Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 583
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря ти! Ще очаквам и хематоложката какво ще каже. Не очаквах че само от инжекциите може да се сгъсти кръвта :/

Хетерозиготно носителство на PAI + хомозиготно носителство на ACE и фактор 13.

Има си причина да си на терапия доколкото виждам. Вероятно ще те минат на фраксипарин 0,3, за да е по - ниска дозата. Така или иначе с течение на времето - с напредването на бременността кръвта ще се сгъстява. Това е естествен процес - а 0,3 и 0,4 са профилактични дози - от ранга на "ниски".

Кръвта ти е разредена 😄 не сгъстена. Спокойно, добре си. Просто сигурно ще ти намали дозата временно. Успех ❤️

# 286
Ох да исках да напиша да разреди и си мисля за сгъстявяне вече 😅 ошашках се малко, мерси за успокоението.

Благодаря ти! Ще очаквам и хематоложката какво ще каже. Не очаквах че само от инжекциите може да се сгъсти кръвта :/

Хетерозиготно носителство на PAI + хомозиготно носителство на ACE и фактор 13.

Има си причина да си на терапия доколкото виждам. Вероятно ще те минат на фраксипарин 0,3, за да е по - ниска дозата. Така или иначе с течение на времето - с напредването на бременността кръвта ще се сгъстява. Това е естествен процес - а 0,3 и 0,4 са профилактични дози - от ранга на "ниски".

Кръвта ти е разредена 😄 не сгъстена. Спокойно, добре си. Просто сигурно ще ти намали дозата временно. Успех ❤

# 287
  • Варна
Здравей,
аз бях с удължено АПТТ в средата на бременността. Със същите мутации съм, тогава д-р Стайкова ми каза да спра за 1 седмица клексан и да пусна контролни изследвания след това. Аптт вече беше в норми и възобновихме клексан 0.4.
От тогава съм нямала проблем.

# 288
Лотус, много ти благодаря! В крайна сметка пуснах вчера анти Ха, само че тези от сити клиник младост нещо са объркали.. от вчера в 2 следобед още нямам резултат :/ не можаха да намерят точното изследване, мотаха ме по регистратури, лаборантката и тя беше неадекватна. Тази сутрин все още нямам резултат, за мен това изследване вече е компрометирано.. сто пъти съжалих, че не отидох в Токуда. Някой бил ли е в сити клиник младост и да е имал проблем с изследването?

Иначе пуснах и аптт пак, само че не беше на гладно, и този път беше в норма за втори триместър. Според вас дали е достоверен резултатът щом не е било на гладно?

# 289
Звъняхте ли да питате защо още не е готово и какво става? В Токуда обикновено е готово за около час и половина - максимум 2. Най-бавно излизат, от всичките ми изследвания до момента, цитонамазките (около месец GrinFlushed), някакви витамини, които пращаха до Турция, ако не се лъжа, някои хормони и CRP. Кръвна картина и кръвосъсирване стават за няма и час. Другите за 2-3 топс.

# 290
Звънях, щяло да е готово следобед понеже го пращали някъде - явно в Токуда Joy Както и да е, всичко излезе наред и аптт е в норма и си оставам на инжекции 0.4. Но повече няма да стъпя в рамус или сити клиник младост, само ми вдигнаха кръвното.

# 291

Какво мислите за тези резултати? Освен консултацията - тя е задължителна. Знам, че доста от вас са с тези мутации и ми е интересно вие какво мислите и на вас какво са ви казали?

# 292
Здравейте! Моля за съвет.
Следващия ми АГ ме посъветва да си направя изследвания за тромбофилия. Причината е мисед аборт. Препоръча Майчин дом София. Аз споменах, че съм чела и за Геника. След кратка пауза каза, че и там става. Преди няколко дни ходих до Геника. Посевтваха ме да пусна основния пакет и след това ако трябва да добавям още изследвания. В Майчин дом правят същото изследване, но е с по-ниска цена. В момента съм в дилема къде да отида 🤔
Та реших да попитам дали бихте се доверили на Майчин дом. И Геника по-добър вариант ли е за този вид изследване?
Благодаря предварително на отзовалите се❤️

# 293
  • София
Основният пакет в Геника включва едни фактори, в Майчин дом - други. Аз бих изследвала първо всичко, което може в Майчин дом (разширения им пакет), а след това бих пуснала допълнителни фактори в Геника, ако е необходимо.

