е от сорбифера, естествено мина време.  Бях решила, че са неразположения от бременността, които изобщо липсваха до преди при мен. Никога повече тази гадост, добре, че се усетих навреме да питам за друга алтернатива,  иначе щях да се мъча с тези хапчета.

# 16
Тази гадост понякога е абсолютно необходима, така че би било добре човек да стисне зъби и да потърпи малко.

# 17
Предлагат се и други алтернативи, не е единственият такъв продукт на пазара.

# 18
По принцип от много неща , но при вас вероятно се дължи на бременностт-доколкото знам е нормално. Нормално е и хемоглобина да падне по време да бременност, съчетано с пролетното време може да обясни умората 

# 19
Пила съм го няколко пъти (никога не съм била бременна) и наистина много вдига нивата на желязото. Единственият му недостатък е, че дразни стомаха.
Може ли да причини гастрит или язва ?

# 20
Да, причинява или по-скоро - обостря гастрит, но отминава след като се спре Сорбифера.

# 21
Да, причинява или по-скоро - обостря гастрит, но отминава след като се спре Сорбифера.
А има ли ефект от самия му прием ? Нивото на феритин покачва ли се от него ?

# 22
Да, има страхотен ефект. За нивата на феритина - там много зависи дали няма някое скрито кървене, от което постоянно да се губи желязо и депата да не могат да се напълнят, както и дали самият организъм усвоява достатъчно добре желязото. Но дори и с тези проблеми, Сорбифер за момента е препаратът, който най-добре се справя с дефицита на желязо.

# 23
Да, има страхотен ефект. За нивата на феритина - там много зависи дали няма някое скрито кървене, от което постоянно да се губи желязо и депата да не могат да се напълнят, както и дали самият организъм усвоява достатъчно добре желязото. Но дори и с тези проблеми, Сорбифер за момента е препаратът, който най-добре се справя с дефицита на желязо.
Аз го приемам във връзка с нисък феритин (10) имам симптоми , като замайване , мравучкане и чакам с нетърпение да подейства , за да се спася от тези симптоми ! Вашите симптоми какви бяха и колко ви беше феритина ?

# 24
Аз бях с нисък хемоглобин и анемия.

# 25
  • София
Няма какда се съглася, че е най-добрият. Може би най-добрият за теб. На мен никога не ми е мърдал нивата, а дори съм нямала анемия.

# 26
Аз бях с нисък хемоглобин и анемия.
Обясних  на доктора , че докато бях бременна не съм пила желязо и след като родих също ! Детето е на 2 години и 4 месеца и той ми каза , че най- вероятно нещата са се случили от там , защото правихме всякакви видове кръвни изследвания . При някаква лекарка във връзка с феритина правих две банки Идофер срещу 130 евро , но се оказа , че този препарат има доза колкото едно хапче …… Когато отидох при д-р Симонски ми обясни , че когато няма наличие на нисък хемоглобин и желязо , при мен хемоглобина е 128 , желязо 16 , но феритина е 10 и трябвало да приемам препарат , а не вливки  ! Става ми адски зле все още от нивата на този феритин , но ще бъда търпелива да видим дали ще се вдигне след 21 дни !

Общи условия

Активация на акаунт