# 294
Момичета, бях писала че имам хетерозиготен носител на PAI. Изследвах пълен пакет в Геника и излязоха още 5 мутации и те се виждат в резултатите. Не разбирам обаче как, като имам един аборт, едно раждане на момиченце и още един аборт ... Притесних се и не мога да открия някой със същите мутации като моите... Към какъв лекар да се обърна? Хематолог ми препоръча едно момиче в темата.

# 295
Тромбофилията е вродена,което значи,че й трябва някакъв отключващ фактор. Може да е първата,втората, третата бременност... При първата обикновено много жени и не знаят за мутациите си.
Ти имаш сериозни мутации - vegfa, Tafi, които са класически виновници за аборти и проблеми с плацентата. И с другите в пакет просто си за терапия със сигурност... Преди бременност отиди на хематолог.

# 296
Здравейте! Някой може ли да ми даде насоки за допълнителни изследвания или въобще мнение? Бременна съм в 23та седмица. Първа бременност ми е. За сега кръвотоците са добре. В 4ти месец, по веднъж в продължение на 4 седмици имах зацапване, което аг отдаде на ниска плацента. Поради това зацапване отложи приема на акард, който ми беше препоръчан от специалиста по фетална, заради изчислен риск от прееклампсия. Едва сега го започнах. Изследване за тромбофилия ми беше назначено от друг лекар, без да има индикации за проблем. Явно превантивно, но ето че излизат мутации. Фолиева и други витамини взимам металирани форми. Витамин б12 ми е около 500, при горна граница 800. Притеснено ми е, че започвам акарда в късна седмица и че аг не се притеснява от мутациите. Според него акарда е достатъчен. Ще търся мнение от още лекари, но моля да споделите опит

# 297
  • София
МилаМона, имаш мутация по фактор 2 протромбин, което е високорисков фактор. Имаш и няколко нискорискови мутации. Потърси АГ с опит при проследяване и израждане на бременни с тромбофилия. Консултирай се с хематолог с опит с тромбофилия. С напредването на бременността кръвосъсирването се повишава, така че в някакъв момент е добре да си на терапия. Важно е и за теб, и за бебето. Също премери хомоцистеин, и следи да не се покачва - обикновено това става при ниски Б9 и Б12. Прочети първа страница на темата.

Даниела, при теб няма високорискови фактори, но има достатъчно мутации, които да предизвикат проблем по време на бременността. Освен Vegfa и tafi, които могат да предизвикат проблем с плацентата, имаш и хомозигот по MTRR - премери Б12 и се старай да го държиш високо и със и без бременност. На първа страница на темата има подробна информация, както и имена на специалисти.

# 298
МилаМона можеш да се консултираш онлайн с д-р Веселина Иванова...тази хематоложка ми препоръчаха момичетата тук ..много е мила и обяснява всичко подробно...аз говорих над половин час с нея по телефона...коментирахме освен тромбофилията и много други неща...поиска ми всички изследвания,които имам...на витамини,желязо,хормони и обсъдихме и тях ..препоръчвам я

# 299
Здравейте, момичета. Изключително объркана съм и се обръщам към вас със свито сърце. Тъкмо разбрах, че съм бременна. Имам биохимична бременност през септември 2022 и кухо яйце с МА този януари. След биохимичната по съвет на АГ направих изследвания за тромбофилия и това са резултатите. Пиех само аспирин, отново по препоръка на АГ. След кухо яйце ходихме при генетик и когато видя изследванията ми, каза че няма нужда от каквито и да е медикаменти относно тромбофилията. АГ пък беше казала, че при трета бременност ме започва директно на инжекции. И така, смених АГ по други, не важни причини и новата АГ каза да се доверя на генетика. Да обаче.. мен ме човърка онова чувство дали правя достатъчно и да не е да съжалявам за невзетите мерки. Моля за съвет, според вас имам ли нужда от лечение? Видях и коментар за онлайн консултация с д-р Веселина Иванова, може ли контакти?

Общи условия

Активация на акаунт